نفوذ فزاینده عربستان در افغانستان سرانجام نمایندگان پارلمان این کشور را بر آن داشت تا به سیاست‌های رژیم سعودی در این کشور اعتراض کنند.

اعتراض نمایندگان پارلمان افغانستان برای کمک‌های عربستان به طالبان
به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، نفوذ فزاینده عربستان در افغانستان سرانجام نمایندگان پارلمان این کشور را بر آن داشت تا به سیاست های رژیم سعودی در این کشور اعتراض کنند.

نمایندگان افغانستان از اقدام عربستان به پرداخت صدها میلیون دلار به طالبان برای پیشبرد اهداف ریاض در افغانستان خشمگین هستند.

 این نمایندگان اعلام کردند: عربستان سالانه 300 میلیون دلار به طالبان که با دولت افغانستان نبرد می کنند پرداخت می کند.

«جمال فکوری بهشتی» یکی از نمایندگان پارلمان افغانستان گفت: همکارانش از دولت افغانستان خواسته‌اند در روابط خود با عربستان تجدید نظر کند، زیرا پادشاهی سعودی همواره از گروه‌های تروریستی نه تنها در افغانستان بلکه در پاکستان و بسیاری دیگر از کشورهای خاور میانه پشتیبانی کرده است.

وی گفت: کاملا مشخص است که عربستان از گروه های افراطی و تروریستی فعال در جهان از جمله در افغانستان و پاکستان حمایت می کند. بنابراین نمایندگان پارلمان افغانستان از دولت در کابل خواسته اند در روابط خود با این کشور تجدید نظر کند.

«غلام حسین ناصری» دیگر نماینده پارلمان افغانستان در پاسخ به این سؤال که عربستان چه انگیزه ای برای این سیاست دارد گفت: سران سعودی با پرداخت میلیون ها دلار به ستیزه جویان طالبان اهداف مختلفی را دنبال می کنند. یکی از این اهداف ایجاد جنگ‌های فرقه ای و تنش های قومی است.

وی افزود: اما نباید فراموش کنیم که ریاض خود مورد حمایت برخی بازیگران مهم بین المللی مانند انگلیس و آمریکاست. بنابراین می توان نتیجه گرفت آمریکا و انگلیس از حامیان اصلی تروریسم هستند و به این کار خود ادامه خواهند داد.

در این شرایط پرتنش، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه دولت افغانستان این هفته برای دیداری رسمی راهی عربستان شد.

بر اساس بیانیه ای که دفتر عبدالله منتشر کرد وی در دیدار با مقامات ارشد سعودی در مورد مسائلی مانند فرایند صلح با طالبان و مقابله با تروریسم گفتگو خواهد کرد.

خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پرس تی‌وی نوشت: با توجه به نشانه‌های رو به فزونی پشتیبانی عربستان از گروه های تروریستی، مردم افغانستان سیاست های عربستان در کشور خود را ضد اسلامی می دانند زیرا آنها با حمایت از تروریسم و خشونت ایدئولوژی وهابی را گسترش می‌دهند و چهره ای تاریک از اسلام به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.