به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بیش از یک میلیون محصل که در مناطق تحت کنترل داعش در عراق زندگی میکنند، در دو سال گذشته یا مجبور شدند دور از کلاسهای درس بمانند و یا گرفتار برنامه آموزشی مختص داعشیها شدند!
بسیاری از کسانی که شهرهایشان به تازگی با کمک نیروهای عراقی از دست داعش آزاد شده است، فاش کردند که چگونه معلمان افراطی، مهارتهای اولیه خواندن و نوشتن را نادیده میگرفتند تا کودکان را با ایدئولوژیهای افراطی شستشوی مغزی دهند.
موسسه خیریه "نجات کودکان" فاش کرد که در عوض کودکان مجبور میشدند نحوه کار با سلاح، ساخت بمب و بریدن سر زندانیان را یاد بگیرند.
همزمان با عملیاتهای نیروهای عراقی برای آزادسازی موصل، دهها هزار تن از مقر داعش گریختند. بسیاری از والدینی که کودکانشان تحت سلطه داعش بودند، اکنون در کمپی در جنوب موصل اسکان دارند.
حمید که پنج فرزند دارد، میگوید: آنها به بچهها میگفتند که چطور بمب بسازند. زمانی که بچهها از مدرسه بیرون میآمدند تلویزیون بزرگی گذاشته بودند که از آن تبلیغات سیاسی پخش میشد؛ اینکه چطور آدم بکشند، بمب انتحاری بسازند و چگونه سر ببرند. فقط پسران اجازه داشتند به مدرسه بروند اما بیشتر والدین سعی میکردند به رغم فشار داعشیها از فرزندانشان مراقبت کنند و آنها را به مدرسه نفرستند. ما به بچههایمان میگفتیم که نباید این حرفها را باور کنید. این اسلام درست نیست. ما فرزندانمان را هدایت میکردیم تا مطمئن شویم که چیزهایی که به آنها آموخته میشود، باور نمیکنند.
کریم چهار فرزند دارد. او میگوید کودکانی که سنشان به ۱۲ سال هم نرسیده بود، از طرف داعش برای جنگ جذب میشدند.
این ساکن موصل گفت: برخی کودکان به من میگفتند که داعشیها آنها را برای ۴۰ روز به کمپ میبردند و به آنها آموزش میدادند که کشتن اعضای ارتش "حلال" است! آنها برای هر برنامه ۵۰ تا ۱۰۰ بچه را میبردند. بسیاری از بچهها از داعش اطاعت میکردند و بعد در نبردها کشته میشدند.
کریم میگوید که بچههای او در ترس دائم به سر میبردند و او مجبور شده برای محافظت از کودکانش از دست داعش آنها را به مدرسه نفرستد. او گفت: میخواهم بچههایم تحصیلکرده شوند و کار پیدا کنند. از همه مهمتر میخواهم آنها خواندن و نوشتن بیاموزند.
سازمان خیریه "نجات کودکان" اکنون در کمپی که حدود ۱۰۰۰ خانواده در آن زندگی میکنند، اقدام به ساخت کلاسهای موقت کرده است.
مدیر این خیریه در عراق گفت: کودکان بیگناه نباید هرگز هدف اینگونه آموزشها در مدارس قرار بگیرند. بازگرداندن آنها به فضای امن و مثبت مدرسه حیاتی است و باید روند احیا زودتر آغاز شود و به آنها امید بدهیم.
منبع:ایسنا
انتهای پیام /