به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
یاسوج؛ شهرام عسکری گفت: هم اکنون 85
هکتار از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی
استویا، بابونه، نعناع فلفلی و به لیمو است، در حالی که سطح زیر کشت گیاهان
دارویی این استان در سال 92 حدود 10 هکتار بود.
وی تصریح کرد: بر اساس طرح اقتصاد مقاومتی 320 هکتار دیگر از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی می رود.
عسکری
با اشاره به این که بخش عمده ای از گیاهان دارویی تولیدی کشاورزان
کهگیلویه و بویراحمد به نام استان های دیگر به خارج از کشور صادر می شود بر
رفع موانع صادرات این محصولات تاکید کرد.
وی بیان کرد: یک هیات در
آینده نزدیک برای فراهم شدن زمینه صادرات گیاهان دارویی و چند محصول
کشاورزی دیگر به کهگیلویه و بویراحمد سفر می کند، که امید است این سفر
بتواند زمینه صادرات مستقیم را فراهم کند.
عسکری عنوان کرد: اشتغال مستقیم در هر هکتار از گیاهان دارویی هشت تا 15 نفری، و درآمد آن 250 تا 400 میلیون ریال است.
وی گفت: گسترش کشت گیاهان دارویی از راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است.
عسکری
افزود: پرداخت تسهیلات بلاعوض بین پنج تا 90 میلیون ریال، تسهیلات بانکی،
حمایت برای سم پاشی و خشک کردن از جمله کمک های دولت برای توسعه کشت گیاهان
دارویی در این استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد
کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از کشت گل محمدی به عنوان یکی از گونه های
گیاهان دارویی در 15 هکتار از زمین های کشاورزی منطقه ده نو و کاکان
بویراحمد برای نخستین بار در این استان در سال جاری خبر داد.
عسکری
ابراز کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده یکهزار هکتار از زمین های کشاورزی
کهگیلویه و بویراحمد پاییز امسال زیر کشت گل محمدی خواهد رفت.
وی اظهار کرد: کشت این گیاه سبب تقویت سفره های آب زیرزمینی، درآمد زایی، اشتغال زایی، توسعه صنعت گردشگری و تلطیف هوا می شود.
عسکری تصریح کرد: گل محمدی نسبت به خشکی و فقر خاک، مقاوم است که در 14 استان کشور کشت می شود.
وی
عنوان کرد: این گیاه در سال سوم به مرحله گل دهی می رسد که در هر هکتار
1/5 تن گل استحصال می شود و از هر چهار تن نیز یک کیلوگرم اسانس تولید که
ارزش ریالی هر کیلو اسانس نیز 300 میلیون ریال است.
عسکری اشتغال زایی کشت این گل را در هر هکتار 2 نفر ذکر کرد.
وی
افزود: در حال حاضر ظرفیت کاشت بیش از 10 هزار هکتار گل محمدی در استان
وجود دارد که در صورت تحقق این امر کهگیلویه و بویراحمد تا چند سال آینده
به یکی از قطب های مهم این محصول در کشور تبدیل خواهد شد.
کشاورزان استان 700 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد سالیانه 800 هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
انتهای پیام/ش