متخصص طب سنتی گفت: بهتر است در فصل پاییز غذاهایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت ‌ها، سوسیس و کالباس، فست فودها، ادویه ‌های تند و تیز، ترشی‌‌ها، سرخ‌کردنی ‌ها که به خشکی مزاج بدن دامن می‌زنند، کمتر استفاده شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیسان نوزاد، متخصص طب سنتی گفت: بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانسته‌ و گفته اند پاییز، مناسب حال سالمندان و افراد با طبع سرد و خشک نیست. البته در شهرهای شمالی کشور، پاییز خشک نیست و در مناطق کوهستانی، خشکی آن بیشتر است.  
 
وی افزود: در فصل پاییز تا حد امکان باید از مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه، خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن آب خیلی سرد، خوابیدن با معده پر، فصد و حجامت و هرکاری که خون را کم کند، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن، حرکات بدنی زیاد، غم و غصه زیاد، کم‌خوری و پرهیز بی‌دلیل، تعریق بسیار، خواب میانه روز و مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها خودداری کرد و جهت پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام، در طول شب، سر را پوشاند. 
 
این متخصص طب سنتی در ادامه برای تندرستی بیشتر در فصل پاییز گفت: به‌کارگیری برخی تدابیر چون استفاده از عطرهای معتدل، حمام یک روز در میان با آب نیم‌گرم، چرب کردن بدن با روغن‌های مناسب مانند بنفشه بادام، پوشش مناسب در طول روز متناسب با ساعت روز و پوشاندن سر به‌ویژه در هنگام خواب، از جمله تدابیر خوب این فصل هستند که موجب تندرستی بیشتر و پیشگیری از بیماری‌ها در فصل پاییز می‌شوند. 
 
آیسان نوزاد در خصوص دستورات غذایی این فصل گفت: همه غذاها دارای مزاج هستند و بهتر است در فصل خود مصرف شوند، بهتر است در فصل پاییز غذا هایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت ‌ها، سوسیس و کالباس، فست فودها، ادویه ‌های تند و تیز، ترشی‌ ها، سرخ‌کردنی ‌ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گل‌کلم، رُب و سس‌ ها، غذا های مانده و گوشت نمک‌ سود، چای پر رنگ، یخ، شوری‌ ها، چیپس و پفک که به خشکی مزاج بدن دامن می ‌زنند، کمتر استفاده شوند. 
 
وی افزود: همچنین در فصل پاییز باید از زیاده‌ روی در مصرف میوه‌ های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز و... نیز پرهیز کرد، انار، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی بهترین میوه‌های فصل پاییز هستند، مصرف خوردنی‌ ها و نوشیدنی‌ های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، خربزه شیرین، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینی ‌های طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی، شربت گل، شربت عسل، مغز خشکبار به‌ویژه بادام درختی و آش ‌های ساده در این فصل توصیه می‌شود. 
 
این متخصص طب سنتی در پایان گفت: بهتر است با سرد شدن هوا، از غذاهای سنگین و ‌تر مانند حلیم، آش‌ ها، آبگوشت ‌ها و کله ‌پاچه استفاده شود، غذاهای سنگین و سنتی مانند حلیم، بهترین غذا برای روزهای سرد سال هستند.
منبع: فارس
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.