وی با اشاره به اینکه طرح سامانه گرمسیری مسیر جدیدی برای توسعه بخش کشاورزی استان محسوب میشود خاطرنشان کرد: با توجه به توجیه اقتصادی که طرح سامانه گرمسیری دارد مسائل و مشکلات باید سریع بر طرف شده و تاخیر در روند طرح به نفع استان نیست.
وی سپس به طرح توسعه گلخانهها در استان پرداخت و تصریح کرد: توسعه گلخانه ها نیز یکی از بحثهای مهم در استان است که باید با هدفگذاری و زمان بندی مشخص اجرایی شود.
رازانی با بیان اینکه دولت با دادن تسهیلات کم بهره از توسعه گلخانهها حمایت میکند افزود: باید مجریان و متقاضیان توانمند شناسایی شوند و به سرمایه گذاری در این حوزه ورود پیدا کنند.
در ادامه دکتر خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ضمن گزارشی از اقدامات صورت گرفته در توسعه گلخانهها گفت: توسعه گلخانهها به عنوان یکی از اولویتهای اول و راهبردی ما در اقتصادی کردن بخش کشاورزی و در چارچوب اقتصاد مقاومتی است که به صورت جدی در دستور کار مدیران استان قرار دارد.
شهبازی افزود: در توسعه گلخانههای استان هر هفته جلسهای با حضور مدیران مربوطه تشکیل می شود و روند پیشرفت توسعه گلخانه ها بررسی و موانغع و مشکلات برطرف می گردد.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال توسعه 50 هکتار گلخانه در استان برنامهریزی شده و اصلاح یک هکتار گلخانه نیز در نظر گرفته شده خاطرنشان کرد: تسهیلات لازم برای توسعه گلخانهها با سود 12 و نیم درصد به متقاضیان پرداخت میشود.
شهبازی دوره بازپرداخت تسهیلات گلخانهای را 7 ساله بیان کرد و تصریح کرد: 2 سال دوره ساخت و 5 سال دوره بازپرداخت از طرف بانکها در نظر گرفته شده است.
شهبازی گفت: بیشترین سطح گلخانهای مربوط به شهرستان کرمانشاه با 12 هکتار می باشد.
شهبازی مجتمعهای گلخانه ای در دست پیگیری را گلخانه 100 هکتاری تنگ کنشت، 110 هکتاری پردیس دانشگاه رازی، مجتمع 40 هکتاری چقابلک کرمانشاه و.... بیان کرد.
گفتنی است در استان کرمانشاه بیش از 39 هکتار گلخانه داریم که در مجموع تولید 8 و نیم میلیون گل رز شاخه بریده و 4 هزار و 500 تن محصولات سبزی و سیفی را به دنبال دارد.
انتهای پیام/پ