یک تحلیلگر سیاسی آمریکایی احتمال داد که در صورت کناره گیری هیلاری کلینتون از رقابت های انتخاباتی به دلیل بیماری، جو بایدن معاون اوباما به عنوان گزینۀ دموکرات ها برای انتخابات معرفی شود.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آنکه هیلاری کلینتون نامزد منتخب دموکرات های آمریکا در مراسم یادبود قربانیان 11 سپتامبر، مراسم را ترک کرد و در چند قدمی اسکورت ماشین خود از هوش رفت، بازار داغ شایعات و خبرها در خصوص سلامتی وی قوت گرفت. در این باره برخی رسانه های آمریکایی خبر از برکناری او می دهند، اما برخی دیگر این شایعات را تکذیب می کنند. برخی گمانه زنی ها هم خبر از آمدن دوباره سندرز می دهد.
 
  سردبیر مجلۀ Sabato's Crystal Ball که از سوی مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا منتشر می شود، نوشت که در حال حاضر بایدن بیش از ساندرز، رقیب کلینتون که در رقابت های درون حزبی از او شکست خورد، برای جایگزینی کلینتون مورد توجه دموکرات هاست. البته او تأکید کرد این تصمیم با اعتراض طرفداران ساندرز همراه خواهد شد.
 
کوندیک، همچنین، یادآور شد که نمی توان پیش بینی کرد که اگر کلینتون از رقابت خارج شود، چه اتفاقی می افتد.
برایان فالون، سخنگوی ستاد کلینتون، پیش تر اعلام کرده بود که تنها مشکل جسمی کلینتون التهاب ریه است که روز جمعۀ گذشته تشخیص داده شد. با وجود این، برخی رسانه ها در این باره تشکیک کرده اند.
 
روزنامۀ " The Hil" در گزارشی که دیروز منتشر کرد نوشت روایت اطرافیان کلینتون توضیح نمی دهد که چرا همراهان او مجبور شدند وی را به درون خودرو منتقل کنند و در این حال، اجازۀ نزدیک شدن خبرنگاران به خودرو داده نشد»؟
 
شایعاتی که به واقعیت نزدیک می شود؛کلینتون، ابهام در ماندن یا کناره گیری !
 
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در پی ابهامات و نگرانی هایی که درباره وضع جسمانی هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا به وجود آمده، اکنون این سوال مطرح شده است که در صورت کناره گیری وی از رقابتهای انتخاباتی، دموکراتها چه کسی را به عنوان نامزد خود در انتخابات نوامبر آینده معرفی خواهند کرد.
 
نشریه انگلیسی تلگراف در شماره اخیر خود نوشت ظاهرا مشکلات جسمانی هیلاری کلینتون مسئولان حزب دموکرات آمریکا را به طور جدی آشفته کرده و اخبار و گزارشهای مربوط به وضع جسمانی بانوی اول پیشین آمریکا، حزب دموکرات را با یک دوره سیاسی مبهم روبرو کرده است.
 
به گفته پزشک معالج هیلاری کلینتون، نامزد دموکراتها در انتخابات آینده به ذات الریه مبتلا است. به رغم این که پزشک به هیلاری کلینتون توصیه کرده بود تا بهبود شرایط جسمانی‌اش از شرکت در نشستها خودداری کند، وی در مراسمی که به مناسبت سالگرد حملات یازده سپتامبر سال دو هزار و یک برگزار شد حضور یافت اما دچار ضعف شد و از هوش رفت.
پیش از این حادثه نیز شایعاتی در رسانه های آمریکایی منتشر شده بود دال بر این که هیلاری کلینتون شصت و هشت ساله که هدایت دستگاه دیپلماسی آمریکا را در فاصله سالهای دو هزار و نه تا دو هزار و سیزده بر عهده داشت، از مشکلات جسمی رنج می برد اما طرفدارانش این مسئله را به شدت انکار می کردند و آن را «تئوریهای توطئه» علیه نامزد محبوب خود می دانستند.
 
 
سوالات کلافه کننده !
 
با این حال اتفاقی که روز یکشنبه برای هیلاری کلینتون افتاد شرایط را تغییر داد. اکنون مسئولان حزب دموکرات آمریکا باید به سوالات کلافه کننده ای پاسخ دهند و مشخص کنند که اگر بیماری به کلینتون اجازه ندهد رقابتهای انتخاباتی را دنبال کند چه اتفاقی خواهد افتاد و چرا وی پیش از این درباره بیماری خود چیزی به طرفدارانش نگفته است.
 
پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نیز هفته گذشته با انتشار بخشی از تحقیقات خود درباره هیلاری کلینتون که در ماجرای بحث برانگیز رایانامه های ناپدید شده نیز تحت فشار قرار دارد، فاش کرد کلینتون دسامبر سال دو هزار و دوازده دچار یک شوک مغزی شدید شد و روزهای پایانی همان سال نیز از یک لخته خون در جمجمه اش رنج می برد. بر اساس این اسناد، کلینتون به بازرسان پلیس فدرال گفته است طبق توصیه های پزشک معالج خود، فقط چند ساعت در روز امکان کار در وزارت امور خارجه را داشت و قادر نبود همه نشست هایی را که در آن شرکت می کرد، به یاد آورد.
 
