به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ نخستین سامانه جامع مدیریت تولید و بازرگانی کشاورزی با هدف تولید محصولات سبز، افزایش تولید در واحد سطح با بهرهگیری از دانش کارشناسان، کنترل آفات و بیماری ها در محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار، ارتباط بین تولید کننده و مصرف کننده، سفارشی شدن تولیدات کشاورزی در شیراز رونمایی شد.
محمدباقر کرانی، مجری این طرح در مراسم رونمایی از این سامانه با بیان اینکه این سامانه جامع شامل 4 بخش سامانه بهرهبرداران، سامانه کارشناسان، سامانه مدیران و سامانه مراکز است اظهار داشت: این سامانه به صورت پایلوت در استان فارس اجرا میشود و در صورت موفقیت در کل کشور به اجرا در می آید.
وی با بیان اینکه کارشناسان عال یرتبه ما در قالب اورژانس کشاورزی به کلینک های همه مراکز کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی خدمات ارائه میدهند افزود: در حال حاضر 40 شعبه یا مرکز برای ثبتنام کشاورزان در این سامانه جامع در کل استان در نظر گرفته شده است.
محمد مهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه عرضه محصولات کشاورزی در کشور ایران همچنان شکل سنتی دارد و در واقع این محصولات به صورت فلهای در بازار عرضه میشوند گفت: باید شکل بازار کشاورزی در کشور ایران و به ویژه در استان فارس که قطب کشاورزی کشور است دگرگون شود و در واقع تولیدکنندگان متناسب با نیاز بازار محصولات خود را تولید، بستهبندی و عرضه کنند.
وی با تاکید بر سفارشی کردن تولیدات کشاورزی خاطرنشان کرد: وقتی ما با تولیدات مازاد کشاورزی روبهرو هستیم به این معنی است که سفارشی تولید نکردهایم بنابراین نیاز است که تولیدکننده با مصرفکننده ارتباط مستقیم برقرار کند و تولیدات هدفمند و مورد نیاز انجام دهد.
قاسمی عنوان کرد: حدود 50 درصد فضای کسب و کار استان فارس کشاورزی است بنابراین راهاندازی چنین سامانههایی که تولیدکننده و مصرف کننده را در کنار هم قرار میدهد یکی از نیازهای این استان بود.
رزمجو، قائم مقام معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نخستین دانشگاهی است که حدود 110 سم را با دستگاه های های تک بررسی میکند افزود: این دانشگاه از مهر 95 تا شهریور 96 حدود 1400 محصول را از سازمان میادین انتخاب و ازنظر سموم استفاده شده در محصول مورد بررسی قرار می دهد.
انتهای پیام/ر