به گزارش
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم اختتامیه «چهل چراغ» پس از قرائت کلام الله مجید، کلیپی به همراه گروه فرم نمایشی پخش شد که جلوه ای خاص به فضا بخشید.
محمد سلوکی مجری برنامه اختتامیه «چهل چراغ» در ابتدا به حاضرین خوش آمد گفت و اشاره کرد: سینمای ما با هر اندیشه و فکر و نگاه همواره نشان داده است وقتی پای نام حسین (ع) درمیان باشد همه حاضرند و هستند.
در ادامه ذاکر اهل بیت آقای کریمخانی با صدایی روح بخش به مدیحه سرایی در مدح آقا امام حسین پرداخت و حاضران با او همراهی کردند.
حسین یاری سحنگوی جشنواره با اشاره به اینکه من کوچکترین عضو این جشنواره هستم گفت: جشنواره «چهل چراغ» درواقع سر تعظیم فرودآوردن هنرمندان به آستان مقدس امام حسین (ع) است. وی در ادامه گفت: باید با نگاهی عمیق به واقعه عاشورا نگاه کرد، همانطور که سید اهل قلم روزی نوشت اگر میخواهید ما را بشناسید واقعه عاشورا را بخوانید.
ابراهیم حاتمی کیا در مراسم اختتامیه جشنواره «چهل چراغ» در باب تجلیل از احمدرضا درویش گفت: درویش کارگردانی است که هرگاه آثارش را می بینم در برابر آن تسلیمم و با خودم میگویم نمیتوانم مثل آن را بسازم. امیدوارم فیلم «رستاخیز» اکران شود و از این مرحله عبور کند. من همواره به احمدرضا درویش گفته ام متوقف نشو تو باید پرواز کنی.
احمدرضا درویش در مراسم اختتامیه جشنواره «چهل چراغ» پشت تریبون حاضر شد و با نگاهی به حاتمی کیا که جایزه او را نگاه داشته بود گفت: الحق که این جایزه به حاتمی کیا تعلق دارد. خدا را شاکرم که این موهبت را نصیبم کرد تا چند صباحی میهمان معرفت آقا امام حسین(ع) باشم.
این کارگردان برجسته سینمای ایران در خصوص جشنواره «چهل چراغ» گفت: جشنواره هایی اینچنین، نقش درخشانی در افق سینمایی ما ایفا می کنند و پیشنهاد می کنم دست اندرکاران این جشنواره هرچه زودتر شبکه اینترنتی چهل چراغ را راه اندازی کنند.
درویش در ادامه گفت: رستاخیز قطره ای کوچک از اقیانوس عشق به واقعه عاشوراست.رستاخیز شناسنامه من است وقتی این شناسنامه از من گرفته شده نمیتوانم فیلم بسازم.
او این کلمات را با بغض ادا کرد و ادامه داد: امیدوارم که شناسنامه ام را به من بازگردانند تا بتوانم دوباره فیلم بسازم.
پس از تجلیل از احمد رضا درویش، حسام الدین سراج به اجرای زنده موسيقي پرداخت.
بهرام عظیمی،مجید اسماعیلی،سید محمود صدیقی و حسین سلطانی داوران
بخش پویانمایی جشنواره «چهل چراغ» جایزه برترین ها را اهدا کردند.
«مردی که خودش را کشت» ساخته هادی محمدیان
«خورشید نینوا» به کارگردانی علیرضا فرمانی
«مقتل» به کارگردانی حسین صافی
«عاشورایان» ساخته ناهید صمدی امین
«ذوالجناح» به کارگردانی امین رهبر
برگزیدگان بخش مستند کوتاهدیپلم افتخار بهترین دست آورد فنی هنری اهدا شد به اثر «آب، مار طناب» محسن کوزه گر کالجی و تندیس این بخش به مهدی آزادی برای تصویربرداری مستند «لبیک» رسید.
دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش برای اثر «غریب محله» به یاسین پورعزیزی رسید. تندیس این بخش به جواد صافی و مسعود کارگر برای فیلم «نغمه سرا» رسید.
در بخش بهترین کارگردانی دیپلم افتخار به حسن امامی برای فیلم «آب، مار طناب» و مهدی تنگستانی برای «مرثیه برای طاق» رسید و علی قدیریان برای مستند «آرزوی همه» تندیس این بخش را دریافت کرد.
دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند به عباس نادران برای فیلم لبیک و تندیس این بخش به حسن امامی برای فیلم مستند کوتاه آب، مار طناب رسید.
جایزه ویژه ستاد جشنواره در این بخش به حسین توحیدی فر اهدا شد.
برگزیدگان بخش مستند بلنددیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی هنری این بخش به مهدی عوضزاده برای تدوین فیلم مستند «روز هشتاد و چهارم» و امیرحسین نوروزی برای تصویربرداری مستند «پل» رسید. تندیس این بخش هم به معین کریمالدینی برای مستند «وقتی ابرها پایین میآیند» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش به وحید چاوش برای مستند «صبحی که نزدیک است» رسید و تندیس این بخش به داریوش یاری و مسعود اعرابی برای مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به معین کریمالدینی برای اثر «وقتی ابرها پایین میآیند» رسید و تندیس این بخش به وحید چاوش برای مستند «شما چه کسی هستید» اهدا شد.
بنا به اعلام هیات داوران جشنواره در بخش بهترین مستند، اثری شایسته دریافت دیپلم افتخار شناخته نشد و تندیس بهترین فیلم مستند به وحید چاوش و مجید مروت برای فیلم «شما چه کسی هستید» رسید.
برگزیدگان بخش فیلم کوتاهدیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به کریم لک زاده برای اثر «من آبادان رفتم، جنگ» و تندیس این بخش به سعید نجاتی و علی توکلی برای فیلم «صراحی». تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به داریوش غذبانی برای فیلم کوتاه «حنانه» و تندیس این بخش به سهیلا گلستانی برای فیلم «بازگشت» رسید.
جایزه ویژه هیت داوران در بخش فیلم کوتاه هم به کریم لک زاده برای «فیلم من آبادان رفتم جنگ» اهدا شد.
*برگزیدگان بخش فیلم ویدئوییدیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری به محمد موسوینژاد برای صداگذاری «رقص روی یخ» و تندیس این بخش به بهزاد کزازی و مسعود سلامی رسید.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه فیلم ویدیویی به سیدمجید موسویان برای فیلم «روز یلدا شب چله» و تندیس این بخش به محسن جسور برای فیلم «رقص روی یخ» اهدا شد که جایزه ویژه هیئت داوران به فیلمنامه «یک ماه دوست داشتنی» برای انتخاب موضوع رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن به فاطمه درویشنژاد و آفرین عبیسی برای بازی در فیلمهای «یک ماه دوست داشتنی» و «روز یلدا شب چله» اهدا شد. تندیس این بخش نیز به رابعه مدنی برای فیلم «سبز به رنگ زمرد» رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد در بخش ویدویی به یونس غزالی برای بازی در فیلم «ماه جبین» اهدا شد. تندیس این بخش نیز به سیروس همتی برای بازی در فیلم «رقص روی یخ» رسید.
سیروس همتی بعد از دریافت جایزه گفت: خوشحالم این جایزه را از صاحب اصلی این کار حضرت اباعبدالله(ع) میگیرم. آرزوی من نیز اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» است.
تندیس بهترین کارگردانی در بخش ویدیویی هم به سیدروح الله حجازی برای فیلم «ماه جبین» اهدا شد. حجازی پس از دریافت جایزهاش در سخنان کوتاهی گفت: این فیلم برای دوازده سال پیش است. اما در سال جاری فیلمی داریم با عنوان «هیهات» که به طور مشخص در ارتباط با موضوع جشنواره است. این جایزه را به پدر و مادرم تقدیم میکنم که کام من را با تربت امام حسین(ع) آشنا کردهاند.
تندیس بهترین فیلم ویدیویی به مجید اسماعیلی برای فیلم «ماه جبین» اهدا شد.
تندیس جایزه ویژه جشنواره در این بخش به فرهاد اصلانی رسید او بعد از دریافت جایزهاش گفت: جای این جشنواره خیلی خالی بود. چون اسم امام حسین(ع) بسیار بزرگ است. فیلم ماه جبین را در دل سریال مختارنامه انجام دادم و باید بگویم ما هر چه داریم از شما داریم.
