یک متخصص سلامت، ایمنی و محیط زیست گفت: احتمال بارش باران اسیدی با وجود آلاینده ها قطعی است.

احتمال بارش باران اسیدی در تهران/ سرما و بارندگی جای آلودگی هوا را می‌گیرد؟
غزاله منظمی تهرانی دکترای سلامت، ایمنی و محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: به طور کلی زمانی که هوا آلوده است و میزان وجود ذرات معلق و آلاینده ها در هوا بالاست و بسته به اینکه چه آلاینده ای در هوا وجود دارد احتمال بارش باران اسیدی را نیز به همراه داریم ولی نمی‌توان گفت که بارش باران در این شرایط به طور کلی قطعی است. 

آلودگی هوا با ميزان بارش‌های جوی رابطه معكوس دارد. آلودگی هايی كه در مناطق شهري و صنعتی توليد می شوند، به عنوان عاملی در كاهش نزولات آسمانی و بارندگي عمل می كنند. در واقع، ريزگردهای بزرگ (بزرگ‌تر از يك ميكرون) كه می توانند بارندگی را افزايش دهند، معمولا توسط آلاينده‌های شهري و صنعتی فيلتر مي‌شوند و ريزگردهای كوچك‌تر وارد جو مي‌شوند. در نتيجه، آلودگی هوا باعث ايجاد "هسته‌هاي ريز ميعان" در ابرها می شود كه اين مساله، باعث بارش‌های ريز باران و برف خواهد شد. 
 
منظمی تهرانی ضمن اشاره به این موضوع که با افزایش میزان منو اکسیدکربن موجود در هوا احتمال بارش باران اسیدی نیز افزایش می یابد، ادامه داد: وجود منو اکسیدکربن و سایر آلاینده ها در هوا موجب کاهش P.H آب باران می شود و اگر P.H آب باران کمتر از 5.6 باشد باران اسیدی می شود. 

وی در خصوص نقش آلودگی هوا بر بارش برف و باران گفت: اثر آلودگی شهرهای پرجمعيت و آلوده، تا ده‌ها كيلومتر آن‌سوتر، در مسير باد، كشيده مي‌شود و اين آلودگي‌های صنعتی و شهری، مي‌تواند بارش در ابرهاي زودگذر و كم‌بار (كم‌عمق) را به كلي متوقف و سركوب كند. بايد گفت كه آلودگي هوا نه‌تنها بر ميزان بارش، بلكه بر نوع ابرهايي كه در يك منطقه شكل مي‌گيرد و نيز بر ميزان رطوبت آن منطقه موثر است. 
 
وی اظهار داشت: بارش باران اسیدی منجر به آسیب به پوست و سلامت انسان، محصولات کشاورزی، گیاهان و آبزیان می شود و برای جلوگیری از بروز آسیب باران های اسیدی بهتر است از قرار گرفتن مستقیم در معرض آن خودداری کنیم. 
 
متخصص سلامت، ایمنی و محیط زیست گفت: بارش باران در شرایط آلودگی هوا موجب کاهش آلاینده های موجود و انتقال آنها به آبهای زیر زمینی سطحی می‌شود که این امر سبب حل شدن مواد آلی دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و آسیب به آبزیان می‌شود. 
 
منظمی تهرانی با بیان اینکه آلودگی آب‌ها به وسیله باران اسیدی موجب آسیب و کاهش رشد محصولات کشاورزی میشود، افزود: اگر از آبی که توسط باران اسیدی آلوده شده در محصولات کشاورزی استفاده شود می تواند امکان بروز آسیب های فراوانی را برای انسا‌ن‌ها و سایر جانداران به وجود آورد. 
 
وی با تاکید بر این موضوع که باران اسیدی و آلوده علاوه بر تهدید سلامت انسان و سایر جانداران باعث آسیب به نمای ساختمان، آثار تاریخی و اتومبیل‌ها می شود، عنوان کرد: در هنگام آلودگی هوا برای جلوگیری از بیماریهای تنفسی بهتر است کمتر از خانه خارج شویم و در صورت بارش باران در این زمان بهتر است از آشامیدن آب باران و قرار دادن دست، صورت و سر زیر باران خودداری کنیم و همچنین برای جلوگیری از آسیب به گیاهان آنها را زیر باران قرار ندهیم. 
 
منظمی تهرانی یادآور شد: بسته به میزان و نوع آلاینده های موجود در هوا تا چند مرتبه بارش باران می تواند همراه آلاینده ها و اسیدی باشد. 
 
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار