دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه تنها ۶ استان کتابخانه مرکزی دارد، گفت: رسیدن تا نقطه مطلوب بسیار است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور  با اشاره به جلسه اخیر خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه توسعه منابع مالی نهاد گفت: ما معتقد هستیم که نهاد کتابخانه  ها یک نهاد فرهنگی عمومی و مورد تقاضا برای گسترش کتابخانه‌هاست. نمایندگان مجلس هفته‌ای نیست که نامه ننویسند و نگویند که در فلان شهر یا روستا کتابخانه تأسیس کنید. این در حالی است که تأسیس کتابخانه نیاز به بودجه دارد. در جلسه کمیسیون فرهنگی متوجه شدیم که برخی از نمایندگان محترم مجلس که تازه وارد مجلس شده‌اند، هنوز با ساختار و نیازها و وضع بودجه نهاد آشنایی کافی ندارند. در آن جلسه هم که جلسه معارفه بود و زمان محدودی برای همه در نظر گرفته بودند، ما نتوانستیم همه مطالب را بیان کنیم و نمایندگان نیز همه نظرات خود را بیان کنند؛ در نتیجه اینطور تصمیم گرفته شد که کارگروهی متشکل از چند نفر از نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس تشکیل شود تا با همکاری چند تن از مسئولان نهاد، وضعیت مورد بررسی قرار گیرد و جغرافیای کتابخانه‌های کشور بررسی شود که اگر قرار است بر تعداد کتابخانه‌های روستایی افزوده شود، همزمان با آن باید بودجه‌ای هم در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: نهاد در برنامه ششم توسعه 11 بند پیشنهاد ارائه کرد که یکی از آنها این بود که حتماً تمام کارخانه‌جات و شرکت‌هایی که هزار پرسنل دارند، مکلف شوند که یک کتابخانه برای پرسنل خود راه‌اندازی کنند. قرار شد نمایندگان این کارگروه مشخص شوند تا در توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور تصمیمات گرفته شود.

300 کتابخانه عمومی نیمه‌کاره در کشور

مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پاسخ به این پرسش که در نتیجه نهاد به دنبال منابع مالی جدید است، گفت: منابع مالی جدید برای کارهای فعلی نیست، اگر قرار است کتابخانه‌های مورد نظر نمایندگان احداث و 300 کتابخانه‌ نیمه کاره موجود در کشور که از 10 - 15 سال پیش در همین وضعیت باقی مانده‌اند، به اتمام برسد، نیازمند منابع مالی جدید هستیم؛ از این جهت در این کارگروه به دنبال تأمین این منابع برای آینده هستیم. نهاد کتابخانه‌ها با دستگاه‌های دولتی تفاوت دارد،  امکان دارد که دولت افزایش تعداد پرسنل نداشته باشد، اما اگر کتابخانه‌ای در کشور تأسیس شد، بایدنیروی انسانی و متعاقب آن تأمین منابع مالی‌اش تأمین شود.

راه‌اندازی کتابخانه مرکزی مشهد در اوایل سال آینده

مختارپور افزود: به عنوان نمونه، کتابخانه مرکزی مشهد در سال 74 کلنگ خورده، ولی هنوز به بهره‌برداری نرسیده است که امیدواریم که در اوایل سال 96 افتتاح شود. این یک کتابخانه مرکزی و در چند طبقه است و 25 کتابدار می‌خواهد و وقتی نیروی انسانی آن پس از راه‌اندازی جذب شد، نیازمند تأمین حقوق و مزایای آن هستیم. ما قصد داریم که نمایندگان مجلس را متوجه این موضوع کنیم که اگر قرار است کتابخوانی در کشور رشد کند، باید تعداد کتابخانه‌های عمومی در کشور افزایش پیدا کند تا تعداد آن به حد قابل قبولی برسد که در شرایط فعلی، تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم. رسیدن به این تعداد مطلوب، نیازمند توجه ویژه مجلس است.

تنها شش استان کتابخانه مرکزی دارد؛ فاصله تا رسیدن به نقطه مطلوب بسیار است

وی در پاسخ به این پرسش که نیازمند چه تعداد کتابخانه عمومی در کشور هستیم که به نقطه مطلوب مورد نظر برسیم، گفت: برآوردهایی شده که به مجلس ارائه خواهد شد. ما در حال حاضر تنها در شش مرکز استان کتابخانه مرکزی داریم، در 25 استان دیگر کتابخانه مرکزی نداریم. راه‌اندازی کتابخانه مرکزی کار بزرگی است و ده‌ها میلیارد هزینه می‌خواهد. کتابخانه بسیار در کشور مورد نیاز است، اما نیاز کتابخانه کشور ما تنها از طریق نهاد تأمین نمی‌شود؛ بلکه در مساجد و... کتابخانه داریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۵
کتاب خانه موزه باعث فرهنگی سازی ایران می شود