به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر بهار بناساز متخصص داخلیبیمارستان آیت ا... روحانی بابل گفت : طبق آمار ارائه شده در سومین کنگره بین المللی هپاتیت 30٪ از مردم کشورمان مبتلا به کبد چرب هستند.
وی با بیان اینکه شیوع این بیماری با افزایش سن سیر صعودی داشته و در خانمها بیشتر از آقایان است افزود : در سنین پس از یائسگی در خانمها افزایش می یابد و بیشترین شیوع این بیماری در سنین 60-40 سالگی است .
متخصص داخلی این مرکز با بیان اینکه شیوع کبد چرب 24- 8٪ است که بدلیل تغییر روش و سبک زندگی اعم از تغذیه و کاهش فعالیت بدنی شیوع آن روبه افزایش است گفت: طبق آمار ارائه شده در سومین کنگره بین المللی هپاتیت 30٪ از مردم کشورمان مبتلا به کبد چرب هستند و این بیماری در سنین پایین و کودکان هم رو به افزایش است.
دکتر بناساز افزود : این بیماری بدلیل تخریب سلول کبدی اهمیت دار است و در صورت عدم تشخیص زودرس و درمان مناسب می تواند به بیماری پیشرفته و غیرقابل برگشت سیروز کبدی منجر شود.
وی دلایل ایجاد کبد چرب را افزایش وزن ، مصرف غذاهای چرب و فست فودی ، مصرف الکل و کم تحرکی ذکر کرد و گفت : افزایش فشار و چربی خون ، دیابت و مصرف بعضی از داروها از قبیل داروهایی که در درمان هپاتیت B و C به کار می روند با ایجاد کبد چرب همراهی دارند .
این متخصص گفت : جهت پیشگیری باید مصرف غذای چرب و مصرف روغن اشباع را کم کرد ، از مصرف زیاد غذاهایی که شاخص قندزدایی بالایی دارند مثل شکر ، شیرینی، قند، نوشابه های گازدار ،ماکارونی، نان سفید، برنج پرهیز کرد و مصرف سبزیجات و میوه را جایگزین نمود.
دکتر بناساز تغییر سبک زندگی و کاهش وزن را درمان اصلی این بیماری برشمرد و افزود : رسیدن به وزن ایده آل موثرترین درمان بیماری کبد چرب است بطوری که اگر این افراد حداقل 10٪ از وزن خودرا کم کنند بهبودی قابل ملاحظه ایی ایجاد می شود ، البته از اهداف درماني رسيدن به وزن ايده ال با رعايت اصول صحيح كاهش وزن است و كاهش وزن سريع خود مي تواند برعكس باعث تشديد بيماری شود.
وی با اشاره به اینکه بیماران کبد چرب باید هر 2 تا 3 ماه آنزیم کبدی خود را کنترل کنند گفت : مهمترین علت مرگ و میر این بیماران عوارض قلبی است.
متخصص داخلی بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل ، عوارض دیگر این بیماری را سیروز و سرطان سلول کبدی برشمرد و اضافه کرد : حدوداً 10 درصد بیماران کبد چرب به سمت سیروز پیشرفت می کنند که درمان بیماران سیروز کبدی، پیوند کبد است و در صورتیکه سیروز ایجاد شود ممکن است این بیماری به سمت سرطان سلول کبدی پیشرفت کند.