به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "سپاه پاسداران"، از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب، برای حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و با فرمان "امام راحل(ره)" تشکیل شد و در زمان "جنگ تحمیلی" عراق علیه کشورمان، نیروهای مخلص و متعهد آن، با دیدن آموزشهای لازم، برای دفاع، راهی جبهههای حق علیه باطل شدند که با ورود این نیروها به میدان نبرد، تمام خیالات دشمنان نقش بر آب شد.
اما زمانی حضور "سپاه" در جبههها پررنگتر شد که نیروهای جوان آن، علاوه بر جنگ در خط مقدم، در پشت جبهه نیز دست به کار پشتیبانی شدند.
نیروهای "سپاه" در همان روزهای نخست جنگ، با توجه به نوع حملات دشمن، طراحی و ساخت انواع تجهیزات جنگی را در دستور کار قرار دادند و توانستند با روش "مهندسی معکوس"، ابتدا وارد فاز تولید انواع موشک کوتاهبرد شوند که نتیجه آن، ساخت راکتهایی مانند "زلزال" و "نازعات" بود و پس از این کار نیز نیروهای آن، با قرار دادن انواع مسلسلهای نیمهسنگین و سنگین و نصب موشکانداز و راکتانداز بر روی قایقهای تندرو، سلاحی رعبآور برای دشمنان ایران ساختند.
تا همین امروز، علاوه بر ارتقای توان رزمی این قایقها، نیروهای تلاشگر سپاه، به فکر تولید تجهیزات پیشرفتهتر بودهاند که نتیجه آن، افزایش توان رزمی و بازدارنگی ایران است.
** "سپاه پاسداران"؛ یکی از ستونهای نظام مقدس ایران
" سپاه پاسداران " بعد از پیروزی "انقلاب اسلامی" در سال 1357 به فرمان "امام راحل(ره)" برای مقابله با گروهکهای ضد انقلاب تشکیل شد و بعد از آن نیز با آغاز "جنگ تحمیلی"، نیروهای خود را برای مقابله با دشمن متجاوز، راهی جبههها کرد. در آن زمان با تشکیل یگانهای مختلف چون نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی هوافضا، پیروزیهای مهمی را در "جنگ تحمیلی" کسب کرد اما مهمتر از این پیروزیها دستاوردهایی بود که در این زمان و پس از جنگ برای کشور به دست آمد که در این میان، به ویژه نیروی دریایی، دستاوردهای مهمی را تا به حال کسب نموده است.
"نیرویدریایی سپاه"، به پیشنهاد سردار سرلشکر "محسن رضایی" و به فرمان "رهبر کبیر انقلاب" و به فرماندهی "حسین علایی" در سال ۱۳۶۴ تشکیل شد. این نیرو از همان ابتدا به سرعت با استراتژی قایقهای تندرو در عملیاتهای مختلف "جنگ تحمیلی" از جمله "والفجر ۸"، فتح اسکله "الامیه"، درگیری با نیروی دریایی آمریکا توسط "نادر مهدوی" در مهر ۱۳۶۶ و همچنین گشتهای پراکنده در "خلیج فارس" و "تنگه هرمز"، به تجربهاندوزی پرداخت و آرام آرام به یک نیروی تأثیرگذار تبدیل شد.
در سال ۶۹ "علی شمخانی" به فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه منصوب شد که در این زمان نیز تسلیحات جدیدی چون انواع زیردریایی، شناورهای تندرو، موشکهای دریایی و تجهیزاتی از این دست، به سازمان رزم "نیروی دریایی" پیوست و پس از وی نیز در دوران فرماندهی سرلشکر "رحیم صفوی" بر "سپاه"، فرماندهی نیروی دریایی به دریادار "صفاری" واگذار شد که در زمان وی نیز، این نیرو بسیار قدرتمند شده بود.
پس از سردار "صفاری" نیز فرماندهی این واحد از "سپاه پاسداران"، تا به امروز به سردار دریادار پاسدار "علی فدوی" داده شده که تا به امروز، این یگان، دستاوردهای زیادی را هم در تولید تجهیزات و هم در بحث دفع تهدیدات دشمنان داشته است مانند اقدامی که در تاریخ ۳ فروردین ۱۳۸۷ صورت گرفت و ۸ ملوان و ۷ تفنگدار بریتانیایی پس از ورود غیرمُجاز به آبهای ایران بازداشت شدند. همچنین، دستگیری 10 تفنگدار آمریکایی به دلیل ورود غیرقانونی به آبهای ایران، از دیگر دستاوردهای "نیروی دریایی سپاه" است.
افزودنی است؛ نیرویدریایی "سپاه پاسداران"، علاوه بر دستاوردهایی که در بحث دفع تهدیدات دشمن گفته شد، در موضوع ساخت تجهیزات نظامی نیز همیشه پیشقدم بوده و تا کنون تسلاحات زیادی طراحی و بومیسازی کرده است که از نمونههای بارز آن، میتوان به بیش از ۱۰۰۰ فروند قایقهای فوق سریع کلاس "عاشورا " و "طارق" و "ذوالجناح"، انواع مینهای دریایی، انواع موشکهای ضد کشتی و مواردی ار این دست یاد کرد اما به جرأت میتوان نمایش اوج اقتدار این یگان را در رونمایی از شناور بردبلند "شهید ناظری" دانست.
