شیره پزی آیینی با قدمت چندصدساله در شهرستان خوشاب است که اگرچه در گذر زمان با فراز و فرودهایی همراه شد اما همچنان مردم ساده و بی آلایش این دیار گنجینه دار این میراث باارزش هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، کشت انگور در تاکستان های مرغوب و مستعد و تولید فرآورده های مختلف انگورهمچون کشمش، مویز، شیره و باسلق از دیرباز دل مشغولی ساکنان سربداران و خوشاب بوده است اما در این میان شیره پزی آیین و رسم و منش خاص خود را داشت و این آیین سینه به سینه به نسل های بعدی منتقل شد تا هم اکنون که کیفیت شیره انگور این دیار زبانزد همگان شده است.

اگرچه شیره پزی از اواسط شهریور تا اواخر مهرماه در سراسر شهرستان رونق داشته و دارد اما روستای عنبرستان و علیک و نوروزی شهرستان خوشاب در این زمینه از همه رقیبان پیشی گرفته و مرغوب ترین شیره کشور را زلال و بی آلایش تولید می کند.

در این شهرستان سه هزار پانصد هکتار انگور دیم تولید می شود که اغلب این محصول برای تهیه شیره انگور استفاده می شود.

انتهای پیام//ف.ض

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.