به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با فرا رسیدن فصل پاییز برداشت مرکبات در استان مازندران آغاز شده که در برخی موارد خیلی زودتر از موعد و قبل از رسیده شدن کامل میوه انجام میشود.
چیدن این مرکبات به عنوان نوبری و به مقدار کم و وارد شدن آنها به بازار امری کاملاً طبیعی است اما وقتی عرضه با تقاضای زیادی مواجه میشود برخی از سورتینگداران اقدام به سبززدایی و رنگآوری مرکبات میکنند.
میوههای نارس طعم و رنگ میوه رسیده را ندارند و تنها برای مدت کمی روی درخت به بار مینشینند؛ متأسفانه برخی از انبارداران یا باغداران به مرکبات نارس رنگ میزنند و سپس میوه را وارد بازار میکنند.
ممکن است در حال گشت و گذار از بازارهای محلی میوههای رسیده که ظاهری خوشرنگ و براق دارند را دیده باشید این در حالی است که این میوهها مرکبات سبز رنگ هستند که تازه وارد بازار شدهاند.
* اعتقادی به برداشت زودهنگام نداریم
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در اینباره، اظهار کرد: در بحث مرکبات اعتقادی به برداشت زودهنگام نداریم.
عزیزالله شهیدیفر ادامه داد: تأکید ما این است که زمانی برداشت مرکبات صورت گیرد که به حداقل قند لازم رسیده باشد.
وی تصریح کرد: اگر در حال حاضر برداشت پرتقال صورت گیرد علاوه بر بحثهای بهداشتی و سلامت ذائقه، مزه و شیرینی میوه باکیفیت نخواهد بود به همین دلیل مشتریپسند نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: اگر بحث صادرات در میان باشد و یک محموله رنگآوری و سبززدایی به کشورهای هدف صادر شود محمولههای بعدی مورد قبول قرار نگرفته و به ضرر تولیدکنندگان و سورتینگداران است و نباید راضی به این کار باشند که محصول باغی استان را با ضرر و زیان مواجه کنند.
شهیدیفر با اعلام اینکه خوشبختانه محصولات مرکبات خوبی داریم، افزود: اگر محصولات مرکبات در زمان خودش برداشت شود ضرورتی برای رنگافزایی وجود ندارد.
وی بیان کرد: همچنین اگر میزان دز مناسب سبززدایی و رنگافزایی رعایت نشود وارد پوست میوه شده که در برخی مواقع مزه میوه تغییر پیدا میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر اینکه به صورت جدی پیگیر این مهم هستیم، خاطرنشان کرد: باید استانداردهای لازم رعایت شود تا ضرری به تولید استراتژیک استان وارد نشود.
* سبززدایی با شرایط تعریف شده قابل قبول است
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در اینباره به خبرنگار فارس گفت: براساس ضوابط مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی مازندران بحث رنگآوری مرکبات باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
حسن مکرمی رستمی با اعلام اینکه در بحث استفاده از رنگ، رنگافزایی صورت نگیرد، اضافه کرد: سبززدایی با شرایط تعریف شده قابل قبول است.
وی بیان کرد: همچنین استفاده واکس در مرکبات باید با مجوز وزارت بهداشت صورت گیرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: به طور حتم تا وقتی ساماندهی سورتینگها با گرفتن پروانه بهداشتی و نظارت کارشناس صنایع غذایی نباشد شاهد مشکلات اینچنینی خواهیم بود.
مکرمی رستمی با تأکید بر شناسنامهدار شدن سورتینگها و گرفتن پروانه بهداشتی، خاطرنشان کرد: براساس پروانه بهداشتی تمامی ترکیبات مورد استفاده تحت کنترل گرفته و نظارت میشوند.
درست است با رنگ کردن مرکبات سود اندکی به جیب برخی افراد میرود ولی ادامه این امر نه تنها سودی به همراه ندارد بلکه موجب متضرر شدن باغداران و زیر سؤال رفتن محصول مرکبات مازندران میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/