سلامت شکننده !    
 
مسئله شوک مغزی و لخته خون در سر هیلاری کلینتون پیش از این نیز در رسانه ها منتشر شده بود. اما اذعان هیلاری کلینتون به ضعف حافظه موضوع بحث برانگیزی است که بهانه های خوبی به  دونالد ترامپ رقیب جمهوری خواه وی داده تا ضمن تمرکز بر موضوع سلامت شکننده هیلاری کلینتون، جبهه جدیدی برای حمله به وی باز کند.
 
دیوید شاستر روزنامه نگار که درباره وضع هیلاری کلینتون از منابع آگاه در داخل حزب دموکرات اطلاعاتی کسب کرده است، می گوید ممکن است مقامات حزب دموکرات در صورت نیاز برای بررسی امکان جایگزینی هیلاری کلینتون یک نشست اضطراری تشکیل دهند. اما چنین سناریویی تنها زمانی مدنظر قرار می گیرد که وزیر امور خارجه پیشین آمریکا از نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا انصراف دهد.
 
در حال حاضر وزیر امور خارجه پیشین آمریکا به چنین گزینه ای فکر نمی کند. کمی پس از اتفاقی که روز یکشنبه برای کلینتون افتاد، وی در گفتگو با روزنامه نگاران تاکید کرد حالش کاملا خوب است و جای نگرانی نیست. اما اگر هیلاری کلینتون تصمیم بگیرد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکند، دو نامزد بالقوه برای جایگزینی وی وجود دارد: جو بایدن معاون ریاست جمهوری فعلی آمریکا و برنی ساندرز که در انتخابات مقدماتی دموکراتها از کلینتون شکست خورد.
 
طبق اساسنامه حزب دموکرات، نامزد جدید حزب برای انتخابات ریاست جمهوری آینده باید در نشست ویژه کمیته ملی دموکرات با رای اکثریت آرا انتخاب شود.
 
اگر هیلاری کلینتون نتواند ادامه دهد چه می‌شود؟
 
در این رابطه بی بی سی نوشته است: در مورد شدت بیماری خانم کلینتون دقیقا چیزی نمی‌دانیم اما به نظر می‌رسد که او در خانه‌اش تحت درمان قرار دارد نه در بیمارستان، بنابراین در بهترین حالت می‌توان گفت سریع‌ترین زمان ممکن برای بهبود سه روز و تا بازیابی کامل قوا حدود یک هفته خواهد بود. اما سوالی که مطرح است این است که اگر خانم کلینتون نتواند به دلیل بیماری، رقابت‌های انتخاباتی را ادامه دهد چه خواهد شد؟
 
چنین چیزی در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است. هیچ نامزد ریاست جمهوری، پس از آنکه رسما نامزدی‌اش از طرف دو حزب اصلی جمهوری‌خواه یا دمکرات اعلام شده و پیش از انتخابات، از دور رقابت کنار نرفته است.
 
اما اگر چنین شود، بر اساس اساسنامه حزب دمکرات، تصمیم در مورد جانشین به عهده بالاترین نهاد تصمیم‌گیری در حزب یعنی کمیته ملی است. رئیس این حزب باید برای تشکیل جلسه "ویژه" فراخوان دهد و نامزد جدید بر اساس رای "اکثریت" اعضای کمیته که بیش از دویست نفر هستند انتخاب خواهد شد.
 
به گفته مقامات ارشد حزب، این سناریو تنها زمانی محتمل است که خود خانم کلینتون تصمیم بگیرد از مبارزات انتخاباتی کنار بکشد که فعلا نشانه‌ای در این زمینه موجود نیست.
 
اما اگر فرض کنیم که چنین شود، سه نفر ممکن است به عنوان نامزد حزب دموکرات مطرح شوند، برنی ساندرز رقیب اصلی خانم کلینتون در مبارزات مقدماتی، جو بایدن معاون باراک اوباما رئیس جمهور فعلی و تیم کین کسی که خانم کلینتون به عنوان معاونش برگزیده است.
 
 
لبته برنی ساندرز و تیم کین هیچکدام در جایگاهی ویژه قرار نخواهند داشت. در ماه‌های گذشته که تحقیقات اف بی آی درباره ای میل های افشا شده خانم کلینتون در جریان بود، این احتمال مطرح شد که اگر خانم کلینتون متخلف شناخته شود، مجبور به کناره گیری از رقابت انتخاباتی خواهد شد. در آن زمان نام جو بایدن بیش از همه به عنوان جانشین او مطرح بود. در هر حال اگر کسی بجز تیم کین به عنوان جانشین خانم کلینتون انتخاب شود او سمتش به عنوان معاون رئیس جمهور آتی را حفظ خواهد کرد.
 
