کارلوتا سامی، سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل، پنجشنبه گفت بازماندگان این حوادث، که به جزیرۀ لامپهدوسای ایتالیا منتقل شدهاند، این آمار را تأیید کردند.
سامی افزود افرادی که از این دو حادثه نجات یافتند، میگویند قایقهای آنان در آبهای پرتلاطم واژگون شدهاند.
این مقام سازمان ملل خاطر نشان کرد 29 بازماندۀ قایق اول اعلام کردند در اثر غرق شدن قایقشان حدود 120 نفر مفقود شدند و دو بازماندۀ قایق دوم نیز از مرگ بالغ بر 120 نفر دیگر خبر دادند.
بنا بر گزارشها، تاکنون جسد قربانیان پیدا نشدهاست.
در همین حال، لئونارد دویل، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت، خاطر نشان کرد از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون چهار هزار و 220 نفر در دریای مدیترانه غرق شدهاند.
گفته میشود بسیاری از قربانیان حوادث اخیر از اتباع کشورهای غرب آفریقا هستند.
سازمانهای بینالمللی اعلام کردهاند از زمان امضای توافق میان اتحادیۀ اروپا و ترکیه برای جلوگیری از ورود پناهجویان به اروپا در تاریخ 28 اسفند 1394، قایقها به جای ورود از دریای اژه و سفر به یونان، از مسیر لیبی به ایتالیا برای رسیدن به اروپا استفاده میکنند.
براساس این توافق جنجالی، که با انتقاد شدید سازمانهای حقوق بشری روبرو شد، همۀ پناهجویانی که وارد جزایر یونان میشوند، اگر درخواست پناهندگی مطرح نکرده باشند یا درخواست آنها رد شده باشد، به ترکیه بازگردانده خواهند شد.
گزارشها حاکیست حدود 330 هزار نفر از ابتدای 2016 تاکنون از دریای مدیترانه عبور کرده و خود را به اروپا رساندهاند.
در سال گذشتۀ میلادی بیش از 1 میلیون پناهجو وارد اروپا شدند که اکثر آنها سوریهایی بودند که از جنگ پنجساله در کشور خود به قارۀ سبز پناه میبردند.
انتهای پیام/