گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - یکی از رویکردهای جدید تکنولوژی در دنیای جدید که به موج جدید دنیای انرژی هم تبدیل شده استفاده گسترده از انرژی خورشیدی برای تولید انرژی پاک، برق بدون آلودگی و منبع انرژی که اثر زیست محیطی ندارد، است.
نگرانی های گسترده ای که در مورد گرم شدن زمین بر اثر استفاده از انرژی های فسیلی ایجاد شده سبب شده تا منابع زیست محیط زیستی را تهدید کند.از همین رو کارشناسان انرژی راهی برای کنترل انرژی خورشید به منظور ایجاد راهکاری پایدار یافته اند تا شاید نهایتاً جایگزین استفاده از انرژی های تجدید ناپذیر باشد.
این روزها اخبار تکنولوژی های انرژی خورشیدی روز به روز بیشتر می شود؛ چندی پیش دپارتمان انرژی ایالات متحده بودجه 10 میلیون دلاری دولت برای فعالیت های آموزشی انرژی خورشیدی ملی اختصاص داد.به دنبال آن بانک جهانی نیز از وام 750 میلیون دلاری به هند برای توسعه صفحه های خورشیدی برای مصارف خانگی خبر داد.
انرژی خورشیدی در حال توسعه ای پرشتاب است، چرا که با پایدار شدن تجهیزات آن و کاهش هزینه ها به انرژی مطلوب و ایمن تبدیل می شود. سرمایه گذاری برای توسعه این انرژی در برخی کشورها با رشد 36 درصدی به 131 میلیارد دلار رسیده است، این سرمایه گذاری ها در کشورهایی همچون برزیل، آفریقای جنوبی و هند نسبت به سایر کشورها بیشتر است.
بررسی ها این روزها نشان می دهد که انرژی خورشیدی شرایط قانع کننده ای پیش روی دولت ها قرارداده است، به طوری که در سال 2014 حدود 9.1 درصد از برق جهان توسط انرژی خورشیدی تأمین شد که این روقم حالا رشد یک ونیم درصدی را نشان می دهد. این آمارها سرمایه گذاران را بر آن داشته که بیشتر بر روی این انرژی تمرکز کنند و به این ترتیب در سال 2015 شاهد افزایش 27 درصدی سرمایه گذاری نسبت به سال قبل از آن در بخش انرژی های خورشیدی را شاهد بودیم و امسال نیز آمارها نشان می دهد سرمایه گذاری ها به این سمت معطوف شده است.
به تدریج، انرژی پایه خانه ها به انرژی های خورشیدی تغییر می کند.حتی دولت ها این روزها بی محاباتر یک گام جلو می گذارند و با تشخیص منابع نوری و نصب تجهیزات مناسب به دنبال جایگزینی انرژی الکتریسیته و حتی گرمایی منازل توسط نیروی خورشید تأمین هستند.
بر اساس آمارهایی که از گزارش لابراتوار ملی اوآک ریج آمریکا به دست آمده، نصب تجهیزات سقفی جذب انرژی خورشیدی به کاهش 25 درصدی هزینه های انرژی خانوارهای آمریکایی منجر می شود و نصب تجهیزات عایق بندی می تواند هزینه های سرمایه خانه را تا 40 درصد و هزینه گرمایش را تا 10 الی 15 درصد بیشتر کاهش دهد. ضمن آنکه تجهیزات فلزی استفاده شده در پنل های خورشیدی بین 30 تا 60 درصد از فلزات بازیافتی ساخته شده اند و بعد ها نیز به طور 100 درصد قابل بازیافت هستند و این در حالی است که مواد آنها پس از بازیافت به هیچ وجه تغییر خاصیت نداده اند.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/