به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ مدیر پروژه پژوهشهای باستانشناسی دیوار بزرگ گرگان گفت : باستانشناسان ایران و کشور های بریتانیا ، آلمان ، فرانسه ، روسیه ، گرجستان و ایرلند در این فصل از جستجو در قلعه شماره دو به دنبال یافتن ساختار معماری پادگانهای نظامی و رد پایی از زندگی سربازان ساسانی هستند.
جبرئیل نوکنده افزود : آنها تلاش می کنند از طریق یافتن بقایای گیاهی و جانوری در اتاقهای محل استقرار سربازان امپراطوری ساسانی ، به ساختار نظامی و مهندسی معماری یکی از پادگانهای نظامی ، اتاقکها ، شیوه های زندگی و تغذیه سربازان ساسانی دست یابند.
وی گفت:تلاش کاوشگران در اعماق دریای خزر بر روی بقایای مدفون شده بخشی از دیوار گرگان و معطوف شدن کاوشهای فصل هشتم در قسمت شرق دیوار در شهرستان کلاله و حاشیه پارک ملی گلستان هم از دیگر برنامه های این فصل است.
وی افزود : دیوار تاریخی گرگان یکی از بزرگترین طرح های مهندسی معماری امپراطوری ساسانی است که حدود 40 قلعه وابسته ، تاسیسات ، شبکه آبرسانی و سازه های آبی و قلعه شهردارد.
مدیر پروژه پژوهش های باستانشناسی دیوار بزرگ گرگان افزود: کاوشهای فصل هشتم باستان شناسان تا بیستم مهر ادامه دارد. دیوار بزرگ گرگان طویل ترین اثر معماری ایران باستان و سومین دیوار تاریخی جهان به طول 200 کیلومتر است که حدود یک هزار و هفتصاد سال پیش با آجر ساخته شده است.
این دیوار در حاشیه شرقی دریای خزر از روستای صفا ایشان گمیشان آغاز و تا ارتفاعات بیله کوه در پارک ملی گلستان امتداد دارد.
دیوار تاریخی گرگان به شماره دو هزار و 345 در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.
پرونده این اثر تاریخی برای ثبت جهانی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در حال بررسی است و قرار است ماههای آینده به یونسکو ارسال شود.
انتهای پیام/پ