سراینده اشعار آیینی باید بتواند در مرحله اول خود با اشعارش ارتباط برقرار کند.

مصطفی صابر خراسانی شاعر و ذاکر اهل بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیرامون ویژگی‌ها و مولفه‌های اشعاری که برای اهل بیت (ع) سروده می‌شود، گفت: یک شعر باید دارای ابعاد و زوایای مختلفی باشد تا بتواند با مخاطب بیشتر و سلیقه‌های گوناگونی ارتباط برقرار کند. حال آنکه سرودن در وصف بهترین بندگان خدا  به نسبت دیگر موضوعات دشوارتر و دارای حساسیتی بیشتر است. 

وی افزود: شعر در مرحله اول باید بتواند با خود سراینده ارتباط برقرار کرده و در دل شاعر تحول ایجاد کند. در حقیقت اگر مدح است، او را سرشار از وجد و اگر مرثیه است اندوهگین نماید. از دیگر ویژگی‌های شعر برای اهل بیت (ع) جدا از اینکه محکم بوده و دارای صنایع ادبی، زیبایی شناسی کلمات و سرشار از عاطفه است؛ باید در عین حال سهل و روان باشد تا مخاطب برای ارتباط برقرار کردن با شعر احتیاج به فرهنگ لغت نداشته باشد. به عبارت دیگر شاعر در کمال شعریت از روانشناسی مخاطب هم غافل نباشد و این همان چیزی است که به واقع در شعر سعدی مشاهده می‌شود.  

سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی / عشق محمد بس است و آل محمد (ص)

این شاعر در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: به اعتقاد بنده شعر در کل یک مسیر الهی را طی می کند تا به ذهن شاعر راه یابد و لذا در شعر اهل بیت (ع) این مهم ملموس‌تر است. زیرا اگر از همه شعرای اهل بیت (ع) سوال کنید به یک جواب واحد خواهید رسید و آن اینکه خود مبهوت این عنایت ویژه‌اند. به راستی مدح رسول الله و خاندان مطهرش به غیر از پروردگار و آفریننده ایشان کار چه کسی است؟ حال آنکه قطره ای از این فضل الهی نصیب شاعر آیینی شده و این سعادت از بزرگواری این ذوات مقدس است.
 
اگر از جانب معشوق نباشد کششی / کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد

اما این احتیاج به همت ما دارد تا با فرا گرفتن علم بتوانیم این جوشش را با کوشش همراه کرده و به بهترین نحو به مخاطب ارائه دهیم.

خراسانی در پایان پیرامون آثار ارائه شده خود در این حوزه خاطرنشان کرد: آثار اینجانب به دلیل اجرا و ارتباط لسانی با مخاطب؛ بیشتر به صورت لوح فشرده و صوتی در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است:

آلبوم صوتی مشترک «شیدایی» سال 1387، اثر بهنام شهرکی  
آلبوم صوتی مشترک «توسل» سال 1389، اثر مجید رضا زاده
آلبوم صوتی «کرشمه» سال 1391 و آلبوم تصویری مشترک «سبز و سفید و سرخ» سال 1392، اثر دکتر چراغعلی
آلبوم تصویری «8» سال 1393 و آلبوم صوتی و کتاب «جزر و مد» سال 1395، اثر سعید عظیمی 

و قطعاتی از اشعار که به صورت مشترک در مجموعه های مختلف به چاپ رسیده است.



انتهای پیام/


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.