حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان نقش کلیدی قلب، مغر و کبد به عنوان اعضای رئیسه بدن اظهار داشت: کبد به عنوان یکی از اعضای رئیسه بدن نقش رشد و نمو، پاکسازی سموم بدن و تجزیه و تحلیل خون را به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه کبد بزرگترین غده موجود در بدن محسوب میشود، گفت: وزن این غده در مردان بین یک کیلو و 300 گرم تا یک کیلو و 500 گرم و در زنان بین یک کیلو تا یک کیلو و 300 گرم است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه کبد بیش از 500 هزار نوع آنزیم ترشح می کند و هر آنزیم خودش از چندین نوع اسید آمینه تشکیل می شود؛ عنوان کرد: کبد مجهز به سلول هایی به نام کوپفر است که وظیفه این سلول ها بیگانهخواری است. در صورتی که کبد سالم باشد چنانچه بزاق دهان و اسید معده نتوانند میکروبی را از بین ببرند این سلول ها جهت از بین بردن آنها اقدام میکنند.
عظمایی افزود: از دیگر وظایف کبد ذخیره قند به صورت گلیکوژن و آهن به صورت فریتین است. بنابراین هنگامی که بدن نیاز به غذا داشته باشد این مواد ذخیره شده توسط کبد به طور خودکار وارد خون می شود.
وی با بیان اینکه کبد مواد غذایی را که به آن وارد شده است تجزیه و تحلیل می کند؛ یادآور شد: کبد به مواد غذایی مفید برای بدن اجازه عبور می دهد. همچنین مانع از ورود مواد مضر و بی خاصیت می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: در اثر خوردن تنقلات و مواد غذایی مضر املاح و ریز مغذی های ضروری به سلول های بدن نمی رسد. بنابراین انسان دچار کسالت و غمگینی می شود. همچنین با تجمع این مواد غذایی مضر و در مراحل پیشرفته در صورتی که کبد قادر نباشد این عفونت ها را از بین ببرد، فرد دچار بیماری هایی مانند هپاتیت و سیروز کبدی می شود.
عظمایی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد چای پر رنگ و معطر، ترشی، چیپس، مواد غذایی سرخ شده، استعمال سیگار و یبوست های مزمن زمینه ابتلا به ناراحتی های مختلف کبدی را فراهم می آورد؛ عنوان کرد: مصرف انواع میوه و سبزی مانند کاهو، خیار، هویج، انار و شاتوت در بهبود بیماری هایی مانند هپاتیت و سیروز کبدی موثر است.
وی افزود: مصرف انواع سالاد فصل به همراه لیموترش و روغن زیتون بدون سس، بذرهای ملین مانند خاکشیر، بارهنگ، تخم شربتی، ترنجبین و دمنوش هایی مانند اسطخودوس، بادرنجبویه، کاسنی و شاتره و نوشیدن روزانه شش لیوان آب حدود 30 دقیقه قبل از غذا یا 2 ساعت پس از غذا سبب ایجاد نشاط، زیبایی و جوانی پوست بدن می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: مصرف موضعی روغن هایی مانند بادام شیرین، کنجد، تخم کتان، نارگیل و زرده تخم مرغ، ترکیباتی مانند لانولین خالص به همراه روغن بادام شیرین، ویتامین هایی مانند E و C و امگا 3 نیز در رفع چین و چروک دور چشم تاثیر چشمگیری دارد.
عظمایی توصیه کرد: مصرف موضعی جوشانده غلیظ تخم گشنیز همراه با عسل و همچنین ماساژ آرام نواحی چین و چروک پوست نیز نقش موثری در حفظ شادابی و جوانی پوست دارد.
انتهای پیام/