بهزیستی استان تمام توان خود را برای افزایش بالای 90درصدی ضریب موفقیت طرح غربالگری در سراسر استان به کار گرفته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سعید صادقی مدیر کل بهزیستی استان اصفهان، گفت: یکی از وظایف مهم سازمان بهزیستی ارائه خدمات، برنامه ها و فعالیت هایی است که منجر به پیشگیری از معلولیت ها می گردد و اجرای طرح ملی غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 در همین راستا است که سابقه 21ساله دارد و هر سال با گستردگی بیشتری در حال اجرا می باشد.
دکتر صادقی گفت: این طرح از ابتدای ماه جاری تا پایان آذرماه در حدود 173 پایگاه ثابت و حدود 700 پایگاه سیار در مهدهای سراسر استان اجرا می گردد و با توجه به سن طلایی تشخیص تنبلی چشم در زیر 6 سالگی، از تمامی خانواده هایی که کودکان 3 تا 6 سال دارند، انتظار داریم با جدی گرفتن این طرح در کاهش میزان معلولیت های بینایی و ابتلا کودکانشان به کم بینایی و مشکلات بینایی شدید، نقش موثری ایفا کنند.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان، گفت: در سال گذشته حدود 167000 کودک یعنی حدود 70 درصد کودکان 3 تا 6 سال استان، تحت این طرح قرار گرفتند و امسال تمام توان خود را به کار گرفته ایم تا با پوشش بهتر مناطق صعب العبور و روستایی ، بالای 90 درصد کودکان 3 تا 6 سال را تحت معاینه قرار دهیم و فرصت برابر برای داشتن چشمانی سالم را برای همه کودکان سطح استان فراهم کنیم.
دکتر صادقی اضافه کرد: از بین کودکانی که سال گذشته معاینه شدند، حدود 5500 کودک مشکوک به تنبلی چشم بودند که 737 نفرشان مبتلا به تنبلی چشم بودند و برای اقدامات درمانی مناسب به متخصصین مربوطه ارجاع گردیدند.
ناجی معاونت پیشگیری بهزیستی استان اصفهان هم گفت: تنبلی چشم اختلالی با کاهش دید دوطرفه یا یک طرفه است که اگر در سن طلایی آن یعنی زیر 6 سالگی تشخیص داده شود، از کم بینایی یا نابینایی در کودکان جلوگیری می کند و با توجه به اینکه این اختلال علائم ظاهری خاصی ندارد، خانواده ها باید طی این دوره سنی، هرساله کودکانشان را در مراکز ثابت و سیار این طرح، تحت معاینه قرار دهند.
معاونت پیشگیری بهزیستی استان اصفهان، افزود: ما امیدواریم امسال تمامی 220 هزار کودک 3 تا 6 سال استان را تحت پوشش این طرح قرار دهیم و با اعزام تیم های سیار، تمامی مناطق روستایی و صعب العبور را هم پوشش دهیم.
ناجی در پایان، گفت: کاهش شیوع و بروز تنبلی چشم در کودکان 3 تا 6 سال در کشور، افزایش میزان دسترسی کودکان به خدمات غربالگری بینایی به ویژه در مناطق محروم، روستایی و صعب‌العبور، افزایش میزان آگاهی آحاد جامعه از تنبلی چشم، بیماری‌های چشمی و راه‌های پیشگیری و درمان آن از اهداف اختصاصی طرح غربالگری تنبلی چشم محسوب می‌شود.



انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.