مجتبی ترکارانی با تاکید بر اینکه جامعه دانشگاهی ما باید بزرگان فرهنگ خود را بشناسند، افزود: برای بزرگ شدن باید در سایه بزرگان نشست و در جمع بزرگان نشستن با نقد آثار آن ها هیچ منافاتی ندارد.
وی با بیان اینکه در جامعه زندگی می کنیم که فرهنگ شفاهی در آن حاکم است، عنوان کرد: از آنجا که جامعه ما سابقه ایلی و عشایری دارد افراد آن با سواد و کتابت میانه نداشته اند لذا هر چیزی که در مورد گذشته وجود دارد به صورت روایت و گفتار است.
این جامعه شناس لرستانی گفت: لازم است افرادی که در زمینه فرهنگ پژوهی اقدام کرده اند به جامعه شناسانده شوند چرا که کار آن ها قابل تقدیر و ستودنی است.
ترکارانی با بیان اینکه «علیمردان عسگری عالم» تحصیلات آکادمیک نداشته با این وجود آثار خوبی تالیف کرده است، بیان داشت: متاسفانه دانشگاهیان ما افراد غیر آکادمیک را جدی نمی گیرند و آثار آن ها را به طور جدی نمی خوانند و این یک عیب بزرگ است لذا ما در انجمن جامه شناسان استان سعی کرده ایم این دیوار را شکسته و با افراد غیر دانشگاهی که آثار بزرگ خلق کرده اند بحث و گفتگو کنیم.
وی یادآور شد: فرهنگ شفاهی لرستان در زبان و گفتار مادربزرگ ها و پدربزرگ های ما بوده که با رفتن آن ها به تدریج این فرهنگ ها از بین رفتند ولی استاد «علیمردان عسگری عالم» طنزها، لالایی ها، متل ها و قصه های قدیمی ما را گردآوری کرده است لذا باید این اقدام را قدر نهاد.
انتهای پیام/ف