معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه گفت: هیچ راهی جز تسهیل گفتگوهای سوری سوری در ارتباط با آینده سوریه وجود ندارد.

اتفاقی بودن بمباران مواضع ارتش سوریه توسط آمریکایی ها پذیرفتنی نیستبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "جابری انصاری" معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه امشب 5 مهر در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آینده تحولات سوریه پرداخت.

جابری انصاری با اشاره به اینکه، در طول پنج سال گذشته طرحهای مختلفی پیرامون بحران سوریه ارائه شده است گفت: هیچ راهی جز تسهیل گفتگوهای سوری سوری در ارتباط با آینده سوریه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه، تعدد بازیگران یکی از عوامل موثر در ادامه بحران سوریه است افزود: بحران سوریه دارای سه بعد درون سوری، منطقه ای و بین المللی است لذا این مباحث سبب چند لایه شدن بحران این کشور شده است.

اتفاقی بودن بمباران مواضع ارتش سوریه توسط آمریکایی ها پذیرفتنی نیست

جابري انصاری با اشاره به توافق آمریکا و روسیه پیرامون ایجاد آتش بس در سوریه گفت: مرحله نخست این توافق شکست خورده است بنابراین، اتفاقی بودن بمباران مواضع ارتش سوریه توسط آمریکایی ها پذیرفتنی نیست.

وی بحران سوریه را دارای سه بعد امنيتي - نظامی، سیاسی و انسانی دانست و گفت: برخی قدرت ها از مسائل انسانی سوریه برای اهداف سیاسی خود استفاده می کنند.

معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه، گسترش گروه های تروریستی به تلفات انسانی زیادی در سوریه انجامید افزود: یکی دیگر از مسائل اصلی در سوریه موضوع تروریسم است که باید برای مهار این گروه اقدامات اساسی صورت گیرد.

جابری انصاری ادامه داد: از ابتدای بحران سوریه تا امروز یکی دیگر از عوامل ادامه بحران و طولانی شدن آن این است که بازیگران مختلف سیاسی به دنبال تحمیل شرایط خود بر هرگونه راه حل سیاسی بودند در حالیکه منطقی نیست آنچه در نتایج گفتگوهای سیاسی می بایست احیانا مورد توجه قرار گیرد به عنوان پیش شرط و مقدمه هرگونه گفتگو و راه حلی مطرح شود.

طرح پیش شرط از سوی بازیگران موثر در صحنه تحولات سوریه به تداوم بحران در این کشور می انجامد

وی تاکید کرد: تا هنگامی که پیش شرط از سوی بازیگران موثر مطرح شود بحران سوریه ادامه پیدا خواهد کرد لذا این بازیگران باید بپذیرند که امکان تحمیل نظرات خود بر ملت سوریه را ندارند و می بایست در جهت گفتگوهای سوری سوری و برگزاری انتخابات رقابتی و آزاد توسط ملت سوریه حرکت کنند.

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ادامه داد: برخی یا بسیاری از بازیگران، از تروریسم و گروه های تروریستی به عنوان ابزار تحقق سیاستهای خود استفاده می کنند و امداد گروه های تروریستی  از لحاظ مالی، تسلیحاتی و پشتیبانی توسط این بازیگران انجام می شود و کار دیگری که این بازیگران در طول بحران سوریه انجام داده اند، استفاده ابزاری از مسئله انسانی بحران این کشور است.

جابری انصاری تصریح کرد: استفاده ابزاری از مسئله تروریسم و مسئله انسانی در چارچوب تحولات خاص سیاسی سیاست چند استانداری از سوی بازیگران غربی ایجاد کرده که از جمله عوامل ادامه بحران سوریه است.

وی خاطرنشان ساخت: ما معتقدیم هر گروه سیاسی که بدنبال حل مسالمت آمیز بحران سوریه باشد از گروه های مختلف سوری می تواند در روند سیاسی و حل بحران مشارکت داشته باشد لذا هر گروهی که به صورت آشکار استفاده از تروریسم را به صراحت در موضع گیری آشکار و در عمل نفی کند و پایبندی خود را به راه حل سیاسی مبتنی بر گفتگوی سوری سوری اعلام  کند ، امکان مشارکت در گفتگوهای سیاسی و در روند حل سیاسی بحران را خواهد داشت.

