به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛ اعتراف ریاض به ارتکاب کشتار در صنعا با هدف قرار دادن مجلس ترحیم در این شهر، موجب شده است تا انگلیس در مسیر حفاظت از روابط مناسب با عربستان و مقاومت در برابر مخالفت های داخلی برای تعلیق صادرات سلاح به عربستان، با شرایط دشواری روبرو شود.
دولت انگلیس هنوز برای مقابله با فشارهای جدی داخلی جهت تعلیق صادرات سلاح به عربستان تدابیر جدی اتخاذ نکرده است و تنها در زمینه فروش سلاح به عربستان بازنگری هایی انجام داده است. ترزا می، نخست وزیر انگلیس، در نشست پارلمان در پاسخ به سئوال روبرتسون، رئیس حزب ملی اسکاتلند، مبنی بر هدف قرار گرفتن غیر نظامیان با تسلیحات انگلیسی، نتوانست این نماینده را قانع کند که جنگنده های سعودی در حمله به یمن از بمب های انگلیسی استفاده نمی کنند.
ترزا می به نمایندگان گفت: ما قبل از هرگونه تصمیم گیری یا قبل از دریافت گزارشی از واقعیت اتفاقی که (در یمن) رخ داد برای انجام تحقیق مناسب درباره چنین حوادثی (حادثه کشتار صنعا) فشار آوردیم، ما با عربستان روابط خوبی داریم و این روابط برای ما مهم است.
خبرنگار ادامه داد:« درخواست تعلیق صدور سلاح به عربستان تنها خواسته جرمی کوربین، رئیس حزب مخالف، نیست بلکه سازمان های غیر دولتی، به ویژه سازمان عفو بین الملل، انگلیس را متهم کرده اند که با صادرات سلاح به هم پیمانانش در خاورمیانه در افزایش تنش در یمن نقش ایفا می کند. به نوبه خود سازمان کمک های بشردوستانه آکسفام نیز دولت انگلیس را به دلیل موافقت با فروش سلاح به عربستان که گمان می رود این تسلیحات در نبرد علیه یمن به کار گرفته می شوند به انحراف افکار عمومی متهم کرد.»
تیم فارون، رئیس حزب لیبرال دموکرات انگلیس، نیز در این باره اظهار کرد: «حزب ما خواستار آن است که پیوسته در انتخاب کشورهایی که با آنان تعامل تجاری داریم معیارهای اخلاقی در نظر گرفته شود، باید باور داشت فروش سلاح به کشورهایی که سابقه ضعیفی در بخش حقوق بشر دارند خطای آشکاری است.»
براساس این گزارش، انگلیس که در سال اول حمله عربستان به یمن، حدود پنج میلیارد دلار سلاح به ریاض فروخته است تلاش می کند خود را خارج از ائتلافی معرفی کند که عربستان آن را فرماندهی می کند. به نظر می رسد جنگ علیه یمن به کابوسی برای دولت انگلیس تبدیل شده است، ارتکاب جنایت علیه غیر نظامیان، آن هم با استفاده از سلاح انگلیسی، موجب شده است تا لندن در روابط با ریاض در موضع دشواری قرار بگیرد، موضعی که حتی می تواند استیضاح دولت در پارلمان و پیگرد آنان در دادگاههای جنایی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/