وحید سبحانی رییس مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی بیمارستان بقیةالله در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به مهمترین نکات کلیدی در جلوگیری از ابتلا به دردهای مفصلی و اسکلتی عضلانی برای زائرین حسینی، افزود: استفاده از کوله پشتی به علت داشتن قابلیت تنظیم بند و ایجاد تقارن در فشار روی کتف و استخوانها، بهترین و البته تنها گزینه برای داشتن پیاده روی سالم و بدون مشکل است.
وی در مورد نحوه قرار گیری وسایل و تجهیزات در کوله پشتی تاکید کرد: همراه داشتن وسایل بسیار ضروری و یکی دو دست لباس سبک برای این سفر کافی است که باید وسایل نسبتا سبکتر در انتها یا کف کوله، تجهیزات سنگین نزدیک به ستون فقرات و وسایل خیلی سبکتر نیز در قسمتهای بیرونی و سر کوله پشتی قرار گیرد که این کار مانع از ایجاد فشار و سنگینی به مهره های کمر و بروز حالت عقبگرد حین پیادهروی و قلنج میشود.
این متخصص طب فیزیکی گفت: باید بندهای انتهایی و زیرین کوله پشتی به گونه ای تنظیم شود که کاملا و بدون ایجاد فشار کوله انتهای کوله را به مهره های کمر بچسباند و از آویزان کردن یک طرفه کوله اکیدا خودداری شود.
وی تصریح کرد: اندازه بندهای رویی کتف نباید به قدری بلند باشد که کوله پایین تر از مهره های کمر قرار گیرد زیرا این کار پس از گذشت چند ساعت از راهپیمایی، علاوه بر ایجاد فشار بر ستون فقرات ، منجر به خستگی زودرس، درد کتف ها و کمر درد های مزمن میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تا حد امکان از همراه داشتن ساک، چمدان و حتی کیف های یک طرفه به علت بروز دردهای ستون فقرات، زانو، کمر و علی الخصوص خستگی زودرس و تضعیف کتف و مچ دست خودداری شود.
دمپایی بدترین گزینه پیادهروی اربعین
رییس مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی بیمارستان بقیةالله همچنین با تاکید بر ممانعت از پوشیدن دمپایی برای پیادهروی اربعین، افزود: کفه صاف، پهنا و راحتی بیش از حد و نامعمول، احتمال ایجاد زخم و خشکی شدید پوست پا و برگرداندن همه فشار های ناشی از پیاده روی به ستون فقرات، مهمترین علت های پرهیز از پوشیدن دمپایی در این راهپیمایی را بالا میبرد.
وی افزود: این کفشها همچنین منجر به خستگی زودرس زائر و افزایش دردهای مفاصل لولایی زانو میشود. از سوی دیگر پیچ خوردگی های دردناک و حتی مکرر یکی از مهمترین و شایع ترین عوارض پوشیدن دمپایی در چنین پیاده روی های طولانی به شمار میرود.
سبحانی در خصوص نحوه انتخاب کفش مناسب اظهار داشت: کفشهای مخصوص پیادهروی در همه کفش فروشی های دارای مجوز موجود است اما بطور کلی توجه به برخی نکات از جمله داشتن پاشنه نسبتا نرم دو الی سه سانتی، کفه طبی و پوشاندن موچ پا بدون ایجاد فشار به قوزک پا در حین راه رفتن مهمترین مولفه های انتخاب کفش مناسب راهپیمایی است.
انتهای پیام/