به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ زن و شوهر باید در ابتدا به شناخت مناسب و قابل توجهی از شخصیت خود و همسر شان برسند.با مطالعه و مراجعه به مشاور های با تجربه در این زمینه از ویژگی های شخصیتی یکدیگر آگاهی پیدا کنند زیرا این امر نقش به سزایی در پذیزش بهتر تفاوت های همسر شما ایفا می کند.
پروسه تغییر"من" به "ما"
عباس فراهانی روانشناس گفت:زندگی مشترک مسئولیت های زیادی به همراه داشته و با دنیای مجردی بسیار فاصله دارد، در زندگی مشترک" من" به" ما" تبدیل شده و تصمیم گیری ها باید در جهت بهبود و پیشرفت طرفین صورت گیرد، زیرا دو نفر به یک نفر تبدیل میشوند.
وی اظهار داشت: زوجین می توانند با شناختن تیپ های شخصیتی و انواع آن نسبت به برخورد های همسر خود وحتی دیگران در محل کار نیز آگاهی پیدا کرده و با یادگیری چگونگی رفتار با این افراد در بهبود روابط خود کوشا باشند.
شما کدام گرایش شخصیتی را ترجیح می دهید؟
فراهانی ادامه داد: گرایش های اصلی شخصیتی شامل برون گرا-درون گرا، حسی-شمی، احساسی-فکری و ملاحظه کننده-داوری کننده هستند و تیب شخصیتی شما در گونه ای قرار می گیرد که ترجیح بیشتری به آن داشته باشید.
وی تصریح کرد: هیچ کدام از گونه های شخصیتی خوب یا بد نیستند و همگی آن ها ویژگی هایی هستند که فرد معمولا به طور ذاتی داشته و با قرار گرفتن در محیط و تاثیر پذیری از آن پرورش یافته است، اما ما می توانیم با شناخت آن ها از در کنار هم بودن لذت برده و آرامش را برای یکدیگر به ارمغان آوریم.
برون گرا ها/عاشق هیجان و موسیقی
فراهانی در ادامه تقسیم بندی تیپ های مختلف شخصیتی بیان داشت: برونگراها خوش مشرب بوده اما زياد احساساتي نيستند. شخصيت آنها در خلوت و حضور ديگران يكسان است، ريسک پذيرند، سريع تصميم مي گـيـرند، پس از آنكه حرف خود را زدند به گفته خود مي انديشند، موسيقي با صداي بلند و فعاليتهاي هيجان انگيز را بيشتر دوست دارند.
وی یادآور شد: برون گراها به رنگهاي روشن علاقه دارند و بيشتر از اعمال ديگران خشمگين می شوند تا خودشان. یک برون گرا فرد با گونه شخصیت خود را پرحرف، سطحی، پرخاشگر و بی توجه به حساب می آورد.
انرژی درونی در هدایت این افراد نقش به سزایی دارد
این روانشناس اظهار داشت: نگرش درونگرا از درون برانگیخته و با انرژی درونی هدایت می شود که این افراد تـمركزشان قوي است و به ايــده ها و عقايد نو علاقمندند هستند و قبل از تصمیم گیری به آن فکر میکنند. پيش از حرف زدن مي انديشند.
فراهانی افزود: درون گراها معمولا از بروز دادن خود پرهیز می کنند و علاقه ای به اینکه در کانون توجه قرار بگیرند ندارند. بـيشتـر از خود خشمگين می شوند تا ازديگران.
حسی ها به جزئیات اهمیت می دهند
پری هاشمی روانشناس در خصوص گرایش های شخصیتی دیگر افراد بیان کرد: افراد حسی از طریق حواس پنجگانه و تجربه های مستقیم خود تصمیم گیری می کنند.
وی تــمركز حس گراها را بر دنـيـاي فـيــزيكي دانست و اظهار داشت: آنها آنچه را قابل اندازه گیری است مهم در نظر می گیرند، شـواهــد عيني و محسوس را مي بينند، به آن چه كه "هست" علاقـــه دارند، واقع بين و عملگرا هستند و به جزئيات اهمیت می دهند.
هاشمی تصریح کرد: حسی ها در زمان حال زندگي ميكند، نياز به دانستن حقايق و شواهـد دارند، سـاده، مــحافظـه كار و سنت گرا هستند، لذت های فيزيكي را بيشتر دوست دارد و به تجربه شخصی خودشان اعتماد دارند، در زمان حال زندگی می کنند که معمولا افراد بانكدار، پليس، ورزشكار، جراح و خلبان جزو اين گروه مي باشند.
حس ششم قوی متعلق به این گروه است
وی افزود: بعضی افراد به معانی، روابط و احتمالات مبنی بر حقایق بیش از خود حقایق توجه دارند که این اشخاص از حس ششم ، نداي درون و حدس و گـمـان بیش از حواس پنج گانه استفاده می کنند.
