وی افزود: یکی از مهمترین محورها در اجرای این عدالت شهری آن است که امکان دسترسی برای شهروندانی که به دلیل مشکلات جسمی یا ذهنی توانایی بهرهمندی از خدمات شهری را ندارند، فراهم شود.
مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان ادامه داد: بر اساس برآوردها در شهر اصفهان حدود یکصد هزار نفر معلول وجود دارد که این معلولیتها شامل جسمی و حرکتی، اعصاب و روان، بینایی و شنوایی در درجات مختلف از خفیف تا شدید میشود که 27 هزار نفر از این جمعیت تحت پوشش نهادهای متولی هستند.
مهدویانفر ابراز کرد: برآوردها حاکی از آن است که یک هزار و 500 خانواده دارای 2 معلول در شهر اصفهان وجود دارند که حدود یک سوم آنها فاقد مسکن هستند؛ در کل 25 میلیارد ریال کمک هزینه خرید مسکن برای خانوادههای دارای 2 معلول اختصاص پیدا میکند.
وی اضافه کرد: در همین راستا و با توجه به بند 21 ماده 55 قانون شهرداریها که شهرداریها را مکلف به اتخاذ تدابیر لازم برای ساخت خانههای ارزان قیمت برای اقشار بیبضاعت جامعه میکند، مدیریت شهری اصفهان اجرای 2 لایحه را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان تأکید کرد: در لایحه اول تحت عنوان اهدای کمک و مساعدت در احداث مسکن، به خانوادههایی که حداقل دارای 2 معلول (جسمی و حرکتی یا ذهنی) باشند تا سقف 50 میلیون ریال کمک هزینه از جانب شهرداری اصفهان اهدا خواهد شد.
مهدویانفر بیان داشت: این کمک هزینه مشمول عوارض تفکیک فیزیکی، زیربنا و ارزش افزوده بر تراکم ساختمانی، کسری پارکینگ، جرائم ماده 100 و عوارض ارزش افزوده بر طرحهای عمرانی شهرداری خواهد شد.
وی همچنین اذعان کرد: خانوادههای مشمول در مرحله صدور پروانه تا پایان کار ساختمان و برای یک مرحله روی یک پرونده پس از ارائه معرفینامه از نهادهای متولی قادر به استفاده از این تسهیلات بلاعوض خواهند بود.
مدیر امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در لایحه دوم، این تسهیلات در قالب کمک هزینه خرید مسکن به افراد واجد شرایط اهدا خواهد شد، گفت: خانوادههای دارای 2 معلول و تحت پوشش نهادهای حمایتی که فاقد مسکن بوده و استطاعت مالی و توان خرید مسکن را نداشته باشند، میتوانند تا سقف 50 میلیون ریال کمک هزینه در راستای خرید مسکن دریافت کنند.
مهدویانفر یادآور شد: اعطای این تسهیلات ملزم به استعلام از نهادهای متولی بوده به گونهای که متقاضیان از هیچ گونه امکانات و تسهیلاتی مرتبط با موضوع مسکن استفاده نکرده باشند.
وی خاطرنشان کرد: در لایحه دوم از مشارکت خیران و نهادهای دولتی دیگر نیز استفاده شده و به کمک تفاهمنامهای که با خیریهها و نهادهای دولتی در حال انعقاد است، خیران اصفهانی نیز در انجام این کار خیر سهیم خواهند شد.
مدیر
امور اجتماعی و مشارکتهای مردمی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان
در پایان اظهار امیدواری کرد: با اجرای موفق این طرح و پیگیری برنامههای
پیش رو، مشکلات مربوط به مسکن معلولان شهر تا حد زیادی مرتفع شود.
انتهای پیام/م