معاون عربی و آفریقایی وزیر امورخارجه تصریح کرد: در کنار این گروهها گروه هایی که به صراحت برای تحقق اهداف سیاسی خود از تروریسم استفاده می کنند و بر ادامه این سیاست ، کشتار، تخریب و ویرانی سوریه اصرار دارند و عملا با هر گونه راه حل سیاسی مخالفت می کنند. علی رغم نام های متنوعی که دارند عملا با اقدامات، برنامه ها و ایدئولوژی خودشان، خودشان را خارج از هرگونه راه حل سیاسی قرار داده اند.

وی با بیان اینکه در صحنه تحولات سوریه نام ها خیلی مهم نیست بلکه مهم سیاست ها و اقدامات گروه ها در صحنه سوریه است گفت: در صحنه سوریه همانند شن های روان صحرا، مشاهده تغییر نام ها، پرچم ها، علائم، اشخاص و چهره ها هستیم لذا آنچه مهم است این است که آیا تروریسم به عنوان ابزار تحقق اهداف سیاسی در دستور کار یک گروه قرار دارد و یا گروه سیاسی سوری سوری است که به صراحت با استفاده از تروریسم مخالفت می کند و در همین مسیر نیز در روند سیاسی مشارکت خواهد داشت.

رایزنی های مستمری با دولت سوریه و برخی گروه های معارض داشته ایم

معاون عربی و آفریقایی وزیر امورخارجه همچنین درباره اینکه در مذاکرات اخیر آتش بست در سوریه، موضع جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح شده است اظهار داشت: در طول این بحران، جمهوری اسلامی ایران چند بار طرح هایی را برای حل بحران ارایه داده و رایزنی های مستمری با دولت سوریه و با برخی گروه های معارضه  برخی از بازیگران موثر در بحران سوریه درسطح منطقه ای و بین المللی داشته است.

جابری انصاری اضافه کرد: اما در توافق اخیر که حاصل شد، توافق بین روسیه و آمریکا بود که ما جزئی از توافق نبودیم البته صراحتا اعلام کردیم از هرگونه راه حل و توافقی که مقدمه حل سیاسی بحران را فراهم کند و برای رویارویی با تروریسم روش مناسب ارائه دهد و فاجعه انسانی در سوریه را مدیریت کند و در جریان مسئله سیاسی هم افقی برای خروج از بحران ارائه دهد استقبال می کنیم.

وی در خصوص تحولات عراق نیز بیان داشت: یکی از ابزارهایی که آمریکایی ها در سوریه و عراق در چارچوب تحقق اهداف خود استفاده می کنند نوعی رابطه خاص با برخی گروه های نژادی و قومی و استفاده از فواصل اختلافات گروه های قومی، مذهبی، سیاسی و نژادی در این کشورهاست.

معاون عربی و آفریقای وزیر امورخارجه تصریح کرد: در صحنه تحولات عراق نیز ارتباط با گروه های کردی که در صحنه تحولات نقش آفرینی می کنند یکی از ابزارهای تحقق سیاست های آمریکا در این کشور است.

جابری انصاری اضافه کرد: در ارتباط با تحولات موصل و صحنه میدانی و سیاسی تحولات عراق، آمریکایی ها از این نگران هستند که مجموعه ارتش عراق و بسیج گروه های مردمی این کشور منشاء تحولات اساسی در صحنه میدانی باشند لذاسعی می کنند از تناقضات مختلف گروه های مذهبی و سیاسی در عراق استفاده کنند.

دولت بحرین از نهضت مردمی ناشی از محاکمه شیخ عیسی قاسم نگران است

وی درباره تحولات بحرین نیز بیان داشت: مداخله نظامی عربستان سعودی و تحمیل یک وضعیت خاص سرکوب بر نهضت تحول خواهی بحرین عملا راه حرکت طبیعی تحولات را سد کرده است که در این رابطه ما بارها اعلام کرده ایم این نحوه سیاست عقیم است و ممکن است در کوتاه مدت امکان کنترل نهضت مردمی بحرین را فراهم کند اما تغییر اساسی در وضعیت این کشور ایجاد نخواهد کرد.

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه همچنین تعویق در محاکمه شیخ عیسی قاسم را ناشی از نگرانی دولت بحرین از نهضت مردمی این کشور دانست و گفت:  دولت بحرین سعی می کند فضا را گام به گام تست بزند و با کنترل فضای عمومی به سمت سیاست های تند خود حرکت کند.

عربستان به دنبال آن است تا یمن تابعی از سیاست های سعودی باشد

جابری انصاری همچنین سیاست های عربستان در یمن را عقیم و غیر قابل تداوم خواند و اظهار داشت: عربستان در جنگ با یمن به دنبال آن است که یمن تابعی از سیاست های سعودی باشد.

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.