پادشاه سعودی با فرمان‌ جدید خود، جامعه عربستان را غافلگیر و نگران کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پادشاه سعودی با فرمان‌ جدید خود در زمینه کاهش حقوق و مزایا، جامعه عربستان را غافلگیر و نگران کرد. این دستورات ریاضتی تقریبا یک سال پس از اقدام حکومت وی در کاهش یارانه سوخت و افزایش قیمت بنزین، برق و آب و تحمیل مالیات‌های مختلف بر مردم صادر شده است.

بنابر گزارش رسانه‌ها ، بار دیگر "سلمان بن عبدالعزیز" شهروندان عربستانی را با تصمیمات خود غافلگیر کرد. این بار وی فرمان کاهش حقوق و مزایای وزیران و اعضای مجلس مشورتی را به عنوان مقدمه‌ای برای کاهش حقوق و مزایای جامعه حقوق‌بگیر عربستان صادر کرد که این تصمیمات و یا به عبارت بهتر دستورات لازم‌ الاجرا‌‌ از نظر حاکمان مسلط بر مردم عربستان در راستای کاهش هزینه‌ها به سبب هزینه‌های سنگین جنگ‌ها و ماجراجویی‌های رژیم و نیز نفت ارزانی که آل سعود در راستای خوش‌خدمتی به دشمنان امت اسلام و ضربه زدن به کشورهای اسلامی می‌فروشد، ارزیابی می‌شود.

بوم‎ رنگ فتنه سعودی به

پادشاه سعودی روز دوشنبه پنجم مهرماه چهار فرمان در راستای ریاضت اقتصادی و جبران کسری بودجه رژیم آل سعود صادر کرده است که در مرحله نخست با هدف آماده کردن افکارعمومی و طبقه‌ متوسط و حقوق‌بگیر عربستان، وزیران و اعضای مجلس مشورتی را مشمول این فرامین کرده که تعداد آنها از 200 نفر هم فراتر نمی‌روند.

این اولین بار است که حکومت سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت در جهان رسما از کاهش مزایا و حقوق خبر می‌دهد.کارکنان دولتی حدود دو سوم طبقه شاغل عربستان را تشکیل می‌دهند.

اما در همین ارتباط "احمد کاظم زاده" کارشناس بین‎الملل  و مسایل منطقه در گفت‎وگو با گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: کاهش بخشی از امتیازات دربار عربستان در راستای تدابیر ریاضت اقتصادی صورت گرفته که؛ در پی کاهش بهای نفت از یک سو و افزایش هزینه‎های مداخله جویانه رژیم ریاض در منطقه از جمله سوریه و یمن بوجود آمده که، این دو مسلئه باعث شده دربار ریاض در جهت مقابله با کاهش بودجه سالانه، رشته تدابیری را در پیش گیرد که تعدیل حقوق کارمندان و وزرای دربار یکی از آنهاست.

وی تصریح کرد: آل سعود در طی چند دهه گذشته همواره برای مقابله با بحرانهای اجتماعی و اعتراضات سیاسی غالبا با بکارگیری اهرم اقتصادی و اعطای امتیازات به افراد، سعی در خنثی سازی عدم مشروعیت مدنی و سیاسی داشته است.

بوم‎ رنگ فتنه سعودی به

کاظم زاده افزود: در شرایط کنونی اقتصاد عربستان بیم آن می رود؛ بحران فوق بر شرایط سیاسی ریاض تسری پیدا کند. از این رو پادشاهی سعودی با این اقدام سعی در توجیه پذیر کردن موضوع برای جامعه معترض عربستان دارد.

وی ابراز داشت: آل سعود مهمترین عامل در بوجود آمدن بحران اقتصادی عربستان است. با پیدایش موج جدید کاهش بهای نفت؛ ریاض به دامپینگ نفتی (فروش نفت به کشور مقصد با قیمت پایین‎تر) روی آورد و نفت خود را 10 دلار پایین‎تر از بازار جهانی عرضه کرد .

این کارشناس مسایل بین‎الملل در ادامه افزود: رژیم سعودی با کاهش عمدی بهای نفت در صدد بود، ایران  و روسیه  را به دلیل حمایت آنها از نظام سیاسی سوریه و محور مقاومت در منطقه تحت فشار قرار دهد. حال نظام بین‎الملل شاهد است امروز ایجاد بحرانی که آل سعود برای دیگران متصور بود گریبان خود شبه جزیره را گرفته است. از این جهت این اقدام عربستان را باید نوعی خود زنی سیاسی تلقی نمود.

وی گفت: باید دستگاه حکومتی آل سعود در رویکردهای مداخله جویانه خود در منطقه تغییر ایجاد کند و از طرفی از اصول سازمان اوپک هم پیروی کرده و بیش از سهم قانونی خود نفت به عرضه نکند تا تعادل دربازار تعادل ایجاد شود.

کاظم زاده در همین راستا تصریح کرد: تاکنون نشانه‎های جدی، دال بر تغییر مواضع ریاض مشاهده نمی شود. اما در برخی موارد علایم آن آشکار است. بطور نمونه بتازگی عربستان با درخواست ایران مبنی بر افزایش تولید نفت، در اوپک موافقت کرد. البته عربستان در منطقه بویژه و در مورد ایران باید گامهای مستحکم‎تری بردارد.

 وی گفت: چنانچه سفر اخیر "محمدبن نایف" وزیر کشور ریاض به ترکیه در جهت گسترش مداخلات نظامی – سیاسی و حمایت از گروه‎های تروریستی در منطقه تعریف شود،باید بگوییم بر گستره چالش‎های عربستان اضافه خواهد شد.

کاظم زاده با اشاره بر مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر تعقیب رژیم آل سعود در حادثه یازده سپتامبر، تأکید کرد: حکومت سعودی بخاطر دست داشتن در اقدامات تروریستی یازده سپتامبر به شدت تحت فشار قرار گرفته و بیش از 700 میلیارد دلار از دارایی‎های عربستاتن که در بخش  های مختلف آمریکا بکارگرفته شده، در معرض بلوکه شدن و اعطای آن به بازماندگان حوادث یازده سپتامبر است.

در تقویم خود روز 28 آگوست سال 2018 میلادی را علامت بزنید!

خبرگزاری «ان بی سی»، در مقاله‎ای که در ماه آگوست 2015 منتشر کرد نوشت: در این تاریخ عربستان سعودی دچار بحران اقتصادی می‌شود. بر مبنای داده‌های موجود یعنی ذخایر ارزی، تولید نفت و قیمت این ماده خام، عربستان که بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت عضو اوپک است، سه سال دیگر  دچار بحران اقتصادی خواهد شد، البته اگر تغییراتی در قیمت نفت پدید آید یا سیاست‌های مالی و اقتصادی عربستان متحول شود آن تاریخ نیز عوض خواهد شد.

بوم‎ رنگ فتنه سعودی به

عربستان سعودی بعد از روی کار آمدن «ملک سلمان» روندی را در مورد معادلات منطقه ای آغاز کرده که همزمان شدن این اقدامات با کاهش بهای نفت موجب شده تا اقتصاد عربستان گرفتار بحرانی شود که اغلب کارشناسان در مورد آینده آن هشدار می دهند.

برای مثال بازار بورس اوراق بهادار و سهام عربستان برای دومین هفته متوالی متحمل ضرر و زیان سنگینی به مبلغ 14 میلیارد دلار شد. به گزارش روزنامه الحیات چاپ لندن، تقاضا برای خرید سهام و نرخ آن بر اثر عوامل بسیاری در این بازار به شدت کاهش یافته است.


مجله آمریکایی فارن پالسی اخیرا در گزارشی نوشت: سیاست خارجی و جنگ یمن هزینه هنگفتی را متحمل عربستان سعودی کرده است که در کنار کاهش قیمت نفت، رژیم ریاض را وادار کرده که ماهانه 12 تا 14 میلیارد دلار از ذخایر استراتژیک خود برداشت کند. در صورت ادامه این روند ظرف سه سال آینده عربستان دیگر هیچ ذخیره ارزیی نخواهد داشت.

کسی که تیک‎تاک  لحظه سقوط  آل سعود را به صدا در آورد

دستگاه دربار سعودی با اعلام رسمی کاهش ذخایر ارزشی خود که به پایین‎ترین حد ظرف چهار سال گذشته رسیده است، ناقوس خطر سقوط اقتصادی خود را به صدا در آورد. ریاض چندی پیش اعلام کرد ذخایر ارزشی اش بیش از 600 میلیارد دلار است که پیش بینی می‎شود این رقم تا پایان سال 2016 به 500 میلیارد دلار کاهش یابد. این بدان معنا است که اگر سقوط قیمت نفت به همین شکل ادامه یابد صندوق ذخیره ارزی عربستان ظرف پنج سال کاملا خالی شود.


بوم‎ رنگ فتنه سعودی به


 روزنامه السفیر، چاپ بیروت هم در گزارشی مشابه تأکید می‎کند، صندوق بین‎المللی پول پیش بینی کرده است که اگر قیمت نفت در همین نرخ فعلی باشد ظرف پنج سال آینده تمامی ذخایر ارزی عربستان به پایان برسد.


ورود لجام گسیخته ارتش اجاره‎ای عربستان در ائتلاف جنگ با یمن و نیز پشتیبانی نامحدود سلمان از گروه های تروریستی و مخالفان مسلح  دولت سوریه و همچنین تطمیع  مزدوران از دول مختلف برای همراه کردن آنها با سیاست‎های ریاض که گفته می شود اغلب این برنامه‎ها از سوی «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و فرزند پادشاه عربستان طرح ریزی شده موجب شده تا ریاض در چنین باتلاقی گرفتار شود.


شاهزاده جوان بسته‎های آخر دلار را می‎شمارد


اصرار این شاهزاده جوان و نابخرد بر راهبردهای فتنه گرایانه در منطقه و تاکید وی بر ادامه خون‎ریزی مردم بی‎گتاه یمن، موجب شده تا دلارهای نفتی عربستان به بسته های آخر برسد. این در شرایطی است که محمد بن سلمان رویای نشستن بر تخت پادشاهی دارد. یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی نوشت: ملک سلمان شاه عربستان قصد دارد در اقدامی غیرمنتظره به نفع فرزند 30 ساله اش محمد بن سلمان از حکومت کناره گیری کند.


بوم‎ رنگ فتنه سعودی به


 موسسه تحقیقاتی آمریکایی ویژه امور کشورهای خلیج فارس که مقر آن در واشنگتن قرار دارد و توسط علی آل احمد یک مخالف رژیم سعودی اداره می شود در این گزارش آورده است: ملک سلمان بن عبدالعزیز شاه 80 ساله عربستان با برادران بزرگ خود مثل طلال، عبدالرحمن، بندر و مشعل در قصرهایشان دیدار کرده تا آنها را برای موافقت با انتقال قدرت به محمد بن سلمان فرزندش که هم اکنون پست جانشینی ولیعهد این کشور را برعهده دارد، قانع کند.


هرچند که مواردی همچون اقتصاد خزان‎زده از یک سو و گیر کردن در باتلاق‎هایی همچون جنگ یمن و بحران سوریه و مجبور بودن به پرداخت رشوه‎های کلان از سوی دیگر و همچنین مطرح شدن گاه و بیگاه امکان کودتا در خاندان سلطنتی عربستان تحقق این رویا را در پرده‎ای از ابهام قرار داده است.


گزارش از محمدرضاشجاعیان

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۵
کی چه موقع نابود میشن عجب خبر خوشی ای خدا یعنی میشه عربستان هم مردمش حکومت ورئیس جمهور تعیین کنن .خسته شدیم از دست این خاندان فسق وفجور ولجن وپست واسرائیلی . کی فرار میکنن برن اسرائیل .البته از دست خدا نمیتونن فرار کنن. باید جواب قصابیهاشونو بدن مطمئنم خدا نمیذاره در برن نکبتهای ملخ خور وحشی وحسود وبخیل .
آخرین اخبار