خبرگزاری آسوشیتد پرس از برنامه هسته‌ای ایران به عنوان یکی از مسائل مهم مطرح شده در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا یاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، آسوشیتد پرس در گزارشی نوشت: در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا، برخی مسائل از اهمیت زیادی برخوردار هستند و تاثیرات مختلفی را بر مردم این کشور دارند. از جمله این موضوعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-مساله ایران: توافق هسته‌ای سال گذشته با تهران، فعلا باعث از بین رفتن تهدید رویارویی نظامی آمریکا و ایران شده است. اما این موافقتنامه، بر «پایه‌های لرزانی» بنا شده است. این موافقتنامه، برنامه هسته ای ایران را محدود کرد.

این در حالی است که رئیس جمهور آینده آمریکا احتمالا در پرداختن به مسائل مربوط به ایران به صورت عام، و توافقنامه هسته‌ای این کشور به صورت خاص، بسیار پرمشغله خواهد بود. پایان بسیاری از محدودیت های اعمال شده علیه ایران، از حدود هفت سال بعد کلید خواهد خورد. 
هم برای هیلاری کلینتون و هم دونالد ترامپ، نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری، این پرسش اساسی وجود دارد که آیا باید این فرآیند را ادامه یا آن را تغییر دهند.

کلینتون زمانی که سمت تصدی وزارت خارجه آمریکا را به عهده داشت، برای آماده شدن زمینه این موافقتنامه تلاش کرد. وی حامی این توافق است، اما در مقایسه با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، رویکرد سختگیرانه‌تری در قبال ایران خواهد داشت.

ترامپ از این موافقتنامه بیزار است، اما تصریح کرده است می‌تواند درباره مفاد آن دوباره مذاکره کند. هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، آمادگی استفاده از زور را به منظور جلوگیری از «دستیابی تهران به بمب هسته‌ای» دارند. در صورتی که این موافقتنامه با شکست روبرو شود، یا بدون پادمان‌های کافی اعتبار آن به پایان برسد، این احتمال بار دیگر مطرح خواهد شد.

- قدرت اجرایی: مردم آمریکا همواره با خودرایی رئیس جمهور و تلاش وی برای محدود کردن قدرت کنگره مخالف بوده‌اند.  همچنین زمانی که رئیس جمهور از اختیارات اجرایی خود علیه رای کنگره استفاده می کند، اعضای کنگره به شدت از این موضوع خشمگین می شوند.

- حداقل دستمزدها: یکی از مسائل حساس اقتصادی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بحث دستمزدها است. افزایش اندک درآمدها طی سال های اخیر، اعتصاب های کارگری، افزایش شدید شغل های کم در آمد و کاهش شمار افرادی که در طبقه «درآمد متوسط» قرار می گیرند، همگی باعث شده است بحث کمینه دستمزدها به یکی از مهمترین مسائل اقتصادی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا تبدیل شود.

- مقررات وال استریت: مهمترین دغدغه مردم آمریکا در خصوص قوانین حاکم بر عملکرد بانک ها و بازارها از این قرار است؛ چگونه مانع شکل گیری یک فاجعه اقتصادی دیگر همانند رکود بزرگ سال 2008 شویم. این در حالی است که فرآیند بهبود اقتصادی طی هشت سال اخیر، با کندی صورت گرفته است.

- زیرساخت‌ها: زیرساخت‌ها در آمریکا نیازمند تعمیر و ارتقا است و همه سیاستمداران به این مساله باور دارند. این در حالی است که نحوه صرف هزینه‌ها و اولویت دادن به طرح ها، مایه اختلاف است.

- مساله آوارگان: آمریکا پیشتر وعده داده بود 10 هزار آواره سوری را تا پایان سال مالی در ماه سپتامبر بپذیرد. مقامات آمریکایی این وعده را محقق کردند. این در حالی است که جمهوری‌خواهان با ورود آوارگان سوری به آمریکا مخالف هستند. کلینتون وعده داده است برنامه پذیرش آوارگان سوری را گسترش دهد.

-هزینه های مراقبت از کودکان/ برابری در پرداخت دستمزد: در بیشتر خانوارهای آمریکایی، هزینه نگهداری از کودکان بیشتر از سایر هزینه‌های خانوار است. همچنین نتایج تحقیقات حاکی از آن است که زنان به احتمال زیاد، دستمزد کمتری در مقایسه با مردان دریافت می کنند.

- آموزش: آموزش یکی از مهمترین مسائل هم برای دانش آموزان و دانشجویان، و هم برای جوامع، اوضاع اقتصادی و همه ملت آمریکا شمرده می شود. در آمریکا نزدیک به 50 میلیون دانش آموزان مقاطع ابتدایی و دبیرستان وجود دارد که آموزش آنها سالانه 580 میلیارد دلار هزینه را متوجه مالیات دهندگان می کند.

از دیگر مسائل مهم در انتخابات آمریکا، می توان به وام‌های دانشجویی و مشکلات دانشجویان در بازپرداخت آنها، مهاجرت‌های غیر قانونی به آمریکا، پدیده تغییرات آب و هوا، ابعاد دولت، بدهی های دولت فدرال، تجارت آزاد، دیوان عالی و تصمیمات آن که بر زندگی روزمره مردم تاثیرگذار است، رفتارهای اخیر دولت چین، شیوع استفاده از مواد مخدر، اقدامات اخیر کره شمالی، نظام بهداشت و درمان، رابطه با کشورهای جهان به عنوان یک ابرقدرت و مقررات مربوط به برگزاری انتخابات اشاره کرد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
وقتی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشترین مانور تبلیغاتی آنان حول محور ایران است این یعنی اینکه ایران کشوری قدرتمند است که عرصه را بر آمریکا تنگ کرده ، پس باید به خود ببالیم.
Germany
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
ترامپ دیوانه
و کلینتون ادامه حمایت از داعش و تحریم های مجدد
و تنش در جهان
ترامپ فقط زوم روی خاورمیانه نداره
چین و کره جنوبی و و اروپا
شاید بی سیاستی ترامپ به نفت ایران باشه
کلینتون مرموز هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
توی این37 سال پوز انواع رییس جمهور های امریکایی را زدیم//مدل به مدل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
صحبتهایشان علیه ایران فقط صحبتهای تبلیغاتی میباشد//والا خودشان هم میدانن که هیچ غلطی نمیتوانن بکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
توهمی چندین ساله که جز کابوسی برای اهلش نشد شما که دلقک سیرکم نیستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
نامزد های انتخاباتی شما فضول محله اند ، فقط فضولی بلدن . شما وال استریتی ها راهم بیچاره کردن
آخرین اخبار