به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عزیزالله شهیدی فر، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از 200هزار تن شلتوک معادل 120 هزار تن برنج از کشت دوم و رتون در استان برداشت شود.
شهیدی فر افزود: در 60 هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج (رتون) امسال انجام شده و 35 هزار هکتار هم پس از برداشت محصول کشت اول ، دوباره نشا کاری شده است.
وی وضعیت کشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون حدود 30 درصد برداشت برنج کشت دوم استان انجام شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال حدود 220هزار هکتار از زمین های استان درمرحله اول زیر کشت برنج رفته بود، افزود: از این اراضی بیش از 950 هزارتن برنج تولید شد که تقریبا 40 درصد تولید کشور است.
شهیدی فر با بیان اینکه اگر شرایط زمین های شالیزاری پایین دست به لحاظ غرقابی شدن مناسب شود، سطح زیر کشت دوم به روش نشاکاری مجدد و دونوج افزایش چشم گیری می یابد، گفت: با عملیاتی شدن طرح تسطیح و یکپارچه سازی اراضی و انجام زهکشی ،شرایط برای انجام بیشتر کشت دوم در زمین های مازندران فراهم می شود.
وی با ابیان اینکه تقاضای برنج طارم محلی کشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسب تری دارد، گفت: خوشه های برنج طارم محلی کشت دوم بر خلاف کشت اول در درجه هوای مناسب 20تا 24 درجه به مرحله برداشت می رسد.
انتهای پیام/