نصیحت و موعظه از جمله روش‌های تربیتی است که باید با سازماندهی و استفاده از روش‌های مناسب انجام گیرد.

امیر لطفی‌حقیقت روان‌شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سیر تکاملی رشد انسان و تأثیر آن بر انتخاب‌های بزرگ زندگی، اظهار داشت: تولید هویت و شناخت ارزش‌های زندگی از دوران نوجوانی شروع می‌شود و تا اواخر جوانی ادامه دارد.

وی افزود: پدر و مادرها خود را موظف به شریک قرار دادن در شناخت و تعیین هدف فرزند خود می‌دانند و با نصیحت‌ها و پند دادن سعی در راهنمایی فرزند خود می‌کنند.                                                                                 
این کارشناس در ادامه گفت: پند و نصیحت در  نظام‌های خانوادگی ایرانی بیشتر نمایان است  و ابعاد مختلفی را دربر می‌گیرد، بعضی از نصایح جهت آماده‌سازی فرزند برای زندگی مناسب است و در پایان سبب رشد اجتماعی او می‌شود ولی برخی دیگر با روش‌های غیرمتعارف فرزند را از انتخاب مناسب باز می‌دارد.   
                                                                                                   
لطفی‌حقیقت افزود: برای تأثیر پذیرتر شدن پندهای والدین در فرزندان، باید سعی کرد به صورت پنهانی و خارج از جمع، فرزند را نصحت کنند و با در نظر گرفتن شرایط سنی کودک خویش خصوصیات اخلاقی او را مورد حمله کلامی قرار ندهد.    
           
وی با اشاره به مقاومت فرزندان در برابر نصیحت‌های خانواده، گفت: وقتی پندهای والدین همراه با سرزنش، دستور، هشدار، تهدید و حتی پر از القاب نامناسب باشد فرزندان با رفتار مقابله‌ای سعی در دفع نصیحت می‌کنند و با لجبازی تمام شروع به مخالفت با سرپرست یا احساسات خودد را سرکوب خواهند کرد.

وی در پایان تصریح کرد: نصیحت و موعظه یکی از روش‌های تربیتی فرزندان است اما باید حساب شده و با سازماندهی انجام شود و البته پذیرش نصیحت، گام اول در راهنمایی فرزندان است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار