كاظم رستمی معتقد است كه دغدغه شاعرانه یا از مسائل درونی اتفاق می‌افتد و یا برای سرایش شعر با موضوعی خاص، نیاز به ایجاد دغدغه و انگیزه از بیرون وجود دارد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ كاظم رستمی، شاعر، با بیان اینكه چیزی به نام شعر دفاع مقدس تمام شده است، اظهار كرد: چند سال دبیر اجرایی جشنواره شعر دفاع مقدس بودم و تنها فضایی كه در كشور شعله ضعیف شعر دفاع مقدس را زنده نگه داشته بود و فضایی را ایجاد می‌كرد، همین جشنواره بود كه توسط بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس برگزار می‌شد و متاسفانه چند سال است كه این جشنواره تعطیل شده است.
 
وی ادامه داد: مدت زیادی است كه هیچ كتاب تخصصی در حوزه دفاع مقدس ندیده‌ام و شعر تخصصی در این حوزه منتشر نشده است. شاید در چند سال اخیر، كمتر از 10 شعر مرتبط با جنگ تحمیلی پیدا كنید.
 
رستمی با بیان اینكه دغدغه شاعرانه برای سرایش یك اثر از دو روش به وجود می‌آید، عنوان كرد: دغدغه شاعرانه یا از مسائل درونی و انسانی مانند مرگ، عشق و ... اتفاق می‌افتد و یا برای سرایش شعر با موضوعی خاص، نیاز به ایجاد دغدغه و انگیزه از بیرون وجود دارد. برخی دغدغه ها و احساسات در همه انسان ها وجود دارد. اما موضوعاتی كه به مسائل اجتماعی برمی‌گردد، تا زمانی كه شاعر را به نوعی درگیر آن موضوع نكرده باشیم، نمی‌تواند تبدیل به شعر شود.
 
این شاعر كشور همچنین گفت: در زمان جنگ تحمیلی نه كنگره‌ای وجود داشته و نه نیازی به این گونه برنامه‌ها بود؛ چرا كه شاعران دغدغه این حوزه را داشتند و درگیر آن بودند. اما با گذشت زمان و دور شدن از وقایع جنگ، نیاز هست كه دوباره به شاعران انگیزه داده شود و یا این كه آن انگیزه‌ها درونی شود و آدم‌هایی باشند كه تفكر دفاع مقدس را اشاعه دهند. در حوزه داستان این اتفاق رخ داده و نویسندگان بسیاری وجود دارند كه در این زمینه قلم می‌زنند و اگر هیچ كنگره‌ایی نباشد، آن دوستان كار خود را می كنند. اما در حوزه شعر این اتفاق رخ نداده است.
 
وی تصریح كرد: البته داستان خلق مطلق است، اما شعر مانند نبوت است و شاعر همچون یك پیامبر باید منتظر باشد تا از جایی به او وحی شود و شعری بسراید و این انگیزه، وحی، آن شاعرانه و هر چه كه بنامیم، باید به شكلی ایجاد شود.
 
رستمی ادامه داد: نهادها و سازمان هایی مانند بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس، حوزه هنری انقلاب اسلامی، صدا و سیما و ... باید در زمینه ترویج و حمایت از شعر دفاع مقدس بیش از پیش تلاش كنند. اگر فضای لازم شكل نگیرد، متدین ترین شاعران انقلاب اسلامی هم ممكن است احساس نیاز نكنند كه با موضوع دفاع مقدس اثری تولید كنند.
 
وی هچنین اظهار داشت: اگر می‌خواهیم دفاع مقدس زنده بماند، باید مفهوم آن را گسترش دهیم و شعرهایی با موضوعات مقاومت همچون مدافعان حرم، یا مقاومت مردم فلسطین و غزه و ... را هم جزو آن قرار دهیم. اگر كسی شعر برای مدافعان حرم بنویسد، شعر دفاع مقدس محسوب می شود.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار