در پی اعلام ممنوعیت دولت نپال مبنی بر اعزام شهروندانش به افغانستان، بسیاری از نپالی‌ها برای یافتن شغل از راه‌های غیرقانونی وارد افغانستان می‌شوند.

حضور غیرقانونی شهروندان نپالی در افغانستانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، دولت نپال پس از آن این تصمیم را گرفت که یک مینی بوس حامل شهروندان نپالی که محافظان امنیتی سفارت کانادا در کابل بودند هدف یک حمله انتحاری قرار گرفت؛ در این رویداد ۱۲ تن از شهروندان نپالی جانشان را از دست دادند و شماری دیگر نیز زخمی شدند.

اما براساس گزارشی تازه، بسیاری از نپالی ها به امید یافتن شغل و با وجود این ممنوعیت همچنان از طریق هند و یا پاکستان به طور قاچاق وارد افغانستان می شوند، که نگرانی هایی را برای دولت های دو کشور بوجود آورده است.

این گزارش که با عنوان "کار در زیر آتش” توسط یک مرکز نپالی منتشر شده می گوید بسیاری از نپالی ها بدون دریافت جواز از دولت نپال در افغانستان مشغول کار هستند.

گزارش می نویسد دولت نپال، افغانستان را به عنوان یک مقصد شغلی پس از رویداد حمله انتحاری به موتر شهروندان نپالی ممنوع اعلام کرده است.

گزارش تاکید می کند "اما این راه حل مناسبی نمی باشد.”

گزارش می افزاید "ممنوع اعلام کردن این گونه مهاجرت ها برای یافتن شغل، نمی تواند شمار نپالی هایی که واقعا به آنجا می روند را کاهش دهد. این ممنوعیت تنها سبب می شود، که آنها کمی با سختی به آنجا بروند، زیرا آنها تصمیم شان را گرفته اند.”

اطلاعات دولت نپال نشان می دهد که ۳،۳۲۳ شهروند نپالی بخاطر شغل وارد مناطق سبز افغانستان شده اند. این مناطق سبز بنا به تعریف دولت نپال، سازمان ملل متحد، سفارت افغانستان در نپال و دیگر شرکت های بین المللی مناطقی هستند که خطر امنیتی در آن مکان ها وجود ندارد.

اما براساس اطلاعاتی دیگر، بیش از ۵۰ هزار شهروند نپالی از سال ۲۰۰۱ تاکنون بخاطر شغل وارد افغانستان شده اند. این اطلاعات همچنین نشان می دهد که تقریبا یک هزار شهروند این کشور با سربازان آمریکایی مشغول به کار هستند.

این گزارش اضافه می کند از آنجایی که شهروندان نپال پس از اعلام ممنوعیت، به طور غیرقانونی وارد افغانستان می شوند، بهتر است دولت نپال تدبیری بسنجد و این پروسه را قانونی کند.

خبرگزاری رها نوشت: گزارش پیشنهاد می کند "بهتر است که دولت نپال از شرکت های افغانی بخواهد که اگر نیازمند به کارگر هستند مستقیما به دولت نپال درخواست بدهند، تا دولت نپال پس از بررسی فعالیت های شرکت افغانی، به شهروندان نپالی اجازه کار و مسافرت به افغانستان بدهد.”

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.