*برگزیدگان بخش فیلم سینماییدیپلم افتخار بهترین موسیقی به محمدرضا علیقلی رسید و تندیس این بخش به مجید انتظامی رسید.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه بهرام بیضایی برای اثر «روز واقعه» و تندیس این بخش به داوود میرباقری اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به فاطمه گودرزی برای بازی در فیلم سینمایی «دستهای خالی» اهدا شد و تندیس این بخش به فریبا کوثری رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به محمدرضا شریفینیا رسید او پس از دریافت جایزهاش گفت: از جسارت هیئت انتخاب ممنونم در یک جشنوارهای که به نام امام حسین(ع) بود به کسی که نقش عشقی را بازی کرد جایزه دادند. این نکته به نظرم انقلابی در داوری بود.
تندیس این بخش نیز به جمشید هاشمپور برای بازی در فیلم «هیوا» رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اصلی زن به لادن مستوفی برای بازی در فیلم سینمایی «روز واقعه» رسید. تندیس این بخش به مریلا زارعی برای بازی در «دستهای خالی» اهدا شد.
مریلا زارعی بعد از دریافت جایزهاش با ناراحتی و صدای بلند در نقد نشریهای که نام سیدالشهدا را یدک میکشد گفت: به عشق امام حسین(ع) امشب اینجایم. جایزه زیاد گرفتم. اولین بار بود که جایزهای را که دست گرفتم بوسیدم، چون متبرک بود و دلیل بعدی این بود که این جایزه را از دست مردمم گرفتم. این تندیس برای من قصه زیاد دارد شاید در آینده جایی بنویسم.
زارعی اظهار داشت: میخواهم به این جایزه تکیه بزنم و بگویم دوازده سال پیش این اثر ساخته شده است. دیالوگهای زیادی در این فیلم هست. در صحنهای از فیلم ابوالقاسم طالبی به من گفتند باید سینه بزنی و من گفتم این کار را نکردم چون میگفتم در جمع این کار را نمیکنم در خلوتم اما این کار را میکنم. او بهترین رفیق من است و من از او یاد گرفتم.
بازیگر فیلم «دستهای خالی» گفت: من دیوانه حسین هستم و هنوز هم کار میکنیم. از بزرگان میخواهم ورود پیدا کنند. من دنبال نشانه بودم که حرفم را بزنم.
مریلا زارعی همچینین اظهار داشت: سیدالشهدا به ما یاد داد خونمان را میریزیم برای اینکه آزاده بمانیم. اگر نام اسلام و حسین زنده است به خاطر نام زینب(س) است. اگر هنرمندی در این عرصه حضور دارد، حتما توفیقی است که امام حسین(ع) به آن عنایت کرده است.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد به زندهیاد خسرو شکیبایی و تندیس این بخش به شهاب حسینی برای فیلم «دل شکسته» رسید.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به زنده یاد رسول ملاقلی پور برای فیلم «پرواز در شب» رسید و تندیس این بخش به داوود میرباقری برای فیلم «مسافر ری» اهدا شد.
میرباقری گفت: این جایزه من را غافلگیر کرد. جایزه «مسافر ری» برای فیلمنامه برتری تکنیکی نسبت به سایر آثار نداشته است بیشتر روح خود فیلم ارتباط، دارد.
وی با اشاره به صحبتهای مریلا زارعی گفت: شرایطی که بخشی از مطبوعات از جمله توسط این نشریه به وجود آمده شرمآور است. اگر حضرت اباعبدالله بود امروز قیام میکرد که جرا عدهای در مملکت شیعه چنین جراتی میکنند و هتاکی میکنند ما توقع داریم که بزرگان و مسئولین ورود کنند. دل همه ما را شکسته است. این جریان اگر ادامه پیدا کند همه متضرر میشوند.
دیپلم افتخار بهترین فیلم به منوچهر محمدی برای فیلم «عصر روز دهم» رسید و تندیس این بخش به مرتضی شایسته و بنیاد سینمایی فارابی برای فیلم سینمایی «روز واقعه» رسید.
انتهای پیام/