به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبسایت "اوراسیا نت"، تاجیکستان ساخت سدی که گفته میشود بلندترین در نوع خود خواهد بود را آغاز کرده است. سد 335 متری "راغون" از سد 305 متری "جینپینگ" چین – بلندترین سد موجود در حال حاضر -- نیز بلندتر خواهد بود.
تاجیکستان که فقیرترین کشور آسیای میانه است، سالها با مشکل قطعی برق دست و پنجه نرم میکرده است. سد راغون برای جلوگیری از ادامه این روند طراحی شده است. این سد خواهد توانست تقاضای این کشور برای برق را تامین کند. تاجیکستان همچنین اعلام کرده است برق مازاد تولید را برای صادرات به افغانستان و پاکستان در نظر خواهد گرفت.
این سد بر رود وخش بنا خواهد شد. مقامات ازبکستان و قزاقستان درباره احتمال انحراف جریان آب از مزارع پنبه و گندمشان اظهار نگرانی میکنند. با این حال، گزارشهای بانک جهانی در 2 سال پیش نشان میداد دلیلی برای نگرانی در اینباره وجود ندارد.
پروژه احداث این سد 40 سال پیش کلید خورد. با این حال، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جنگ داخلی در تاجیکستان و مشکلات مربوط به سرمایهگذاری، این پروژه نیز متوقف شد. سال گذشته، یک شرکت ایتالیایی توانست در قرارداد اتمام این پروژه با هزینه 3.9 میلیارد دلار را از آن خود کند.
این سد در سال 2018 به بهرهبرداری خواهد رسید. اما برای رسیدن آن به حداکثر ظرفیت تولید برق، 7 سال و نیم دیگر زمان لازم خواهد بود.
انتهای پیام/