** مشخصات شناور بردبلند "شهید ناظری"
"شهید ناظری" نام اولین شناور بردبلند جمهوری اسلامی ایران است که توسط نیروهای جوان و انقلابی در نیروی دریایی "سپاه پاسداران" انقلاب اسلامی طراحی و تولید شد و در آبهای نیلگون "خلیجفارس" و در منطقه دوم دریایی سپاه، از آن رونمایی و به آب انداخته شد.
در مراسم رونمایی و به آباندازی این شناور که با حضور دریادار "حسین فدوی" فرمانده نیرویدریایی سپاه و جمعی از مسئولین لشکری و کشوری صورت گرفت، فرمانده نیروی دریایی، درباره این شناور اظهار داشت: این شناور، بزرگترین شناور آلومینیومی ساخت کشور با شکل بدنه پیشرفته و روز دنیا است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، با اشاره به قابلیتهای این شناور تصریح کرد: شناور شهید "محمد ناظری"، قابلیت دریانوردی در امواج خروشان و حمل همزمان 100 نفر مسافر و بالگرد را داراست که توسط سازمان "تحقیقات و خودکفایی نیروی دریایی سپاه" طراحی و در موسسه شهید "محلاتی" از موسسات قرارگاه سازندگی "خاتمالانبیاء" ساخته شده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، ابعاد این شناور را 55 متر طول، 14.1 متر عرض و ارتفاع 13 متر اعلام کرد و گفت: برد دریانوردی شناور مذکور 10 هزار کیلومتر است که توسط محققین کشور بدون هیچگونه وابستگی خارجی، طراحی، ساخت، تجهیز و به آباندازی شده است.
سردار "فدوی" با اشاره به اینکه این شناور، امکان حضور قدرتمند نیرویدریایی سپاه را در آبهای آزاد و اقیانوسها فراهم کرده است، افزود: شکل بدنه پیشرفته، تعادل پایدار در امواج بلند، برد بلند دریانوردی، قابلیت حمل مسافر و بالگرد با سرعت بالا از ویژگیهای این شناور است.
در همین راستا، سردار "علی رزمجو"، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در مراسم آباندازی شناور تندرو بردبلند بالگردبر "شهید ناظری"، با اشاره به اینکه این شناور، افتخاری دیگر از "سپاه پاسداران" انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: این شناور، جدیدترین نوع از بدنه شناورهای روز دنیا با قابلیت دریانوردی در امواج خروشان و نشست و برخاست بالگرد است.
فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه گفت: آمریکاییها از خود تعریف جهانی میکنند و ما با چنین دشمنی مواجه هستیم که علیه جمهوری اسلامی بسیج شده است. رهبری تأکید دارند که باید قدرتمند باشیم و بر دشمن غلبه داشته باشیم.
وی افزود: نیرویدریایی سپاه، از نظر نیروی انسانی و تجهیزات در عرصههای مختلف، دارای قابلیتهای متعددی است و در برد اطلاعاتی و آمادگیهای اطلاعاتی و دریانوردی و موشک در انواع مختلف و بهویژه بُرد اراده و ایمان کارکنان نیرویدریایی سپاه، شاهد افزایش مستمر توانمندیها هستیم.
فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه ادامه داد: امروز هم در سال اقتصاد مقاومتی، شاهد یکی از بزرگترین دستاوردهای این مجموعه هستیم؛ الحاق شناوری که طراحی و ساخت آن توسط کارشناسان و متخصصان و پاسداران حریم ولایت و امامت در همین محل به ثمر میرسد.
وی عنوان کرد: مجموعه سپاه و به ویژه پرسنل موسسه "شهید محلاتی"، هم در کارنامه دوران دفاع مقدس و هم بعد از دفاع مقدس، نقش بسزایی در ارتقای توان رزمی ما داشته است و با این کار، یأس و نومیدی دیگری در دل دشمنان و امید و نشاط بیشتری برای دوستداران انقلاب اسلامی به دست میآید.
سردار رزمجو افزود: این شناور به شهید "محمد ناظری" نامگذاری شده است که بر توان بازدارندگی ایران اسلامی میافزاید و بر روی دستگاههای محاسباتی دشمن، اثر خواهد گذاشت.
این دستاورد جدید، توان بازدارندگی ایران را یک گام به جلو میبرد؛ گامی که باعث تثبیت اقتدار ایران و همچنین تأمین امنیت کشور در منطقهای که این روزها به دلیل دخالت کشورهای غربی پرتلاطم است میشود و در کنار این مسئله، این رونمایی باعث میشود تا توجهها بیش از پیش به قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران جلب شود.
برای مشاهده فیلم شناور بردبلند ایرانی اینجا کلیک کنید
گزارش از امین ملکیان
انتهای پیام/
آمریکا به زرس قاطع هیچ غلطی"نمیتواند " بکند.....
درود بر سپاه عزیز و مقتدر و به ارمغان آوردن امنیت و ثبات در ایران البته با همکاری سایر نیروهای نظامی... درود درود درود /
و به فقراء هم کمک کن
حاج محمد ناظری روحت شاد