علی اشرف منصوری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، افزود: نظارت و کنترل بر کالاهای قاچاق بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که در کنار این دستگاه اجرایی سایر دستگاه های کاشف از جمله وزارت جهاد کشاورزی موضوعات مختلف را رصد می کند.
وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر قاچاق به میزان قابل توجهی کاهش یافته، گفت:لازم است با بکارگیری تدابیر ویژه و حساسیت دستگاه های امر در آینده ای نزدیک از ورود میوه های قاچاق جلوگیری به عمل آید.
منصوری با بیان اینکه قاچاق میوه ضربه مهلکی به اقتصاد کشاورزی وارد می کند،افزود: از سالیان گذشته تا کنون قاچاق محصولات کشاورزی منشا ورود انواع آفات و بیماری ها به باغات کشور بوده که از این رو بایستی طبق قانون حفظ نباتات علاوه بر معدوم سازی میوه های قاچاق با خاطیان امر برخورد کرد تا ضربه مهلکی به دنبال قاچاق بی رویه به این بخش وارد نشود.
ریشه کن شدن آفات غیر ممکن است
یحیی ابطالی معاون فنی سازمان حفظ نباتات در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در قاچاق محصولات کشاورزی، سازمان حفظ نباتات هیچ نقشی ندارد و تنها نمایندگان گمرک و بازرسین مرزها باید از ورود این محصولات به کشور جلوگیری نمایند.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مرزها باید حساس تر به بررسی های لازم بپردازد، افزود: دستگاه های مربوطه با کمک سیستم های جدید الکترونیکی می توانند جلوی واردات این محصولات را بگیرند.
ابطالی ادامه داد: طی چند سال اخیر واردات میوه های قاچاق آفات و بیماری هایی از قبیل مگس مدیترانه ای،سوسک حنایی،کرم ساقه خوار برنج، بیماری جاروک و... را با خود به همراه داشته که مشکلاتی را از این باب برای کشاورزان ایجاد کرده که امکان ریشه کن شدن آن وجود ندارد.
راستا عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با
بیان اینکه واردات این میوه ها با مجوز وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: میوه
های تازه باید از طریق کانتینرهای یخچال دار به کشور وارد شود و امکان
واردات آن با الاغ و قاطر از کوهپایه ها غیر ممکن است.
وی
تصریح کرد: اگر میوه هایی نظیر سیب، گلابی، پرتقال و انگور خارج از
کانتینرهای یخچال دار به کشور وارد شود بازار پسندی خود را از دست می دهد و
تنها امکان قاچاق برخی محصولات نظیر خشکبار از طریق قاچاق وجود دارد.
حال و روز میوه های ممنوعه در میادین میوه و تره بار
وی افزود: در حال حاضر برخی میوه های قاچاق نظیر لیمو ترش برزیل، آووکادو ترکیه ، زغال اخته ارمنستان و سیب فرانسه در بازار داخلی خرید و فروش می شود.
مهاجران در خصوص قیمت میوه های قاچاق گفت: نرخ هر کیلو لیمو ترش برزیل و آفریقا 10 هزارتومان،زغال اخته 16 الی 17 هزارتومان، سیب فرانسوی 6 هزارتومان، پرتقال مصری 9 الی 12 هزارتومان و آووکادو 10 هزارتومان است.
انتهای پیام/