حمله بر مسجد باقرالعلوم در غرب کابل در روز عربعین حسینی هر چند واکنش های داخلی و خارجی را به همرا داشت اما شماری از اقوام هزاره این حمله ها را سستماتیک دانسته و می گویند که این برای بار سوم است که هزاره هدف چنین حملاتی قرار می گیرند.
پیش از این حمله انتحاری در چوک دهمزنگ بالای مظاهره کنندگان جنبش روشنایی رخ داد که در آن بیش از ۸۶ تن که بیشتر آنان دانشجویان بودند کشته و بیش از ۳۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.
بعد از این حمله هر چند نهاد های داخلی و خارجی واکنش نشان داده و آن را تقبح کردند اما حکومت افغانستان کمیسیون ارزیابی تعین کرد که گفته می شود تا هنوز کار این کمیسیون نامعلوم باقی مانده است.
بعد از حمله چوک دهمزنگ،
در شب دهم محرم (شب عاشورا) مهاجمان مسلح بالای عزاداران در داخل زیارتگاه
سخی حمله کردند که در این حمله ۱۸ نفر کشته و حدود ۵۰ تن دیگر زخمی شده
بودند.
در حمله ی که بالای عزاداران در زیارتگاه سخی رخ داد گفته می شود که بیشتر قربانیان این حمله را زنان و کودکان شامل می شدند.
هر چند حملات تروریستی دیگری نیز در روز عاشورا در بلخ رخ داد اما کمیسیون های که برای بررسی تعین شده بودند نتیجه کار خود را با مردم شریک نکردند و هنوز هم این حملات نامعلوم باقی مانده است.
در همین حال ریاست امنیت ملی کشور از این حمله ها بعنوان ایجاد تفرقه در بین مذاهب و اقوام کشور یاد کرده و می گوید که تا هنوز ماموران امنیت ملی کشور چندین برنامه و طرح حمله مهاجمان را خنثی کرده اند.
در خبرنامه امنیت ملی آمده است که ماموران این ریاست دست سازمان های استخباراتی و شبکه های تروریستی را کوتاه و گروه های تروریستی را زیر هر نام وعنوان تثبیت، دستگیر و به پنجه قانون سپرده است.
ریاست امنیت ملی گفته است ماموران امنیتی در این اواخر توانسته است از چندین حمله تروریستی مشابه به حادثه مسجد باقرالعلوم قبل از وقوع جلوگیری نموده و چند گروه تروریستی را درپیوند به حادثات مختلف در مرکز و ولایات دستگیر کرده است.
خبرنامه همزمان گفته است که در پیوند به حوادث المناک دهمزنگ، زیارت کارته سخی و ریاست رجال برجسته توجه خاص صورت گرفته و تعداد از عاملان دخیل در این حادثات بازداشت شدند که به جزای اعمال شان در پرتو قانون رسیده گی خواهد شد .
حمله کننده انتحاری که گفته می شود لباس پولیس
پوشیده بود دو روز قبل خود را در داخل مسجد باقرالعلوم رسانده و مواد
انفجاری خود را منفجر کرد. براساس آمار که مقام های امنیتی تا کنون با
رسانه ها شریک کرده در این حمله ۳۴ تن که شامل کودکان نیز می شود کشته و
بیش از ۸۰ نفر دیگر کودک، مرد و زنان زخمی شده اند. شماری از زخمی های
این رویداد اما به شفاخانه بستری هستند می گویند که در داخل مسجد شیعه و
سنی باهم اربعین حسینی را تجلیل می کردند که صدای مهیب شنیده شد.
انتهای پیام/