عضو کمیته بیمه و اقتصاد سلامت با اشاره به اینکه اقتصاد در حوزه سلامت مغفول مانده، گفت: بخش مهمی از اقتصاد سلامت به حمایت از تولیدات داخلی انواع کالاهای پزشکی ارتباط دارد.

فرجود شکوهی عضو کمیته بیمه و اقتصاد سلامت در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر این که اقتصاد درحوزه سلامت در جایگاه واقعی و منطقی خود قرارندارد، اظهار داشت: مهمترین اصل سلامت اقتصادی در این حوزه افزایش "کیفی"تولیدات داخلی و توان رقابتی آنهادر برابر واردات است.

وی تصریح کرد: اقتصادسلامت یعنی هزینه های واقعی و منطقی که بار اقتصادی سلامت مردم را پوشش می دهد به شکلی که اقشار مختلف جامعه به ویژه قشرضعیف و آسیب پذیر از نظرتامین هزینه ها درحوزه بهداشت و درمان دغدغه نداشته باشند.

عضو کمیته بیمه و اقتصاد سلامت ادامه داد: براین اساس هزینه هایی که مردم یا بیمه های تکمیلی به نیابت از آن ها پرداخت می کنند یا دولت و بیمه های پایه به نیابت دولت پرداخت می کنند، باید سامان داشته باشد یعنی برحسب نیازهای واقعی درمانی افرادجامعه هزینه شود.

وی به بحث افزایش کیفیت تولیدات داخلی در حوزه پزشکی اشاره کرد و اذعان داشت: منظور از این بحث رقابت با واردات از کشورهای پیشرفته، صاحب علم و تکنولوژی است در غیر این صورت به خوبی شاهد هستیم که بسیاری از کالاهای وارداتی پزشکی فاقد کیفیت و استانداردهای لازم بوده و موجب آسیب های فراوانی به بیماران شده است که انگیزه اصلی واردات این گونه کالاها رانت و سودهای کلان مالی واردکننده هاست.  
    
شکوهی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مفاهیم اقتصادسلامت و به عبارتی اقتصاد مقاومتی درحوزه سلامت حفظ و ارتقای جایگاه علمی این حوزه است؛ تصریح کرد: حفظ موقعیت علمی فارغ التحصیلان نخبه بسیار اهمیت دارد زیرا مهاجرت نخبگان ضررهای بسیار زیادی برای کشورمان دارد چرا که هزینه تحصیلی بیشتر این افراد از اقتصاد عمومی (نفت ومالیات) که متعلق به مردم است، تامین شده است.

وی با بیان اینکه باید این سرمایه های علمی درخدمت کشور مان قرار گیرند و آثار و منافع وجودیشان در جهت ارتقای بهداشت و درمان جامعه یعنی سلامت مردم باشد، گفت: مهاجرت نخبگان و ساکن شدن در کشورهای دیگر غیر از خروج مغزها باعث خروج ژن ها از کشور می شود چون این افراد در آینده به دلیل ازدواج خود یا فرزندانشان با افراد کشورهای مقصد باعث تقویت خزانه ژنتیکی آن کشور ها خواهند شد که این امر خسارتی بسیار عظیم و جبران ناشدنی است. 

عدم توجه به حوزه توانبخشی در اقتصاد سلامت 
شکوهی تصریح کرد: درحوزه توانبخشی به ویژه فیزیوتراپی که نیاز به خدمات و سرویس‌های درمانی تخصصی آن از جهاتی چند رو به افزایش است، در مفهوم اقتصاد سلامت توجه لازم بدان نشده است.

وی تحقق دکترای حرفه ای فیزیوتراپی را از مصادیق عدم توجه به حوزه توانبخشی در مفهوم اقتصاد سلامت عنوان کرد و اذعان داشت: دانش فیزیوتراپی درسطح جهانی به قدری گسترش یافته که ظرف و مظروف در هم نمی گنجند و سطح آموزش کنونی دانشگاه‌های ما جوابگوی نیاز روزافزون جامعه به این حرفه  و عقب افتادن از قافله علم جهانی دراین رابطه نیست.

عضو کمیته بیمه و اقتصاد سلامت با گلایه از اینکه این امر دقیقاً درنقطه مقابل اقتصاد سلامت و اقتصاد مقاومتی قرار می گیرد بیان داشت: وقتی نیروهای متخصص در یک حرفه تخصصی به تبع موقعیت جهانی در جایگاه علمی بالاتری قرارمی گیرند، در واقع صاحب صلاحیت علمی بالاتری می شوند که مسلماً تاثیرات مثبت این امر بوضوح در پروسه درمان بیماران پدیدار می شود پس درمی یابیم که مقاومت دربرابراین دانش افزایی در واقع مقاومت دربرابر اقتصادمقاومتی درحوزه سلامت است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.