اولین نشست مشترک گفتگوهای راهبردی روسا و تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و کمیسیون امور خارجی، دفاع و نیروهای مسلح سنای فرانسه عصر امروز در پاریس برگزار شد.


اولین نشست مشترک گفتگوهای راهبردی کمیسیون های امور خارجه مجالس ایران و فرانسهبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین نشست مشترک گفتگوهای راهبردی روسا و تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امور خارجی، دفاع و نیروهای مسلح سنای فرانسه عصر روز سه شنبه به ریاست مشترک ژان پی یر رافارن و علاء الین بروجردی در پاریس برگزار شد.

در این نشست روسای کمیسیون های مذکور شرح کوتاهی در مورد دیدگاه های خود در خصوص روابط دوجانبه ارائه و بر ضرورت تبادل نظر در مورد تحولات و بحران های منطقه تاکید کردند. این نشست شامل دو میزگرد تحت عنوان: " راه حل های بحران های فعلی در منطقه " و همچنین " تعمیق روابط دو جانبه" بود و در پایان نیز کنفرانس مشترک مطبوعاتی برگزار گردید.

علاء الدین بروجردی با مرور تحولات اخیر در روابط دو کشور و یادآوری این نکته که در سال های اخیر به دلیل تحریم های تحمیلی علیه کشورمان، نمی توانستیم در روابط دو جانبه گامهای زیادی برداریم، سفر آقای روحانی به فرانسه و امضای 35 سند همکاری بین دو طرف در آن سفر را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: این مسئله نشانه اراده قوی از سوی طرفین برای برداشتن گام های بلند در روابط بین دو ایران و فرانسه است و مسئولیت نمایندگان دو ملت را سنگین می سازد تا با روابط پارلمانی خوب خود، پشتوانه ای قوی برای تقویت روابط باشند.

وی در ارتباط با منطقه، به تروریسم بعنوان پدیده ای شوم و خطرناک اشاره کرد که فراتر از منطقه را در برگرفته وحتی به اروپا و فرانسه نیز سرایت و همه را درگیر کرده است و باید عزمی جدی در مبارزه با آن ایجاد شود و بیش از هر چیز باید به ریشه های آن پرداخت.

بروجردی همچنین تاکیدکرد: بحران سوریه فقط راه حل سیاسی دارد و این بحران را ناشی از تحلیل غلطی دانست که با هدف تغییر بنیادی در ساختار حاکم بر سوریه و با آموزش ده ها هزار نفر در کشورهای همسایه سوریه ایجاد شد که اینک پس از 5 سال بحران، نیازمند بازنگری در دیدگاه عاملین آن و کشورهای تصمیم گیرنده در این خصوص است. بروجردی به ویژه در ارتباط با بحران یمن و کشتار مردم بیگناه آن، حساسیت فرانسه به بحث حقوق بشر را یادآوری کرده و گفت: اگرچه صدور بیانیه محکومیت این اقدامات ارزشمند است ولی کافی نیست و انتظار آن است که با توجه به نقش، جایگاه و نفوذ فرانسه شاهد حرکتی جدی از سوی دو لت این کشور باشیم.

رافارن نیز با ابراز خرسندی از حضور تعدای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پاریس و نقش و مشارکت نمایندگان در تحکیم روابط، نسبت به وضعیت روابط دو جانبه اظهار رضایت نمود و در مورد بحران سوریه نیز گفت: نباید برای بحث در مورد این بحران به بن بست برسیم راه حل این بحران سیاسی است و راه حل نظامی ندارد و موضع فرانسه نیز بر همین اساس است وی افزود: مسئله این نیست که فقط از این بحران بیرون بیاییم بلکه نکته اساسی این است که ثبات در آن کشور برقرار شود و مردم سوریه به کشورشان بازگردند.

در میزگردهای برگزار شده نیز نمایندگان هر طرف به تشریح دیدگاه های خود پرداخته و ضمن تاکید بر ضرورت توسعه روابط دو جانبه و تقویت آن از طریق حمایت های پارلمانی، بر لزوم مبارزه جدی با تروریسم و داعش در منطقه تاکید کردند.

در پایان نشست مذکور یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار شد که طرفین ضمن ارزیابی مثبت از برگزاری این نشست، تصمیم خود مبنی بر ادامه رایزنی ها در قالب کمیسیون مشترک گفتگوهای راهبردی ابراز و بار دیگر بر راه حل سیاسی برای بحران سوریه، مبارزه جدی با تروریسم و داعش و ضرورت ایفای نقش هر دو کشور در بحران های منطقه تاکید کردند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار