به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرمسار ، پارک ملی کویر یکی از 9 ذخیرهگاه زیستکره در ایران است و به عبارتی دیگر پارک ملی کویر یا همان منطقه حفاظت شده کویر مرکزی در غرب کویر مرکزی ایران و شرق دریاچه نمک و قم رود در استان قم، پیشوا و دهستان ارادان و قشلاق بزرگ گرمسار و شمال دهستان ابوزیدآباد کاشان قرار دارد که در محدوده استانهای تهران، قم، سمنان و اصفهان واقع شده است.
گفتنی است ؛ پارک ملی کویر، تنها پارک ملی در ایران است که به گفته سازمان محیط زیست در آن هیچ گونه سکونتگاه انسانی، معدنی و پروانه چرای دام وجود ندارد و پارک ملی کویر دارای اقلیم خشک و بیابانی است و بیشتر بارندگی آن در ماههای آبان تا اردیبهشت ماه صورت میگیرد ومتوسط میزان سالیانه باران در منطقه ۱۵۰ میلی متر است.
پارک ملی کویر در گذشته یکی از بهترین زیستگاههای گورخر ایرانی بود ولی اکنون نسل آن از میان رفته و از اوایل دهه ۱۳۶۰ هیچ گورخری در این منطقه مشاهده نشده است و یوزپلنگ آسیایی دیگر حیوانیست که نسل آن در این منطقه با خطر جدی روبروست.
اراضی مسطح پارک ملی کویر با پوشش گیاهی کویری و نیمه کویری است، در ناحیه کوهستانی بخش شمالی پارک، کل و بز و قوچ و میش به سر می برند، پرندگان چون کبک و تیهو بومی این منطقه هستند ولی هر ساله پرندگان مهاجری چون فلامینگو، آنقوت، سر سبز و خوتکا به آب بندهای این منطقه می آیند از دیگر حیوانات موجود در منطقه میتوان به جبیر، غزال ایرانی، انواع عقاب، جرد، انواع مار، انواع شاهین، عقاب طلایی، لاشخور، گربه شنی، کبک، تیهو، فلامینگو، آنقوت، سمور سنگی، جوجه تیغی، روباه شنی اشاره کرد.
جاذبه های گردشگری پارک ملی کویر به دو بخش جاذبه های طبیعی و تاریخی تقسیم می شود :.
جاده سنگفرش به عنوان یکی از شگفت انگیزترین آثار تاریخی از جاذبه های این منطقه است، به طوری که این جاده امکان عبور کاروان ها را از میان اراضی باتلاقی و شوره زارهای حاشیه دشت کویر فراهم می کرده است.
بنای مشهور "قصر بهرام” که در واقع یک کاروانسرای شاه عباسی است و کاروانسرای "عین الرشید”، آبراه سنگی "سیه کوه” که آب مورد نیاز قصر بهرام را تامین می کرده، بقایای "ساختمان حرمسرا”، کاروانسراهای "سفید آب” و "لکاب” و آب انبار "قیلوقه” از دیگر جاذبه های تاریخی این منطقه است.
انتهای پیام / ه