به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ شهرام پرورش گفت: نیاز آبی کم ( کشت کم آب بر)، عملکرد مطلوب، مقاومت مناسب به آفت و بیماری ها ، بهبود ویژگی های خاک و غنی سازی خاک پس از کشت آن ، کشت و برداشت زودتر از سایر محصولات زارعی پاییزه، امکان کشت آن در تناوب زراعی انواع محصولات به ویژه گندم و حمایت های ویژه فنی و پشتیبانی دولتی از جمله مزایای کشت کلزا است.
وی با اشاره به اینکه این میزان سطح زیر کشت توسط یک هزار و 200 بهره بردار کشت شده، افزود: شهرستان نهاوند با دو هزار و یکصد هکتار و شهرستان تویسرکان با 250 هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین سطح کشت کلزا بین شهرستانهای استان را دارا هستند.
پرورش گفت: مزارع کلزا در حال حاضر در مرحله چهار تا هشت برگی بوده که توسط مروجان سازمان توصیه های لازم برای آبیاری و کوددهی به موقع انجام شده است.
وی با اشاره به 45/5 تن بذر کلزای تحویلی به کشاورزان تصریح کرد: 42 تن از این بذر ها شامل ارقام هیبریدی تولیدی داخلی و خارجی بوده و 3/5 تن نیز بذر رقم اکاپی تولید داخلی است.
پرورش در ادامه گفت: نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا با 2 درصد ناخالصی و 10 درصد رطوبت در سال زراعی گذشته 25 هزار و 300 ریال بود که بیانگر بیشترین درصد افزایش قیمت خرید تضمینی در سال جاری بین همه محصولات زراعی در محصول کلزا است.
انتهای پیام/ غ