حسنی رئیس مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی قم گفت:پیشگیری و رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی مهم ترین راهکار مقابله با این نوع مسمومیت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ مونوکسیدکربن گازی بدون رنگ و بو است و فردی که دچار مسمومیت می شود در ابتدا علایمی ندارد، ولی با گذشت زمان و افزایش استنشاق گاز، علایم در فرد ظاهر می شود.

رئیس مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی قم بیان کرد: علایم این مسمومیت ابتدا سردرد، تهوع و استفراغ است که به تدریج افزیش می یابد و حالت خواب آلودگی، اختلال و در موارد شدید با کما، تشنج و مرگ همراه خواهد بود.

وی افزود: نخستین اقدام در مواجهه با افراد مسموم انتقال آن ها به فضایی باز و تماس با اورژانس 115 است.

حسنی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز 22 مورد مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن در استان گزارش شده که 16 تن به مراکز درمانی منتقل و 6 تن نیز به صورت سرپایی در محل حادثه درمان شدند.

وی عنوان کرد:بیشتر مسمومیت های امسال مربوط به 2 ماه نخست و ناشی از روشن کردن پیک نیک در چادرهای مسافرتی و داخل خودرو بوده است.


رئیس مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی قم ادامه داد: متاسفانه افرادی برای گرم کردن مکان هایی از جمله چادرهای مسافرتی، خودروها و داخل مغازه ها از پیک نیک استفاده می کنند که با تولید گاز مونوکسید کربن به وسیله این وسیله گرمایشی به تدریج غلظت این گاز در فضا افزایش و منجر به مسمومیت می شود.


وی  به شهروندان توصیه کرد: از وسایل غیرایمن مانند پیک نیک و کرسی در فضای بسته استفاده نکنند و نسبت به استفاده از لوله بخاری مناسب، کنترل تهویه و مسیر خروجی دود آن اقدام کنند.
وی با تاکید بر کنترل روزانه لوله بخاری، افزود: اگر لوله داغ باشد یعنی دود از دودکش خارج می شود و در غیراینصورت مسیر خروجی دود مسدود است و باید بررسی و نسبت به رفع نقص اقدام شود.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.