فرمانده نیروی هوافضا سپاه پاسداران گفت: برای حل مشکلات کشور نباید به دنبال فرش قرمز باشیم.

برای حل مشکلات کشور نباید به دنبال فرش قرمز باشیمبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گرامیداشت پنجمین سالگرد شهید طهرانی مقدم که عصر امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، اظهار داشت: کشور ایران امروزه مانند جزیره ای امن در اقیانوس پرتلاطم منطقه است که توسط دشمنان این هرج و مرج ایجاد شده است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ادامه داد: در حال حاضر ما در کشور تهرانی مقدم‌های فراوانی داریم باید از آن‌ها استفاده نماییم و این قوای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم کشور بحث توان موشکی بود که به همت شهید طهرانی مقدم این مسئله حل شد اما در حال حاضر در کشور مشکلات عدیده دیگری وجود دارد که برای حل آن می‌توانیم از نخبگان و جوانان امروزی استفاده نماییم چرا که آنها توانایی این کار را دا رند.

سردار حاجی زاده با اشاره به این موضوع که متأسفانه در زمان جنگ تحمیلی برنامخ درازمدت وجود نداشت، بیان داشت: در زمان جنگ تحمیلی ما اگر برنامه‌ریزی بلندمدت داشتیم می‌توانستیم شرایط جنگ را با گونه دیگری تغییر دهیم با زمانی که اولین سری جنگ موشک‌ها را در زمان جنگ خریداری کرده‌ایم ایده ساخت آنها را در داخل کشور در دستور کار قرار داده‌ایم و رفته رفته آنها را در کشور ساختیم اما باید ببینیم که چرا این روش که در دوران دفاع مقدس عملی بود دیگر در کشور به کار گرفته نمی‌شود و راهکار آن را ارائه کنیم.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران تصریح کرد: شهید حسن طهرانی مقدم مانند یک نخ تسبیح بود که مهره‌ها را دور هم جمع می‌کرد که همین اتحاد و یگانگی باعث پیشرفت کشور شد اما امروزه طرز تفکرها تغییر یافته که اگر این طرز تفکرها در زمان شهید طهرانی مقدم بود مطمئنا کشور با شکست روبرو می‌شد.

وی ادامه داد: امروزه در کشور دو تفکر وجود دارد که اولین تفکر تکیه بر توان داخلی کشور است و دومی این است که ما برای حل مشکلات خود باید با کشورهای غربی سازش کنیم که این فکر غلطی است چون تاریخ نشان داده است که هر کشوری که به سمت غرب گرایش پیدا کرده منزوی شده و از بین رفته است.

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: آمریکایی‌ها قصد تشکیل یک خاورمیانه جدید را دارند و از این رو از گذشته به دنبال این مسئله بودند که ارتش‌های کشورهای مسلمان را از بین ببرند و همگان دیدند که آنها با ارتش یمن، سوریه و عراق چه کردند.

وی اظهار داشت: این نوع جلسات، جلسات تذکر است، نه از جنس مراسمی که برای درگذشتگان استفاده می‌کنیم، از این جهت که این مجلس، مجلس شهید است.

وی ادامه داد: شهدا برای اسلام، انقلاب و آرمان‌های امام(ره) رفتند. این تذکری است که باید حواسمان را جمع کنیم که چه گوهرهایی تقدیم کردیم.

حاجی‌زاده با تأکید بر اینکه باید به میثاق و عهدمان با شهدا پایبند باشیم، اظهار داشت:‌ باید از آنچه که شهدا برایمان به ارث گذاشته‌اند، مراقبت کنیم. وقتی با جوانان مواجه می‌شوم می‌پرسند چطور می‌توانیم یک طهرانی‌مقدم، باکری، خرازی و کاظمی باشیم. در سخنرانی‌ها طوری مطرح می‌شود که انگار آنها دست‌نیافتنی هستند، اما ما طهرانی‌مقدم‌های بالقوه در کشور زیاد داریم و بالفعل‌ شدن آنها بستگی به خودشان دارد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت:‌ می‌شود طهرانی‌مقدم شد اما راهش سخت و مشکل است، شهید طهرانی مقدم قریب به 31 سال عمر پربرکت خود را گذاشت تا توانست یکی از مسائل مهم کشور را حل کند.

وی با تأکید بر اینکه دفاع، امنیت و موشک‌های بالستیک مسائل مهمی هستند، خاطرنشان کرد: ما طهرانی‌مقدم‌ها را تنها برای مسائل دفاعی و نظامی نیاز نداریم، معضلات زیادی در کشورمان وجود دارد. تک‌تک نیروهای مستعد، نخبه و با زمینه می‌توانند طهرانی‌مقدم شوند.

