به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان در نشست مقام های عالی رتبه پیرامون رسیدگی به جریان های بزرگ مهاجرت در حاشیه هفتادویکمین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد شرکت و سخنرانی کرد.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان با نشرخبرنامه ای اعلام کرد که ربانی که روز یکشنبه (۲۹ سنبله) در رأس هیئت جمهوری اسلامی افغانستان، در نشست مقام های عالی رتبه که پیرامون رسیدگی به جریان های بزرگ مهاجرت در حاشیه هفتادویکمین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد در مقر این سازمان در نیویارک برگزار شده بود، شرکت کرد.
ربانی، بعد از ظهر یکشنبه در این نشست شرکت و سخنرانی کرد و گفت: براساس تجربه، افغانستان از چالش های پیچیده مرتبط با مسئله مهاجرت جهانی به خوبی آگاه می باشد. میراث بیش از دو دهه جنگ و خشونت شرایطی را به میان آورد که در اثر آن میلیون ها زن و کودک افغان مجبور به ترک خانه های شان گردیده و به دنبال پناهندگی در خارج از کشور شدند.
وی افزود: از آغاز فصل جدید در تاریخ معاصر افغانستان در سال ۲۰۰۱، میلیون ها افغان به کشور شان برگشته اند، که این خود مبین بزرگترین برگشت عودت کنندگان در تاریخ معاصر افغانستان می باشد. هنوز هم میلیون ها تبعه افغانستان مهاجر بوده و بطور مستمر با وضعیت دشوار اجتماعی، اقتصادی و بشری مواجه می باشند.
ربانی خاطرنشان کرد: در این زمینه، میخواهم بر اهمیت این موضوع تأکید کنم که کشورهای میزبان باید با همه مهاجرین، چه افغان و یا هر تبعه هر کشور دیگر، مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه و قانون حقوق بشر رفتار کرده و به آنها احترام قائل شوند.
وزیر خارجه در بخش دیگری از سخنرانی خویش بیان داشت: ما در حکومت افغانستان میدانیم که توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور، زمینه تضمین نهایی را برای حل چالش های پیشروی مهاجرین و بیجاشدگان داخلی به شیوه جامع فراهم می سازد. همچنان ما روی بهبود وضعیت مردم در شهرها، روستاها و ولسوالی ها در سرتاسر افغانستان کار می کنیم.
ربانی گفت: به همین منظور، ما منتظر کنفرانس بروکسل درمورد افغانستان که در ظرف دو هفته آینده برگزار می شود، هستیم و امیدواریم که در این کنفرانس جامعه بین المللی تعهدات جدیدی از کمک های خود را برای تطبیق چهارچوب صلح و توسعه ملی که هدف آن رسیدن ما به خودکفایی در جریان دهه تحول میباشد، ابراز نمایند.
در نشست یاد شده افزون بر رؤسای هفتادمین و هفتادویکمین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد، رؤسای جمهور، نخست وزیران و وزرای امور خارجه تعداد زیادی از کشورهای جهان شرکت کرده و دیدگاههای خود را پیرامون رسیدگی به جریان های بزرگ مهاجرت در سرتاسر جهان بیان داشتند.
انتهای پیام/