هاشمی اذعان کرد: شمی ها به استنباط ها توجه دارند، آنها بر خلاف حسی ها، به الهام و حرف دلشان احترام می گذارند، شمی ها به آینده توجه دارند و احتمالات جدید را حدس می زنند.
وی ادامه داد: آنها دوست دارند حوادث را پیش بینی کنند و نسبت به تغییر دادن شرایط علاقه دارند، تمركزشان بر جهان معنوي و ذهني است، آرمانگرا و خيالباف هستند علاقه مند به درك مفاهيم و كليات که جاي درختان جنگل را مي بينند. هنرمندان، دانشمندان، شاعران و فيلسوفان جزو اين گروه هستند.
احساسی ها /حرف های دیگران را به دل می گیرند
هاشمی گفت: احساسی بودن با تصمیم گیری براساس ارزش های شخصی تعریف میشود. احساسی ها با توجه به بهایی که برای احساسات خود قائل اند تصمیم می گیرند . آنها به همدلی و مهربان بودن افتخار می کنند. هنگامي كه ديگران احتياج به كمك و پشتيباني دارند متوجه آن مي گـردنــد، معـمولا حقيقت را پنهان ميكند تا شخص مقابل خود را آزرده خاطر نكنند، به آنها برچسب احساساتي و ضعيف و سست ميزنند، حرفهاي ديگران را به دل ميگيرنـد.
وی ابراز داشت:احساسی ها افرادی ذهني، همدل و دلسوز هستند. جو دوستانه و گرم را ترجيح مي دهـنـد. ديـگران را بر مبناي اخلاقيات ارزیابی میکنند. معمولا پـرستـاران، مـعـلـمـان، هنرمندان و كشيشها در اين گروه قرار دارند.
فکری ها/عمده مهندسین در این گروه قرار دارند
این روانشناس ادامه داد: فکری ها تصمیماتی را می پسندند که به لحاظ منطقی معنی دار باشند. آنها افتخار می کنند که در جریان تصمیم گیری، عینی و تحلیلی هستند. با تحلیل کردن و سبک و سنگین نمودن مدارک و شواهد موجود تصمیم می گیرند و یک تحلیل منطقی از موقعیت تصمیم گیری ارائه میدهند. هر چند ممکن است که به نتایج ناخوشایند برسند.
هاشمی اظهار داشت: نسبت به ديگران سختگير و در عین حال رفتارشان با ديگران عدالت آميز است. معمولا به آنها راسنگدل و بي احساس قلمداد می کنند.
وی بیان داشت:حرفهاي ديگران را به دل نمي گيرند. جو رسمي و مبتني بر منطق را ترجيح ميدهنـد. ارزيابي ديگران برمبناي قوه دركشان مي باشد. مهندسان، دانشمندان و مديران جزو اين گروه ميباشند.
داوری کننده ها /جدی و قابل پیش بینی
هاشمی افراد داوری کننده را داری نظم و ترتیب به خصوصی دانست و اضافه کرد:این اشخاص بیشتر می خواهند در نظم و ترتیب بخصوصی کار کنند و اگر کارهایشان ساختار کافی داشته باشد، راضی تر هستند. مصمم و قاطع هستند و سريع تصميم ميگيرند و روحیه داوری کننده دارند. زندگي را استوار و قابل كنترل مي كـنـنـد، پروژه ها را به سادگي به اتمام مي رسـانـند، سـازمـان يـافـته و منظم، جدي و قابل پيش بيني اند.
ملاحظه کننده ها/دوستدار آزادی
وی اظهار کرد: اشخاص از قـوانـيـن بـيزار و آزادی را دوست دارند و ترجیح می دهند انعطاف پذیر باشند، آنها نگرشی دریافت کننده دارند و می خواهند به جای کنترل زندگی، آن را درک کنند.
هاشمی ابراز داشت: معمولا کارهایی را که شروع می کنند به اتمام نمي رساند. هر كـاري پيـش بيايد انجام ميدهند و با فراغت خاطر كامل كارها را به انجام مي رساند.
وی یادآور شد: به جای فکر کردن به سرانجام کار، به چگونگی انجام کار توجه دارن و به لذت بردن از مراحل عمل اهمیت می دهند. زمان را منبعی تجدید شدنی می دانند. افرادی سازگار و پذیرا هستند و راه حل های گوناگون را در نظر میگیرند.
زوجین با مطالعه تیپ های شخصیتی خود ، مراجعه به مشاوره، هم صحبتی و مشورت با یکدیگر در کار های روزمره از حساب و کتاب مالی تا تربیت فرزندان می توانند به زندگی موفق و در خور توجهی دست یابند و از با هم بودن کمال لذت را ببرند.
گزارش از بهار سادات حکیم هاشمی
انتهای پیام/