حاجی‌زاده اضافه کرد: در روزهای اول، طهرانی‌مقدم مشکلی که داشت این بود که توپخانه 130 میلی‌متری را 5 کیلومتر بیشتر افزایش برد دهد. وقتی می‌خواستیم در جنگ بر روی بصره منور بزنیم، تنها یک‌‌سوم بصره روشن می‌شد. روزهای اول با این مسائل روبرو بودیم.

وی ادامه داد:در زمان جنگ هیأتی که به سوریه رفته بود، ارتش سوریه برای آنها دو نوع موشک اسکات بی و فراگ 7 را به نمایش گذاشته بود. همه مسئولان اطراف موشک اسکات بی جمع شده بودند چون ابهت زیادی داشت، اما طهرانی‌مقدم به دنبال گرفتن فراگ 7 بود؛ چراکه یکی از مسائل او افزایش برد 27 کیلومتر به 33 کیلومتر بود و راکت فراگ، 70کیلومتر برد داشت.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه بیان داشت: عزیزانی که در دوران جنگ مسئول بودند خبر دارند درست است که ملت ما شعار «جنگ جنگ تا پیروزی» می‌داد اما امام(ره) شعار جنگ جنگ تا رفع فتنه می‌داد. مسئولان در جنگ می‌گفتند عملیات بزرگ انجام دهیم، ما مذاکره می‌کنیم و آن را تمام می‌کنیم. به خاطر همین موضوع برنامه طولانی‌مدت نداشتیم و با طهرانی‌مقدم بحث می‌کردیم.

وی با تأکید بر اینکه یکی از مسائلی که باعث شد در انتهای جنگ کم بیاوریم، این بود که نگاه طولانی‌مدت نداشتیم و در این باره تصریح کرد: ما دو سکوی پرتاب و 8 موشک داشتیم که سوری‌ها به ما آموزش داده بودند و لیبی‌ها به ما تجهیزات داده بودند. البته لیبی‌ها بعداً خیانت کرده و تجهیزات را غیرعملیاتی کردند.

حاجی‌زاده ادامه داد:‌ از همان اول شهید طهرانی‌مقدم به دنبال مهندسی معکوس بود و در مقابل فشارها و بی‌مهری‌ها استقامت می‌کرد و مزیت این شهید همین بود.

وی با تأکید بر اینکه نسبت نخبه‌های کشور نسبت به اول انقلاب صدها برابر شده است، عنوان کرد: اینکه می‌گوییم شهید طهرانی مقدم بالقوه زیاد داریم، واقعاً زیاد است. اگر می‌بینیم در حوزه کشاورزی و صنعت مشکل داریم به خاطر نوع نگاه است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به اینکه تنوع در موشک‌های خیلی پرتعداد است، بیان داشت: شهید طهرانی‌مقدم نقش نخ تسبیح برای قرار دادن دانه‌ها کنار هم را داشت. این شهید توانست تنهایی همه این کارها را انجام دهد. هر کدام از ما اگر بتوانیم در برابر مشکلات و بی‌مهری‌ها ایستادگی کنیم همان اتفاق می‌افتد.

حاجی‌‌زاده تصریح کرد: طرف فارغ‌التحصیل از بهترین دانشگاه‌های جهان است، می‌گوید شرایط فراهم نیست و می‌خواهم به خارج بروم، اگر طهرانی‌مقدم می‌خواست این‌گونه فکر کند باید ذلت را می‌پذیرفت.

وی با تأکید بر اینکه 30 سال با طهرانی‌مقدم از نزدیک زندگی کرده‌ام، گفت‌: فرش قرمز برای این شهید پهن نکرده بودند. دوره‌ای تحت فشار لیبیایی‌ها بودیم. مغرور بودند و بچه‌ها به خاطر فشار می‌خواستند به یگان‌های عملیاتی بروند، همین فشاری که به مدافعان حرم می‌آورند. سال 72 و 73 بود که اولین موشک‌های ساخت داخل بیرون آمد، اما موشک‌های دوربرد طول کشید.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه بیان داشت:‌ اگر می‌خواهیم معضلات و مشکلات را حل کنیم به دنبال فرش قرمز نباید باشیم. همه مسائل موشکی و نظامی نیست، هر کسی در هر حوزه‌ای می‌تواند کار کند، اما تحمل سختی عزم و اراده می‌خواهد.

حاجی‌زاده با تأکید بر اینکه همان‌طور که در دوران جنگ برخی ایستادگی کردند و مجروح و شهید شدند، امروز هم باید بایستیم، در این باره بیان داشت: دو تفکر در کشور وجود دارد، یک تفکر مسیر انقلابی است که تکیه بر داخل دارد که روی آن کارهای نظامی در حوزه‌های زمینی و دریایی و پدافند هوایی و طهرانی‌مقدم است. تفکر دوم این است که عده‌ای تصور می‌کنند که باید به سمت غرب رفت و با آنها سازش کرد.