اگر این اتفاق بیفتد، زمان آن مهم است. کنگره آمریکا برای اینکه فرد جدید فرصت تبلیغات انتخاباتی داشته و مبارزه انتخاباتی عادلانه باشد، می تواند تاریخ انتخابات را به تعویق بیندازد.
 
دونالد ترامپ در هفته های گذشته مسئله بیماری خانم کلینتون را بدون ارائه دلیل و مدرکی مطرح می کرد ودر حالی که نشانه‌ای از بیماری خانم کلینتون مشهود نبود، بنابراین بسیاری این ادعا را یکی از ترفندهای انتخاباتی دونالد ترامپ در نظر گرفتند.
 
اوایل هفته پیش که سرفه های خانم کلینتون در کلیولند نظرها را جلب کرد، ستاد انتخاباتی او آن را به آلرژی و مصرف آنتی هیستامین- که باعث خشکی گلو می‌شود- مربوط دانست و اینکه خانم کلینتون مجبور بوده زیاد صحبت کند.
 
اما بعد در مقابل دوربین‌های تلویزیونی و در مراسمی به اهمیت بزرگداشت قربانیان یازده سپتامبر، خانم کلینتون تقریبا از حال رفت، به خانه دخترش منتقل شد، هر چند ساعتی بعد در مقابل خبرنگاران ظاهر شد و گفت حالش عالی است.
 
در ابتدا گفته شد بدن خانم کلینتون بعلت گرمازدگی، دچار کم‌آبی شده اما بعد اعلام شد که خانم کلینتون عفونت ریه دارد.
 
دکتر لیزا بارداک پزشک شخصی خانم کلینتون گفته است: "خانم کلینتون بعلت آلرژی سرفه می‌کرد و روز جمعه در معاینه و ارزیابی مجدد، تشخیص عفونت ریه برایش داده شد. او تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گرفت و به توصیه شد که برنامه‌اش را سبک کند و به استراحت بپردازد."
 
ظاهرا اکنون خانم کلینتون به توصیه پزشکی عمل کرده و سفر تبلیغاتی اش به کالیفرنیا را لغو کرد.
 
 
موضوع سلامتی خانم کلینتون از سال 2012 در معرض توجه عمومی قرار گرفت. در آن زمان گفته شد که خانم کلینتون بعلت عفونت گوارشی دچار کم آبی بدن شده بود و این باعث شد که از حال برود و سرش به زمین اصابت کند. بعد از آن گفته شد خون در سیاهرگی در سر خانم کلینتون لخته شده و با داروهای رقیق کننده خون تحت درمان قرار گرفته است. در همان زمان برخی احتمال دادند که این لخته در جای دیگری از بدن خانم کلینتون ایجاد شده بوده چون به درمان دارویی اکتفا شده بود.
 
با اینکه گفته شد این عارضه نه باعث سکته مغزی نه باعث آسیب بافت مغز شده، مخالفان خانم کلینتون قانع نشده بودند و می‌گفتند که او دچار تشنج و اختلال گفتار شده است، هر چند که مدرکی برای این ادعاها ارائه نشده است.
 
آنچه مسلم است اگر بیماری خانم کلینتون واقعا جدی نباشد و او بسرعت بهبود پیدا کند، باید افکار عمومی را در باره سلامتی‌اش قانع کند.
 
بیماری روسای جمهور آمریکا موضوعی بسیار قدیمی و سابقه‌دار است. از اندرو جکسون در حدود 185 سال پیش گرفته تا آبراهام لینکلن، وودرو ویلسون، تئودور روزولت و حتی جان اف کندی و از همه نزدیکتر به زمان حال، رونالد ریگان.
آخرین مورد شاید انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 باشد که جان مک کین نامزد حزب جمهوری خواه برای برطرف کردن شایعات مربوط به بیماری سرطان، بیش از هزار صفحه پرونده پزشکی خود را در اختیار رسانه‌ها گذاشت.
 
آنچه می‌توان به یقین گفت تحولی مهم در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا رخ داده است. آیا خانم کلینتون سلامتی‌اش را بسرعت باز خواهد یافت و به مبارزات انتخاباتی بازخواهد گشت؟ اردوی رقیب، دونالد ترامپ، چگونه از این موضوع بهر‌ه‌برداری سیاسی خواهد کرد؟ خانم کلینتون چگونه ثابت خواهد کرد که مشکل سلامتی ندارد؟ آیا ممکن است خانم کلینتون از مبارزات انتخاباتی کنار بکشد؟
 
در دو ماه آینده نه فقط تکلیف رئیس جمهور آینده آمریکا، بلکه تکلیف آینده سیاسی خانم کلینتون هم روشن خواهد شد.
 
منبع:خبرآنلاین  
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.