این مواد به مقدار بسیار اندکی در بدن وجود دارند، ولی همین مقدار کم آنها میتواند اثرات بسیاری بر حفظ وضعیت طبیعی بدن داشته باشد و کمبود همین مقدار اندک یا زیاد شدن آن میتواند سبب ایجاد برخی بیماریهای مهم در انسان شود؛ مثلا کمبود هورمون انسولین باعث دیابت میشود و افزایش هورمونهای مردانه در بدن خانم ها سبب پرمویی در آنها می شود.
عملکرد سیستمها واندام های بدن به موادغذایی که می خوریم بستگی دارد. عادات خوب و بد و سبک زندگی در برسلامت بدن وعملکرد هورمون های بدن تاثیرگذار است. با برهم خوردن تعادل هورمونی سلامت فرد به خطر افتاده وبرخی بیماری ها بروز می کند.
موادغذایی که هورمون مردانه را کاهش و افزایش می دهند
تستوسترون شناخته شده ترین هورمون مردانه بوده و در افزایش رشد استخوانها و قدرت عضلانی مردان به خصوص در دوران بلوغ و در سنین باروری بر میزان تولید سلول های جنسی آن ها بسیارتاثیرگذاراست. به همین دلیل میزان این هورمون در رشد، سلامتی وباروری مردان نقش مهمی دارد.
رژیم غذایی نقش مهمی در سطح تستوسترون بدن ایفا می کند. محصولات حاوی سویا، آرد سفید می تواند سطح این هورمون را کاهش دهد.از طرفی موادغذایی مانند انگور، ماهی تن، انار و تخم مرغ به عنوان غذاهایی که موجب افزایش تستوسترون می شوند شناخته شده اند.
هورمونهای زنانه با این موادغذایی تنظیم می شوند
سه هورمون استروژن مهم که در بدن خانمها تولید میشوند، استریول، استرادیول و استرون هستند. استروژنها عمدتا در تخمدانها ساخته شده و به نام هورمونهای زنانه شناخته شده است البته در بدن مردان نیزمقدار کمی از این هورمون تولید می شود. استروژن در خانم ها در تنظیم دوره ماهیانه و محافظت از استخوان ها موثر است.
رژیم غذایی نقش مهمی درهورمون زنانه استروژن دارد. تعادل وزن به حفظ سطح این هورمون کمک می کند زیرا در صورتی که وزن شما کمتراز حد معمول باشد دتولید این هورمون در کاهش پیدا می کند. از طرفی سطح استروژن بالا که عامل موثر در خطر ابتلا به سرطان پستان است با چاقی ارتباط دارد.
غلات سبوس دار، سویا، میوه و سبزیجات تازه به خصوص کلم بروکلی، گل کلم و کلم می تواند به حفظ سطح استروژن کمک کند.
انتهای پیام/