به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ٢٣ زائر که شامل پنج خانواده از استان زنجان بودند، دو روز پیش به امید شرکت در پیادهروی اربعین راهی مرز مهران شدند، خروج از ایران بدون مشکل بود، اما در خاک عراق ویزای آنها "جعلی" شناخته شد و پس از هشت ساعت معطلی به کشور بازگردانده شدند.
این اتفاق درحالی رخ داده که ماهها پیش از فرارسیدن اربعین، هشدارهای زیادی درباره ساماندهی ویزای عراق داده شده بود تا دستکم از تکرار وقایع سال گذشته جلوگیری شود، اما با وجود همه تدابیری که در اینباره اندیشیده شده، همچنان مشکلات زیادی برای زائران کشورمان ایجاد دردسر کرده است.
خبرنگار ما در ایلام برای پیگیری وضعیت زائرانی که به خاطر ویزای جعلی از خاک عراق بازگردانده شدند به مرز مهران رفت و با آنها گفتوگو کرد.
«حیدری» به نمایندگی از این زائران ماجرا را اینطور شرح داد: ما پنج خانواده هستیم که برای پیادهروی اربعین در سامانه سماح ثبتنام کردیم. برای گرفتن ویزای عراق هم از طریق یک آژانس زیارتی مجاز اقدام کردیم. ویزای ما هم یک هفته بعد از ارائه گذرنامهها، از طریق سفارت عراق صادر شد. برنامه سفرمان هم طبق زمانبندی سازمان حج و زیارت آغاز شد. بدون هیچ مشکلی از مرز مهران عبور کردیم، اما در گِیت بازرسی خاک عراق، وقتی ویزاها را با اشعه UV چک کردند، گفتند که جعلی است.
وی ادامه داد: ما هشت ساعت در بدترین شرایط در نقطه صفر مرزی خاک عراق معطل شدیم. نه ما و نه مرزبانها، زبان همدیگر را متوجه نمیشدیم، بعد از اینکه موضوع را به آژانس اطلاع دادیم پیگیری کردند که به ایران برگردیم تا وضعیت ویزا را مشخص کنند.
این زائر گفت: برای ما پنج خانواده شرایط خوبی نبود، چون احتمال داشت به خاطر جعلی بودن ویزا دستگیر شویم، بدون اینکه مقصر باشیم.
حیدری ادامه داد: آژانس، نماینده ای را برای پیگیری وضعیت ما به مرز مهران فرستاد و با کمک سازمان حج و مقامات کشورمان صدور دوباره ویزا از طریق کنسولگری عراق در مهران پیگیری شد.
در یک هفته اخیر این دومینبار است چنین اتفاقی برای زائرانی رخ میدهد که ثبت نامشان از طریق سامانه سماح انجام شده و ویزایشان هم از نمایندگیهای رسمی دولت عراق صادر شده است.
هفت زائر اصفهانی دیگر نیز به خاطر داشتن ویزای جعلی عراق از مرز شلمچه بازگردانده شدند و نپذیرفتن مسؤولیت این موضوع از سوی نماینده دولت عراق در ایران باعث شد آنها از پیاده روی اربعین بازبمانند.
یک مقام مرتبط با موضوع با تایید اینکه گزارشهایی درباره صدور ویزاهای جعلی دریافت شده است، گفت: متاسفانه این ویزاها از "مبادی رسمی" درحال صدور است و شکل ظاهری آن قابل تشخیص نیست. به نظر می رسد این استیکرهای تقبلی در میان ویزاهای سالم و اصلی در حال صدور است!
وزارت اطلاعات کشورمان در چند هفته اخیر از انهدام برخی شبکههای جعل ویزای عراق در کشور خبر داده، اما گویا برخی شواهد نشان میدهد رد پای سوءاستفادهگران به داخل نمایندگیهای رسمی دولت عراق در ایران کشیده شده و برخی با انگیزههای مالی، بهدنبال صدور ویزای جعلی عراق برای زائرانی هستند که مشتاقانه به قصد زیارت راهی آن کشور شدهاند.
با این حال، سفیر عراق که روز پنجشنبه برای بازدید به مرز مهران رفته بود، تاکید کرد: زائران حتما باید با ویزا به کشور عراق سفر کنند و هیچ کسی حق ندارد به صورت غیررسمی و بدون ویزا به عراق سفر کند.
«راجح صابر عبود الموسوی» گفته که تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار ویزا صادر شده و انتظار می رود که تا روز اربعین به سه میلیون ویزا برسد.
با وجود آنکه سه سال است دولت ایران پیشنهاد لغو ویزا را مطرح کرده، اما دولت عراق همچنان مصر است این ویزا برقرار باشد.
طبق توافقی که انجام شده، ویزای عراق برای اربعین امسال، ٤٠ دلار قیمّت گذاشته شده که در صورت برآورده شدن انتظار آنها برای سه میلیون زائر ایرانی، ١٢٠ میلیون دلار درآمد در کمتر از نیمی از ماه عاید آنها خواهد شد.
منابع آگاه از پیگیری این جریان توسط نهادهای کشور خبر داده اند، اما با افزوده شدن شمار جمعیت زائران در مرزهای کشور که یقینا کنترل را سخت تَر خواهد کرد، به نظر می رسد باید در مواجهه با مساله ای که حقوق مالی، جانی و شأن شهروندان ایرانی را به مخاطره می اندازد، مماشات کنار گذاشته و به پیگیری این جریان سرعت بیشتری داده شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/