به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام کاهش 25درصدی تولید کشمش به علت بیماری سفیدک انگور گفت: بیشتر کشمش استان در شهرستان شیروان و فاروج تولید و به تاکستان های این دو شهرستان از باغ های بجنورد کمتر خسارت وارد شد.
محمدجواد تشکری، ظرفیت صنایع فرآوری اعم از بستهبندی، تصفیه کشمش و تهیه کنسانتره استان را 15هزارتن اعلام کرد و گفت: توسعه صنایع فرآوری کشمش در استان ضروری است.
وی با بیان اینکه ظرفیت نگهداری 10 هزار تُن فرآورده انگور در استان فراهم شد، گفت: سطح زیرکشت انگور کشمشی خراسان شمالی هفت هزار و 792 هکتار است که 200 هکتار آن غیر بارور می باشد . پارسال 72 هزار تُن کشمش در استان تولید شد.
سالانه یک چهارم انگور تولیدی استان تبدیل به کشمش می شود. استان خراسان شمالی با برخورداری از 18هزار و 500هکتار تاکستان و تولید سالانه 180هزارتُن انگور، ششمین تولید کننده انگور کشور است، اما به علت کمبود صنایع تکمیلی، 70درصد این محصول بدون فرآوری از استان خارج میشود.
انتهی پیام/ط