وی ادامه داد: بحث من سیاسی نیست، بنده عرض می‌کنم یک نمونه در ایران، منطقه و دنیا بیاورید که با سازش با آمریکا مشکلاتش حل شده باشد، اما مشکلات زیادی وجود دارد که حل نشده است، مانند کشور مصر.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها برنامه مفصلی در منطقه دارند، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های آمریکا از بین بردن ارتش‌ کشورهای اسلامی است. در حمله ناتو و آمریکا به لیبی، ارتش آن کشور را از بین بردند. سلاح‌های استراتژیک ارتش سوریه را نابود کردند. کارخانه‌ای که ایران در حلب برای سوریه ساخته بود، موشک‌های زمین به زمین که از آن در فلسطین و حزب‌الله استفاده می‌شد، کجا است؟! ارتش عراق کجاست؟ بخشی از این ارتش را آمریکا و بخش دیگر را داعش بلعید. با ایران هم می‌خواستند این کار را بکنند.

حاجی‌زاده افزود: با قبول قطعنامه در جنگ معادلات آمریکا به‌هم خورد. قرار بود ما آنقدر با ارتش عراق بجنگیم تا هردو تمام شویم. در دوره صدام و زمان حمله آمریکا برای آزادسازی کویت تعداد زیادی از کسانی که بعدها در فتنه‌ها نقش داشتند گفتند ما در کنار صدام با آمریکا بجنگیم، اما رهبر انقلاب اجازه ندادند.

وی ادامه داد: در زمان مبارزه با طالبان ما نظامیان می‌خواستیم با آنها بجنگیم و حتی کنار مرزها صف‌آرایی کردیم تا هرات را بگیریم، اما رهبری اجازه این کار را ندادند. قرار بود در باتلاقی فرو برویم که نمی‌توانستیم از آن بیرون بیاییم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: در مورد ایجاد داعش و تکفیر در سوریه و عراق یکی از سوالات حزب‌اللهی‌ها این بود که چرا ما به آنجا نمی‌رویم، پاسخ می‌دهم که در جلسات خصوصی هم مایل بودیم تیپ  و لشکر ببریم و کار را تمام کنیم، اما رهبری فرمودند حضورتان فقط مستشاری باشد. اگر می‌رفتیم در باتلاق عراق و سوریه گرفتار می‌شدیم و بعد از گذشت زمان به عنوان اشغالگر معرفی می‌شدیم و نتیجه آن جنگ فرسایشی بود.

حاجی‌زاده گفت: برخی می‌گویند چرا آزمایش موشکی انجام می‌دهید و در امور دفاعی سرمایه‌گذاری می‌کنید! می‌گویند موشک‌ها را تست و آزمایش نکنید! به کوری چشم آمریکا موشک‌های ما ده‌ها و صدها برابر شده است. کسانی که در داخل در مورد توپ و تانک و موشک حرف می‌زنند متوجه باشند این خواسته غرب است.

وی ادامه داد: زمانی واردکننده رادار بودیم، اما امروز صادرکننده انواع مختلف رادار هستیم. موشک‌ها از ایده تا محصول داخلی هستند. در زمینه پهباد از بسیاری از کشورهای تراز اول جلو افتادیم. بمب‌هایمان هوشمند و دقیق است، تنها بخشی از این محصولات رسانه‌ای شده است و بخش دیگری را رسانه‌ای نکرده‌ایم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: منتظر دولت و مسئولان نباشید، دولت قادر نیست تمام مسائل را حل کند، با اقیانوسی از نیروهای نخبه روبرو هستیم که قادر به سازماندهی آنها نیستیم. بیایید همت کنیم و طوری حرف بزنیم که کسی که درسش تمام شده و 20 سال پول مردم را خورده است و می‌خواهد خارج از کشور برود، کارش ضدارزش تلقی شود. نیروی جوان را باید تبدیل به فرصت کنیم و ریسک‌پذیری‌ خود را بالا ببریم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۶ اسفند ۱۴۰۱
امیدوارم اقتصاددانان و مقامات اقتصادی ب اهداف دولتی رییسی اهمیت بدن و بهشون کمک کنن دیگه عبارت دور زدن تحریم ها باید از زبان همه عموم و دولتمردان پاک بشه فقط دفع تحریم ها

هر ایرانی باید سرباز این برنامه بدونه خودشو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۲۴ آبان ۱۳۹۵
درود سردار گل گفتی بگفته امام ره. که فرمودن اگر سپاه نبود کشور هم نبود الأن به حقیقت این سخن مردم ایران پی بردن وواضح ومسلم است . سپاه درحوضه اقتصادی نیز که بعضأ ورود داشته مانند .فازهای نفتی سربلند بیرون آمده است وسایر عرصه هم همواره موفق وپیروزاست