به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، هیئت افغانستان در این نشست چند سند مهم در رابطه با استراتژی ملی خودکفایی، توسعه ملی زیربناها، توانمند سازی زنان افغانستان، توسعه شهری و میثاق شهروندی و سند پاسخ دهی متقابل افغانستان و جهان را ارائه کرد.
در پایان این نشست قرار است بیشتر از ۱۲ میلیارد دالر کمک در چهار سال آینده برای افغانستان اعلام شود.
کمکهایی که تا حال اعلام شده است
آلمان قرار است در چهارسال آینده ۱.۷ میلیارد دلار به افغانستان کمک کند. این کشور کمکهای خود را به مبارزه با فساد و برگرداندن مهاجران مشروط کرده است.
بریتانیا هم در هفته گذشته کمک یک میلیارد دلاری خود را به افغانستان اعلام کرده بود.
در روزهای گذشته هند هم اعلام کرد که در چهار سال آینده ۱ میلیارد دالر به افغانستان کمک خواهد کرد.
پاکستان به ارائه ۵۰۰ میلیون دلاری کمک مالی همراه با در اختیار گذاشتن سه هزار بورسیه تحصیلی در جریان چهار سال آینده متعهد شده است.
ژاپن ۵۰۰ میلیون دلار کمک به پناهندگان و بیجاشدگان داخلی در کنار نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار دیگر برای توسعه در افغانستان تعهد کرد.
ترکیه هم وعده سپرده است که تا سال ۲۰۲۰ به افغانستان ۶۰۰ میلیون دلار کمک کند.
عربستان سعودی ۱۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک خواهد کرد.
همینطور نروژ سالانه ۸۷ میلیون دلار به افغانستان کمک خواهد کرد و کمکهای خود را مشروط به اصلاحات سیاسی و انتخاباتی کرده است.
اعتراضها در حاشیه نشست بروکسل
در بیرون از محل کنفرانس بروکسل صدها نفر از هواداران شورای عالی مردمی "جنبش روشنایی" تجمع اعتراضی به پا کردهاند.
معترضان اعلام کرده که "برای طرح مطالبهای انسانی، عدالت، برابری و رواداری" گرد هم آمدهاند تا به گفته آنان جهان بداند که "از ستم و تبعیض به ستوه آمدهایم."
"جنبش روشنایی" قبلا اعلام کرده بود که از کمک کنندگان بین المللی خواهد خواست که کمکهای خارجی مشروط به مصرف متوازن این کمکها در مناطق مختلف افغانستان باشد.
افغانستان و اتحادیه اروپا همچنین یک سند را به نام سند "راه پیشرو" امضا کردند که محتوای آن در مورد برگرداندن پناهنده های افغان است که درخواست پناهندگی شان رد می شود.
بیبیسی نوشت: شمار زیادی از افغانها در بیرون از ساختمان نشست بروکسل تجمع کرده و بر تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر برگرداندن دهها هزار پناهجوی رد شده اعتراض دارند.
انتهای پیام/