به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلال جلال شکوهی با بیان اینکه انجام سونوگرافی از حرفههای تخصصی رادیولوژیستها است، گفت: تمام گروههای پزشکی به مدت حداقل 2 ماه دورههای سونوگرافی را طی میکند اما رادیولوژیستها به صورت تخصصی این دوره را به مدت 4 سال سپری میکنند.
وی افزود: بنابراین رادیولوژیستها به صورت حرفهای و دقیقتر میتوانند سونوگرافی را انجام دهند.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه وزارت بهداشت مصوب کرده است که سایر تخصصهای پزشکی مانند متخصصان دیگر میتواند از دستگاه سونوگرافی تنها به عنوان ابزاری برای تشخیص دقیقتر استفاده کنند، یادآور شد: اما متاسفانه گاهی دیده میشود برخی از این متخصصان سونوگرافی را به منظور کسب درآمد بیشتر استفاده میکنند و علاوه بر هزینه ویزیتی مبلغی را به عنوان سونوگرافی دریافت میکنند.
وی افزود: حتی بعضا دیده شده این متخصصان برای انجام یک سونوگرافی ساده مانند سونوگرافیهای تشخیص بارداری مبالغ هنگفتی را از مراجعه کننده دریافت میکنند که این مبالغ چندین برابر هزینه انجام سونوگرافی توسط رادیولوژیستها است.
جلال شکوهی در ادامه گفت: متاسفانه گاهی برخی از سایر متخصصان به بهانه تشخیص ناهنجاریهای مادرزادی سونوگرافیهای غیرضروری و یا مکرر انجام میدهند و به این بهانه هزینه مردم را افزایش میهند.
وی افزود: انجام سونوگرافی به دفعات مکرر در بارداری به دلیل پائین بودن قدرت اشعه برای مادر و جنین مضراتی به همراه ندارد اما از نظر مالی هزینه سنگینی را بر دوش مردم میگذارد.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه انجام سونوگرافی نزد رادیولوژیستها از درصد خطای کمتری برخوردار است، گفت: به افراد توصیه میشود خدمات رادیولوژی را تنها در مراکز مرجع آن و توسط افراد متخصص انجام دهند.
منبع: فارس
انتهای پیام/