مسجد میر بها ء الدین و حمام سعدی (فراشبافی) دو اثر به جای مانده از دوره قاجار در زنجان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي با اعلام این خبر گفت:  مسجد میر بهاءالدین از موقوفات حاج میربهاءالدین زنجانی از تجار و خیرین شهر زنجان است که در 76 سال عمر خود علاوه بر احداث آثار و بناهای عام المنفعه موقوفات بسیاری از خود به جای گذاشته است. حمام سعدی ( فراشباشی)  نیز از جمله بناهاي عام‌المنفعه با مالكيت شخصي متعلق به دوره قاجار است. 

به گفته فرهاد نظری از تاریخ ثبت، این آثار تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است  و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد 558 تا 569 از کتاب پنجم قانون مجازات های اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات های قانونی خواهد شد. 

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی مسجد میربهاء موسوم به مسجد حاج تقی شریعت واقع در خیابان امام  از جمله مساجد دوره قاجار است که به سبک و شیوه مساجد با شبستان بسته ستوندار و بدون صحن  ساخته شده است. این مسجد  در گذشته دارای  نقشه ای  تقریبا مربع شامل یک شبستان ستوندار و یک آب انبار در زیر آن بوده که بدلیل تغییراتی، آب انبار آن طی دهه¬های اخیر به عنوان شبستان زنانه مورد استفاده قرارگرفته است.

گرمابه سعدی (فراشباشی) یکی از سه حمام سنتی فعال در شهر زنجان و از جمله بناهاي عام‌المنفعه با مالكيت شخصي است. سربينه این حمام فضايي مربع شكل است كه با ايجاد قوس‌هاي فراوان به 16 ضلع رسيده است. روشنايي سربينه با تعبيه يك نورگير بزرگ در وسط گنبد و چهار نورگير كوچك‌تر در چهار جهت اصلي تامين مي‌شود. این حمام با استناد به قطعات كاشي منقوش با زمينه اي به رنگ زرد با نقوش برجسته گل و بوته به رنگ سبز که از جمله کاشیهای مشخص دوره قاجار است و با  توجه به شواهد و مدارک موجود از جمله مقایسه نقشه بنا با دیگر حمامهای شهر زنجان که تاریخ مشخصی دارند متعلق به اوايل تا اواسط قاجار است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار