به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند اختلافات میان ایران و عربستان همچنان گسترده است و این امر امید دستیابی به توافق در نشست اوپک در الجزایر را تحت الشعاع قرار می دهد.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، در خصوص این نشست اظهار کرد: «این یک نشست مشورتی است. ما با دیگر طرف ها مشورت و دیدگاه های مختلف اعضای اوپک و مصرف کنندگان را نیز بررسی خواهیم کرد.»
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، نیز گفت: «اکنون زمان تصمیم گیری نیست.» وی با اشاره به نشست آتی اوپک در 30 نوامبر (10 آذر) در وین افزود: «ما سعی می کنیم تا ماه نوامبر به توافق برسیم.»
نشست غیررسمی اوپک در الجزایر روز چهارشنبه آغاز خواهد شد. همچنین اعضای اوپک در حاشیه مجمع بین المللی انرژی با دیگر کشورهای تولیدکننده خارج از اوپک، از جمله روسیه، دیدار داشتند.
سقوط بهای نفت روسیه و تولیدکنندگان اوپک را بر آن داشت تا در پی راه حلی برای ایجاد مجدد توازن در بازار نفت برآیند. اوپک در تلاش است سیاست توقف تولید (فریز) را با موافقت تمامی اعضا به اجرا درآورد. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند چنین سیاستی نفت مازاد در بازار را کاهش نخواهد داد.
منابع آگاه اعلام کردند عربستان سعودی در صورتی با این سیاست موافقت خواهد کرد که ایران نیز تولید خود را متوقف کند. این امر، نشان دهنده تغییر در موضع سعودی هاست. آنها پیش از این، از بحث درخصوص توقف تولید اجتناب می کردند. از سوی دیگر، ایران نیز خواستار کسب مجوز رسیدن به سطح تولید 4.1 تا 4.2 میلیون بشکه نفت در روز است. در حال حاضر، ایران 3.6 میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند.
منابع آگاه معتقدند تهران با سیاست توقف تولید موافقت نخواهد کرد. بیژن زنگنه نیز روز دوشنبه اظهار کرد انتظارات باید معقول و به جا باشد. کارشناسان معتقدند شکاف میان تهران و ریاض همچنان عمیق و گسترده است.
انتهای پیام/