به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ دکتر افشین برهان حقیقی رییس مرکز تحقیقات نورولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پیشگیری از سکته مغزی با کنترل فشار خون، مصرف نکردن چربی های مضرر، کنترل قند خون، استعمال دخانیات و تحرک بدنی امکان پذیر است.
وی با توصیه به کنترل دوره ای فشار خون حداقل هر شش ماه زیر نظر پزشک خانواده از مردم خواست مصرف گوشت قرمز و چربی های این نوع گوشت ها را کمتر کنند و به جای آن از چربی های مفید همچون چربی گردو استفاده کنند.
برهان حقیقی ادامه داد: مصرف قلیان به مراتب خطرناک تر از سیگار است و استعمال کنندگان دخانیات در معرض خطر سکته مغزی هستند.
مدیر گروه سکته مغزی مرکز تحقیقات نورولوژی هم به علایم سکته مغزی اشاره کرد و گفت: شایعترین نشانههای بروز سکته مغزی، ضعف یا بیحسی یک طرف بدن یا یک طرف صورت، بی حسی یک طرف اندام، تاری دید و سرگیجه است که بعضا با استفراغ همراه می شود.
دکتر عبدالحمید شریعت با بیان اینکه در هنگام سکته، داروهایی حل کننده لخته به صورت وریدی تزریق می شود افزود: بیمارستان نمازی و شهید فقیهی شیراز فعال ترین و مجهزترین مرکز برای درمان مبتلایان به سکته مغزی است و خانواده ها باید هنگام بروز این بیماری، ضمن تماس با 115، زمینه انتقال بیمار به مرکز اورژانس این بیمارستان ها را فراهم کرده و از مصرف خودسرانه هرگونه دارو ، خصوصا داروهای کاهش دهنده سریع فشار خون، پرهیز کنند.
این متخصص نورولوژی با تاکید بر تاثیر سرعت کمک رسانی به بیمار در کاهش عوارض و پیشگیری از بروز مشکلات بعدی، خاطرنشان کرد: سکته مغزی وقتی به کار می رود که یک لخته در مسیر رگ مغز قرار گرفته یا یکی از رگ های مغز دچار پارگی شده و خون رسانی به قسمتی از مغز، قطع شده باشد.
وی تصریح کرد: سومین علت مرگ و اولین یا دومین عامل معلولیت در جهان به شمار می رود.
انتهای پیام/ر